Kära dagbok

Personligt

Kära dagbok

I snart två år, varje månad, varje vecka, nästan varje dag har jag fått skriva av mig här.

Både allmänt och om speciella händelser, både vad jag gör, vad som händer, hur jag känner och hur jag tänker.

Jag är otroligt tacksam över att jag fått spara två år av mitt liv som 15 och 16 åring här och jag hoppas såklart att det ska bli många, många fler. I framtiden om många år ska det bli roligt att kunna gå tillbaka och läsa om dessa år, det ser jag redan fram emot.

Du skiljer dig dock från många andra dagböcker, du är ingen privat dagbok utan en dagbok som flera kan ta del av vilket också gör dig speciell.

Under den här tiden har du blivit en del av mitt liv, du är en del av mig som är svår att ge upp och sluta med. Därför tänker jag också fortsätta skriva, så länge det fortfarande är roligt.

Jag är också tacksam för alla fördelar du gett mig och att du underlättat mitt liv genom att jag kunnat ventilerat mina känslor.

Genom att jag kunnat skriva av mig här har det utvecklat mig som person och gjort mig till den jag är idag.

För det första har jag genom varje skrivet inlägg övat att bli bättre på grammatik och att formulera mig i skrift. Ju mer man övar på något, ju bättre blir man och så är det. På tyska säger man ”Übung macht den Meister” alltså ”övning gör än till mästare” vilket jag tydligt märkt.

Idag märker jag att det hjälpt mig otroligt mycket genom att jag i skolan kan skriva långa texter utan något fel i grammatiken. Jag får ofta höra beröm utav personer som läser för mitt korrekta språk, mina formuleringar som gör det lätt att förstå vad jag menar och att jag inte missuppfattas. Jag har fått lära mig att tyda det jag skriver från flera olika perspektiv för att verkligen nå fram med det jag verkligen vill få sagt.

Att jag är en person som sätter väldigt mycket press på mig själv kanske inte är någon större nyhet eftersom jag är så målmedveten, vilket ofta lätt till mycket stress. Innan jag hade dig, min kära dagbok måste jag medge att jag var mer stressad än vad jag varit nu, du har hjälpt mig att göra vardagen enklare.

Jag har tydligt märkt att stressen på något sett lagt sig när jag kunnat skriva av mig här om hur jag känner och vad som just gör mig stressad i den stunden. Jag har förstått att det är viktigt att kunna få ut det man känner för att det ska bli bättre.

När jag började skriva inlägg här för ungefär två år sedan var jag väldigt osäker, hade dålig självkänsla och var rädd för vad andra egentligen skulle tycka om mig.

Men nu efter två år har jag vuxit som person och utvecklats mycket. Idag har jag bra självförtroende, grym självkänsla och jag struntar totalt i vad andra tycker och tänker om mig. Huvudsaken för mig är att jag är stolt över mig själv och den attityden har du hjälpt mig med, min kära dagbok och jag är dig evigt tacksam för det.

Du har gett mig många fördelar som jag aldrig trodde var möjliga och jag är stolt över den utvecklingen jag själv gjort genom din hjälp. Det är klart att du inte hjälpt mig helt med att bli den personen jag är idag, men du har varit ett stort stöd och hjälp på vägen dit där jag är idag.

Tack för allt du gett mig och kommer att ge mig i framtiden, min kära dagbok.

Gillar

Kommentarer