Min årssummering 2018 del 1

Årssummeringar , Allmänt

Snart är 2018 slut och jag tänkte göra en årssummering av mitt liv av året som varit och såklart ska de sista inläggen vara en tillbakablick.

Det har hänt mycket men har såklart bara valt ut de viktiga och de största händelserna. Året har såklart innehållit både med och motgångar men jag går ut ur det starkare än någonsin. För mig är det viktigt att se tillbaka och utvärdera vad som gick bra och vad jag kunde gjort bättre för att lära mig genom det i framtiden.

Del 1 innehållande januari till juni kommer nu och del 2 innehållande juli till december kommer imorgon.

Januari

Jag började året med ett nyårslöfte att jag skulle ta styrketräningen mer på allvar än vad jag tidigare gjorde. Jag började rida mer monté och då var jag tvungen att ha nog med styrka att orka stå i sitsen och att hålla i hästen.

Jag bestämde mig för att hålla mig till att träna ett pass på 50 min, 5 gånger i veckan. Det är känt att man ofta inte håller sina nyårslöften men jag ställde in mig på att jag skulle klara det och med min målmedvetenhet har jag nu utfört 260 styrkepass under ett år, alltså 5 pass i veckan som var mitt mål.

Utöver den träningen tillkommer såklart all ridning och löpträning. Detta är absolut något jag tänker fortsätta med eftersom jag märker vilken skillnad styrketräningen gett mig.

Började även andra terminen av årskurs 9. Kom ihåg att jag var väldigt nervös inför alla nationella prov, att slutbetygen av grundskolan skulle sättas och att välja rätt linje och skola inför gymnasiet.

Cashen, våran tävlingshäst stod hos en travtränare utanför Knivsta där jag spenderade mycket tid. Det var nu han började träna hårdare efter ledigheten då skadan hade läkt och jag red honom varje lördag. Meningen var att han skulle tränas upp inför tävling igen.

Februari

Inledde februari med att fira mamma som fyllde 50. Såklart blev det tårta och besök från släkt vilket var otroligt mysigt!

Cashen flyttade från travtränaren i Knivsta till en annan travtränare på Menhammar, Ekerö. Där fortsatte han att tränas upp inför tävling och jag åkte dit varje lördag för att besöka och rida honom.

Ridvägarna var helt underbara där, det fanns en rakbana, massor av ängar, skogsstigar och en skogsslinga där vi fick rida.

Avslutade februari med att jag och mamma åkte till Romme för att Felicia, våran andra tävlingshäst skulle kvala. Hästarna måste då visa att dem kan springa runt banan och ha minst 25 sekunder på 100m en viss sträcka.

Såklart var hon duktig och klarade kvalet på 23,8 sekunder och fick börja tävla i vanliga lopp efter det.

Mars

I början av mars var jag och provade balklänningar till 9:ordnas bal som skulle hållas i juni i samband med att jag slutade 9:an.

Provade några men hittade snabbt rätt och såklart blev det en rosa med glittter. Det kändes bra att vara ute i god tid.

Den 9:e mars firade jag och min första häst ”Soffan” som hon kallas, 10 år tillsammans.

Den 9:e mars 2008 köpte vi henne och det var då hon kom hem till oss. Jag var bara 6 år gammal då och sen den dagen har det varit vi två varenda dag. Bilden nedan är tagen från första gången jag red henne, för över 10 år sedan. Tiden går för fort...

21 mars var det dax för mig att fylla år och jag fyllde 16.

Dagen bestod av massor av gratulationer, presenter, till middag åt jag sushi vilket var självklart eftersom det är min favoriträtt och på kvällen blev det tårta och bakverk.

Hade verkligen en helt magisk födelsedag!

I samband med att jag fyllde 16 så fick jag även börja övningsköra bil. Har snart övningskört i 1 år och har kommit väldigt långt, det är både svårt men väldigt roligt.

April

I början av april åkte jag och mamma ut till Ekerö för att kolla på när Cashen tränades intervaller på rakbanan. Det var väldigt coolt att se vilken fart det gick i, han såg fin ut och skulle börja tävla inom kort.

