Min årssummering 2019 - del 2

Årssummeringar

Låt oss nu fortsätta med årssummeringen av den andra halvan av 2019....

Juli

Juli var en månad då det hände väldigt mycket. Jag startade däremot denna månad med att jobba som ledare på sommarlägret i några dagar på Solvalla travskola i Stockholm.

Barnen fick både rida och köra ponnysarna. En dag körde vi alla ut på skogsslingan med ponnysarna. Jag låg då sist och fick köra en av de busigaste.

Den 12:e flyttade vi även hästarna från det stallet där vi hade stått med våra hästar i 6 år. Det kändes så himla skönt att flytta därifrån. Anledningen till flytten var att Soffan som vi fick avliva pga en fraktur berodde på att någon skrämt henne i hagen. Med andra ord så fick hon frakturen för att någon skrämde henne, det var alltså någon som tog livet av henne.

Den 17:e åkte vi till travtränaren Mattias Djuse som körde ett fortjobb med Cashen. Det var Cashens första fortjobb sedan två år. Det första varvet på 1000 meter gick på 1 min och 26 sekunder och det andra varvet på samma distans gick på 1 min och 25 sekunder. Var otroligt stolt över honom eftersom han sprang så fort. För att han skulle klara kvalet var han tvungen att springa en tid på 1 min och 23 sekunder så han var bara 2 sekunder ifrån.

Jag hade även en mysig fika tillsammans med Jessica på Choco Mania. Det var första gången jag var där och kan lova er att det var den godaste fikan jag någonsin varit med om. Ser ni hur gott det ser ut? Ni måste dit när ni får tid:)

I mitten av juli red jag äntligen Cashen i ridhus igen. Det var två år sedan vi var i ett ridhus sist så det kändes väldigt skönt att kunna rida där igen. Vi fick tillåtelse att rida i ridhuset som gården bredvid vårat stall har. Cashen skötte sig bra och var super fin i dressyrträningen, han verkade tycka att det var roligt.

Han galopperade även för första gången samlat på runt spår i båda varven vilket jag var otroligt stolt över.

Den 30:e åkte mamma och jag till Solvalla i Stockholm för att träna Cashen igen. Denna gång körde mamma däremot vårat första egna fortjobb på banan med Cashen och då sprang han 1 minut och 25 sekunder.

Augusti

Den 2:a åkte vi återigen till travtränaren Mattias Djuse med Cashen för att han skulle köra honom i ett fortjobb igen. Denna gång skulle han däremot köra snabbare för att kolla om han skulle kunna klara tiden till kvalet. Det första varvet gick på 1 minut och 25 sekunder och det andra gick på 1 minut och 20 sekunder. Detta visade att Cashen skulle klara kvaltiden och att vi nu skulle anmäla honom.

Den 9:e åkte vi därför till Gävle travbana för att Cashen skulle springa sitt kvallopp. Jag kom ihåg att det var lite struligt innan loppet då jag och mamma glömde att sätta på nummerbrickorna eftersom det blev lite stressigt med att hinna sätta på all utrustning inför uppvärmningen. Trots lite kaos så gick allt bra tillslut.

Cashen klarade sitt kval på en fantastisk tid på 18,4. Han tog täten från start, lädde hela vägen till mål och drog ifrån alla andra i sista sväng. Vi var verkligen så otroligt stolta över honom.

Bilden nedan är tagen på upploppet när det bara var några få meter kvar till mål. Visst var han överlägsen? Nedan hittar ni även videon där hela kvalloppet finns.

Sommarlovet började närma sig sitt slut och jag ville avsluta det med att göra något tillsammans med mamma.

Jag bokade därför in en varsin 90 minuters helkroppsmassage på Krusenberg herrgård. Mamma älskar massage så hon blev otroligt nöjd medan detta blev min första massage vilket var otroligt skönt.

Det är även så otroligt fint där och rummen låg precis vid vattnet, det var verkligen en härlig utsikt.

Den 19:e började jag årskurs två på gymnasiet. Jag var som vanligt super taggad och otroligt förbered för att ge allt efter sommarens ledighet.

Den 23:e åkte mamma och jag till Romme travbana med Cashen för att tävla i våran första tävling efter kvalet.

När bilen släppte fältet var Cashen med och fick en position i rygg på ledaren. Han fick en bra position eftersom man brukar säga att hästarna ofta brukar vinna därifrån. Det gick otroligt fort och i sista sväng innan mål började han att galoppera och blev tyvärr diskad.

Vi tyckte ändå att Cashen gjorde det otroligt bra eftersom det gick så otroligt fort och för att det var hans första tävling sedan två år.

Vi kollade upp honom efter den tävlingen och fick veta att han hade gjort något i hagen så att han hade fått en bristning i muskeln vid ryggen. Det var nog anledningen till att han inte orkade hålla sig i trav.

Vi bestämde att bristningen skulle få läka ordentligt och därför tog vi beslutet att han skulle få ledigt under hösten och vintern. Vi tänkte därför börja träna honom till våren igen för att kunna tävla under nästa sommar igen.

