Livet på topp: min resa!

Personligt

Det här inlägget vill jag ägna åt att faktiskt berätta att mitt liv är på topp just nu och prata om min egna resa till att just känna den känslan.

Som ni vet så går livet upp och ner hela tiden. Medgångar omvandlas till motgångar och alla upplever kullar och dalar genom hela livet. Jag kan säga att jag upplevt mycket av båda delarna. Jag har kämpat mig ur många motgångar och varit världens lyckligaste person genom medgångarna. Så som det brukar vara helt enkelt.

Just nu känner jag däremot att mitt liv är på topp, men det har varit en lång resa. Sen jag fyllde 18 år i mars och blivit myndig har mycket förändrats på bara 5 månader och jag tror faktiskt att jag behövde den förändringen.

——————————

Det första var i april när jag tog körkort och fick min egna bil vilket gjorde mig mera självständig. På en gång kunde jag åka vart jag ville när jag ville vilket var en helt fantastiskt upplevelse eftersom jag bott på landet i nästan 18 år. Att slippa fråga efter skjuts av föräldrarna är en underbar frihet som jag bara älskar.

Det andra var i slutet av juli då jag fick min första egna lägenhet och flyttade hemifrån. Att få flytta från ödet på landet där jag bott i snart 18 år till alsike med mera liv och rörelse har varit en helt fantastisk känsla som inte går att beskriva, att på en gång ha nära till allt.

Även det här att få flytta hemifrån är ett helt eget kapitel. Att på en gång få klara av alla saker själv och att göra det mesta själv efter 18 år känns så otroligt bra. Jag har länge varit väldigt självständig och har länge velat ta hand om allt själv och sen jag flyttat hemifrån har det faktiskt blivit min verklighet. Jag har faktiskt aldrig under den här tiden tänkt en enda gång ”ånej nu ska jag flytta hemifrån, hoppas att jag kommer att klara mig själv nu”.

I min värld finns inte ordet ”hoppas”, utan jag vet att jag är självständig och klarar mig själv. Så pass mycket måste man lita på dig själv att man klarar av det. Min erfarenhet är helt enkelt att om man redan har rätt inställning från början, så kommer allt att lösa sig tillslut.

Sen måste jag faktiskt också nämna att jag tycker att jag vuxit så otroligt mycket som människa under dem här veckorna som jag bott ensam. Bara vetskapen av att ha en egen hemadress är ju hur coolt som helst:)

Sen måste jag bara nämna min fantastiska mamma som jag också tror är en stora anledning till varför jag just är så som jag är. Hur det än går för mig, så vet jag att hon ändå alltid finns där för mig vilket är en stor trygghet och det är jag otroligt tacksam över. Min mamma ser verkligen till att kämpa för att kunna göra allt möjligt för mig.

——————————

Nu när jag även har vuxit mer som person och upplevt att jag faktiskt klarar av saker på egen hand och är mer vuxen så har min självkänsla faktiskt också ändrats en hel del åt det bättre hållet vilket jag också är otroligt stolt över.

För några år sedan trodde jag faktiskt aldrig att jag, igenom hela mitt liv skulle våga säga ”Jag är otroligt stolt över mig själv och hur jag ser ut”. Jag trodde faktiskt aldrig att jag någonsin skulle våga medge att jag själv tycker att jag är ”jävligt snygg”.

Anledningen till att jag just vill berätta det här är för att jag vet att väldigt många, framförallt tjejer inte är nöjda med sig själva. Jag vet om det, för jag har själv varit där. Jag har väldigt ofta varit rädd för vad andra egentligen ska tycka om mig när jag träffat på folk, ”hoppas jag ser bra ut nu så att jag blir omtyckt”.

Att tänka den där tanken just nu känns faktiskt helt främmande för mig. Jag har nu förstått att utseende inte spelar någon som helst roll för att bli omtyckt och jag hade verkligen hoppats på att jag hade tänkt så för flera år sedan.

Om jag träffar någon nu. Förlåt, men jag skiter totalt i vad folk tycker om mig, oavsett vem det än är. Den får helt enkelt tycka att jag är ful, snygg, tjock, smal, normal eller konstig för min inställning är helt enkelt att jag inte bryr mig ett dugg om det längre. Huvudsaken för mig just nu är bara att älskar mig själv exakt så som jag är eftersom det är ”JAG” och inget som någon annan någonsin kan förändra.

Jag har många gånger hört att man först måste lära att älska sig själv för att ens kunna älska någon annan. Det har tagit lång tid, flera år men nu så har jag äntligen förstått vad som menas med det.

Om du inte tycker om mig så behöver du inte träffa mig, vara min vän och inte ens vara här inne för att läsa och spionera på min blogg. Så enkelt är det. Jag är alltid mig själv, vem jag än träffar eller pratar med och om den personen inte tycker om det så behöver den inte vara med mig. Då kan den gå åt andra hållet och behöver aldrig mer titta åt mitt håll.

Faktum är att jag aldrig är elak eller stöddig först. Utan det är först när andra är dumma mot mig som dem helt enkelt får svar på tal och då kan det verkligen koka i mig.

——————————

Jag är en person som hela tiden vill inspirera andra till att göra saker och att kämpa med saker dem aldrig trodde att dem skulle klara av. Jag är en väldigt omtänksam och snäll person som alltid finns där för andra eftersom jag vet att en motiverande person kan göra under för en person som inte tror på sig själv. Det har jag fått bekräftat. Det är faktiskt många trevliga personer som hört av sig till mig i efterhand och berättat att jag varit deras stora inspiration, att dem sätt upp till mig och faktiskt klarat av saker dem aldrig någonsin skulle vara möjligt. Mitt mål är helt enkelt att nå ut till så många människor som möjligt för att lyckas inspirera så många som möjligt, samtidigt som jag vill uppfattas som den där trevliga, glada och ödmjuka tjejen som jag alltid har varit.

—————————-

Som jag berättade i början av detta inlägg så känner jag att flera saker i mitt liv fallit på plats under den senaste tiden vilket jag är otroligt stolt över eftersom jag kämpat en hel del.

Trots att det mesta är på topp just nu så vet jag om att det kommer att komma flera motgångar efter många medgångar. Däremot så har jag nu vuxit mera som person den senaste tiden och jag tror att jag kommer att tackla motgångarna på ett mycket bättre sätt än tidigare.

Det sista jag vill förmedla innan jag avslutar det här inlägget är helt enkelt att man aldrig ska ge upp, hur stor eller svår motgången än är. I slutendan handlar allt om att kämpa sig tillbaka och att lyft sig själv från alla motgångar som kommer emot än. Alla upplever motgångar genom livet, det är just en av sakerna som förenar alla oss människor med varandra.

Ha nu en super bra dag och ta hand om varandra, kram<3

Gillar

Kommentarer