Jag var uppe en sväng i Rättvik för att kolla på när Felicia tävlade, hon var duktig och gjorde det bra vilket räckte till en 8:e plats.

Maj

I början av maj ville Cashens tränare kolla upp hans gamla skada. Då konstaterades det att han hade börjat få små blödningar runt den gamla skadan i frambenet.

Han var så nära tävling men nu gällde bara vila istället. Därför valde vi att flytta honom från Ekerö och han fick komma hem till vårt stall och ta en paus.

Han fick nya kompisar i hagen och de trivdes ihop, i början fick han bara ta det lugnt, han gick på bete och efter en tid började jag rida honom lite lugnt. Det var faktiskt skönt att han fick komma hem så att jag kunde spendera varje dag med honom igen.

Under våren hade pappa byggt klart mitt egna lilla hus bredvid det stora huset. Så i maj flyttade jag ut till mitt egna lilla hus och har bott själv där sedan dess.

Jag trivs bra, jag kan ha den ordentliga ordningen som jag vill, kan plugga ifred och vara ensam när jag känner för det.

Till morsdag åkte hela familjen till Stockholm och åt brunch tillsammans på Mister French, resten av dagen spenderade vi tillsammans med att bland annat åka djurgårdsfärjan. Det var fint att se så mycket utav Stockholm.

Juni

Det blev juni och jag hade då klarat av alla nationella prov, slutbetygen hade satts och jag hade valt linje och skola till gymnasiet. Det var en väldigt skön känsla att inte ha något krav efter den stressiga terminen.

Däremot började alla förberedelser inför balen. Jag klippte mig och gjorde blonda slingor i håret på en grym salong i Stockholm, var och gjorde nya naglar som skulle passa balklänningen, köpte alla smycken och fixade frisyren till balen.

Den 7 juni var det äntligen dax för bal. Jag hade förberett mig långt innan och då kändes det skönt att det äntligen var dax.

Hade en helt fantastisk kväll med god mat, vänner och dans. Det var även fint att se hur fina alla andra var i sina balklänningar.

Verkligen en kväll jag sent kommer att glömma!


Den 12 juni var dagen äntligen kommen då jag skulle sluta grundskolan, årskurs 9.

Det var ledsamt att säga hejdå från alla lärare, skolan, vänner och klasskamrater. Men jag såg det också som att avsluta ett kapitel för att gå vidare i livet till nya äventyr.

Mitt mål var att försöka gå ut grundskolan med A i alla ämnen. Jag lyckades nästan men var ändå stolt över mig själv. Fick tillslut A i 16 av 17 ämnen och lyckades få 335 i meritpoäng av 340.

I 7:an då jag gick på en annan skola var det bara en dröm som inte skulle bli sann, jag hade då E i alla ämnen och därför var jag så stolt över mig själv att jag kunde förbättra mina betyg så mycket under 3 år.

Fick också reda på att jag blev antagen till mitt första val till gymnasiet under första antagningen, Ekonomi på Kunskapsgymnasiet vilket också var skönt.

Nu började äntligen ett efterlängtat sommarlov, det var mitt första lov då jag inte alls tänkte på skolan. Jag var stolt över den kapaciteten som jag hade haft med skolarbetet och jag var så nöjd över mina slutbetyg att jag bara ville njuta av att vara ledig.

När jag inte hade något skolarbete att ägna mig åt såg jag till att lägga extra energi på det som jag tyckte var roligt. Red, var i stallet, tog hand om våra 6 hästar, tränade mycket, badade, solade, träffade vänner, gjorde samarbeten, spenderade mycket tid i Stockholm och ägnade mig åt mina sociala medier.

Nu när jag har fått tänka tillbaka på året som varit känner jag hur mycket som hänt och hur snabbt tiden gått. Däremot så är jag mer än stolt över allt som jag klarat av.

Detta var bara den första halva av 2018, nästa del kommer snart med en liten större utvärdering i slutet!

Gillar

Kommentarer