Den 28:e fick vi äntligen hämta min första egna bil. Vi beställde den fabriksgjord så det var tre månaders väntetid, men tillslut fick jag min lilla mini som är blå metallic. Såklart var det jag som valde färg på den också:) Sedan jag fick den har jag faktiskt övningskört nästan varje dag, så nu saknas bara körkortet som jag förhoppningsvis ska ta nästa år. Visst är den snygg?

Vi fick även en ”minitårta” med oss från Landings konditori.

September

Under denna månad hände det inte så mycket. Hösten började komma, Cashen behövde inte tränas för tävling och jag hade mina första examinationer för årskurs två på gymnasiet.

Oktober

Den 3:e tävlade våran andra tävlingshäst som vi har hos travtränaren Mattias Djuse för första gången med honom som tränare. Det gick ganska bra och hon kom 4:a in i mål.

Den 8:e köpte jag mitt första egna löpband vilket var otroligt skönt. Jag hade varit ute och löptränat 3 gånger i veckan sedan april men nu började det bli både mörkt och kallt ute på kvällarna vilket blev lite jobbigt. Så nu kunde jag på en gång löpträna när jag ville.

Den 30:e hade jag även min första körlektion på körskolan med en körlärare. Jag har ju övningskört sedan jag fick min egna bil så körlektionen gick otroligt bra och var väldig rolig.

November

I början av november köpte jag min nya telefon. Jag hade en rosa iPhone 6s som jag använde i ungefär 3 år och nu böt jag till en mintgrön iPhone 11. Är nöjd, bara att jag saknar den grymma kameran på min gamla telefon.

Den 7:e klarade jag även av riskettan. Det kändes skönt att få det gjort och det var rätt roligt att diskutera och höra andras tankar.

På naturkunskapen fick jag för första gången mikroskopera. Det var otroligt roligt och speciellt häftigt att se dessa små varelser som man inte kan se med ögonen. Vi fick en bit mossa och skulle leta efter trögkrypare. Jag hittade ingen men andra i min klass hittade några och såklart tog jag en bild på en som ni kan se nedan.

Den 27:e var jag på SACO studentmässa i Älvsjö. Jag är väldigt glad att jag var där då jag fick mer klarhet i vad jag vill göra efter gymnasiet.

Just nu vill jag åka till USA efter gymnasiet för att plugga i Kalifornien. Jag vill antingen plugga på Santa Monica collage eller på Santa Barbara city collage, jag har faktiskt inte bestämt vilket skola jag vill plugga på än men jag vill hur som helst utomlands efter gymnasiet.

I slutet av november fick jag även väldigt ont i utsidan av vadmuskeln. Jag hade så otroligt ont att jag nästan inte kunde gå. Senare visade det sig att jag hade fått en blödning i muskeln pga felbelastning. Jag hade sprungit med fel skor på löpbandet under tio veckors tid så nu har jag verkligen lärt mig något utav det.......

Min personliga nummerskylt kom även till min bil i slutet av månaden. Vi beställde en där det stod ”Cashen” på, så nu vet alla när jag kommer körandes så att de hinner flytta på sig, haha. Visst passar den till bilen?

December

I mitten av december började jag äntligen att galoppera med Cashen igen. Efter att han fick sin muskelbristning så tränade vi honom bara lugnt i motion, han hade därför inte galopperat på nästan 6 månader. Han var otroligt glad och otroligt pigg över att äntligen få galoppera i full fart igen.

Den 20:e var det julavslutning i skolan och jag fick äntligen jullov. Jag hade även klarat av halva tvåan och halva min gymnasietid. Tiden går så otroligt fort och det känns fortfarande overkligt att det redan gått 1,5 år sedan jag började gymnasiet.

Under kvällen bakade jag även pepparkakor inför julen. Jag bakade faktiskt både degen och pepparkakorna, jag brukar faktiskt inte vara den bästa på att baka men jag blev faktiskt otroligt nöjd.

Den 21:a klädde mamma och jag granen tillsammans. Vi brukar alltid vara ganska tidiga med att klä den men detta år var tiden lite knapp och tre dagar innan jul var den färdig haha.

Vi älskar att ha mycket glitter på granarna och det är därför de alltid är fulla av glitter.

Den 24:e var det äntligen dax för julafton. Förmiddagen spenderade jag i stallet tillsammans med mamma och våra gulliga små änglar till hästar som fick ha lite glitter runt öronen för att vi skulle lyckas ta en bra julbild som ni kan se nedan.

Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med hela familjen. Vi kollade på Kalle Anka, öppnade paket och åt god julmat.

Nu var hela min årssummering av 2019 slut.

Som ni märker har jag både upplevt bra stunder men även några hemska. Jag är ändå glad att detta år börjar närma sig sitt slut. Nu tänker jag satsa på ett mycket bättre år, låt 2020 bli mitt bästa.

Gillar

Kommentarer

NickiSchwarz
NickiSchwarz,
Jag önskar Dig ett bra o framgångsrikt 2020.
Älskar Dig mest av allt !
nouw.com/nickischwarz