Mitt sista höstlov...

Skola

Tiden bara går och går......efter denna vecka har jag redan klarat av hela 10 veckor av årskurs 3 och på torsdag får jag äntligen mitt första lov för det här läsåret, jag längtar till HÖSTLOVET!

Detta blir mitt sista höstlov någonsin och det känns ju såklart helt overkligt när jag tänker på att jag har gått i skolan i hela 12 år och redan haft 12 höstlov!! Vart har alla dessa år egentligen tagit vägen? Jag minns min första dag i förskoleklass som att det var igår då jag hade på mig mina lila tights och min lila klänning med hjärtan på. Jag hade också min rosa Hello Kitty ryggsäck med mig och världens största leende på läpparna eftersom jag tyckte att det skulle bli roligt att börja skolan.

Nu efter alla dessa år i skolan så kan jag säga att jag har ett lika stort leende på läpparna när jag tänker på att gymnasiet snart är slut. Jag har verkligen kämpat hårt i skolan sedan jag fick mina första betyg i årskurs 6 eftersom jag ville vara bäst av alla redan från första början.

Mitt mål är såklart att lyckas ta studenten med A i alla kurser och med full meritpoäng eftersom min största dröm just nu är att lyckas komma in och studera vidare på Handelshögskolan i Stockholm. Trots att jag gärna skulle vilja studera vidare så längtar jag ändå tills gymnasiet är över eftersom jag planerat att ta ett sabbatsår för att återhämta mig efter alla dessa kämpiga år i skolan.

Nog om framtiden....nu tänkte jag däremot sammanfatta lite kring allt som har hänt i skolan nu under dessa första 10 veckor av årskurs 3.

För er som inte vet så går jag ekonomi/ekonomi och detta år läser jag totalt 7 kurser. De kurser jag läser just nu är Engelska 7, Matte 3b, Svenska 3, Ledarskap & organisation, gymnasiearbetet, UF och företagsekonomi specialisering.

När jag började årskurs 3 i slutet av augusti drog vi genast igång med gymnasiearbetet. Jag valde mitt ämne väldigt tidigt och därför kom jag igång med skrivandet väldigt fort. Jag valde att skriva om juridik där jag valde att undersöka om ”DNA-spår har haft en avgörande betydelse för att få gällande domar i Sverige”. Anledningen till varför jag just valde detta ämne är för att jag älskar att lösa juridiska fall så jag tänkte att ämnet skulle passa mig väldigt bra.

Under varje vecka har jag jobbat på med gymnasiearbetet och nästan skrivit klart en hel del varje vecka. Jag älskade att skriva om mitt ämne redan från början vilket gjorde att jag hela tiden fortsatte att skriva utan att stöta på några större motgångar. Igår skrev jag klart min abstract vilket blev min sista del av arbetet. Jag är otroligt nöjd över min insats, att på endast 10 veckor lyckas skriva ett grymt gymnasiearbete på hela 27 sidor......jag är bara för bra!! Nu är det redan klart, så nu slipper jag tänka på det något mer!!

När det gäller UF-företaget har det gått lite långsamt framåt. Först ville jag driva mitt egna företag eftersom jag hade en väldigt grym idé, däremot så började jag inse hur mycket jobb det skulle bli att vara ensam. Därför valde jag att gå ihop med tre andra från min klass. Jag valde att bli marknadsföringsansvarig eftersom jag är väldigt kreativ och insatt i sociala medier;)

Vi hade först en idé kring att köpa in keyfinders för att sedan sälja vidare. Däremot tyckte jag att det lät väldigt tråkigt att bara köpa in något så jag kom med ett förslag om att vi kanske kunde tillverka våran egna produkt.

Vi började fundera kring att återanvända något. Eftersom jag är hästtjej och har egna hästar så nämnde jag förslaget om att gamla hästskor bara slängs iväg. Då kom vi tillsammans på idén om att vi ville återanvända dem för att göra heminredning som vinställ och ljusstakar.

Först var vi lite osäkra kring om vi verkligen fick göra vinställ eftersom det är relaterat till alkohol, däremot tog vi kontakt med Ung företagsverksamhet och fick reda på att vi faktiskt fick göra det!

Så föddes SOLEA UF och namnet betyder faktiskt hästsko på latin, så allt hänger ihop i ett enda syfte. Förra veckan hade vi vårat första möte med våran grymma rådgivare och vi har äntligen kommit igång nu. Vi har stora mål och ambitioner inför detta UF-år så vi kommer verkligen att ge allt!!

När det gäller de övriga kurserna som Engelska 7, Matte 3b, Svenska 3, Ledarskap & organisation och Företagsekonomi specialisering så har jag haft en del examinationer och det har faktiskt gått bra än så länge. Så jag fortsätter helt enkelt att bara leverera det bästa jag kan så får vi se hur långt det räcker:)

Jag tycker däremot att årskurs 3 är lite lugnare än årskurs 2. Det är färre examinationer, däremot har svårighetsgraden på uppgifterna höjts en hel del samtidigt somuppgifterna är större men fördelade över en längre tidsperiod.

Nu ska jag däremot bara koncentrera mig på att få ta höstlov på torsdag vilket ska bli så otroligt skönt. Nu önskar jag dig en grym vecka tills dess så hörs vi snart, kram<3

Här får ni se en av bilderna från årets skolfoto:) Först var jag inte alls nöjd med bilderna men ju mer som jag sett dem, ju bättre tycker jag att dem faktiskt har blivit:)

Gillar

Kommentarer