Hur jag gör för att få mer koll på veckan

Måndagar

Godmorgon, idag är det måndag igen och jag hoppas att du är lika taggad som mig.

Jag är faktiskt ovanligt pigg idag än vanligtvis dessa tidiga måndag mornar. Jag börjar skolan 8 och därför brukar jag alltid vara såååå trött, det blir så eftersom man haft sovmorgon under helgen juuu.

Hur som helst så är jag både pigg och taggad vilket jag bara ser som positivt. Jag är sån person som tror ”om man får en bra morgon så blir hela dagen och veckan bra”. Så om jag tänker på det ser min måndag och vecka väldigt lovande ut.

Denna vecka är lite blandad angående skolarbete. Idag ska jag hålla mitt tal i svenska för första gången, jag ska bara öva och spela in det för att få respons men det känns ändå lite pirrigt. Jag har förberett ett argumenterande tal där jag är emot införandet av sockerskatt. I början när jag valde ämne tyckte jag inte att sockerskatt lät så intressant och jag tyckte faktiskt att det var en aning svårt. Men nu när jag jobbat och läst på mig om ämnet tycker jag inte att jag kan förbereda mig mer. Nu vill jag bara köra och nästa vecka ska jag hålla det live inför klassen, det känns ännu pirrigare faktiskt. Så denna vecka ska jag verkligen se till att öva så att talet sitter tills på måndag nästa vecka.

På fredag har jag även inlämning i engelska och idrott. På engelskan ska vi välja ett engelsktalande land och undersöka engelskans spridning och lite om landets historia. Jag är nästan klar med att samla ihop all fakta, så sedan ska jag bara ta faktan och sätta ihop i Google Sites för att göra en hemsida.

På idrotten håller vi på med arbetsmiljö och i uppgiften ska vi studera ljus, ljud och arbetsställningen hemma och i skolan. Jag tyckte inte att det är de roligaste, men det måste göras och jag har kommit en bit vilket känns skönt.

Jag kände att jag ville starta denna måndag med att fräscha upp minnet vilka viktiga uppgifter jag har i skolan denna vecka. Det är jätte bra att göra så, då får man fundera vad man har att göra vilket gör att man får mer koll och kan komma igång och jobba i skolan på en gång.

Jag reflekterar ganska mycket över vad jag ska göra varje veckan och vad som är viktigt. Jag tror att det är just det som får mig att ha en bra struktur och en anledning till varför jag alltid är i god tid med allt. Det hjälper mig super mycket och det är jag tacksam för.

Så ett tips är att alltid fundera eftersom det gör att du får mycket mer koll. Jag tänkte hjälpa dig lite, här nedan finns fem enkla frågor som jag alltid funderar över:

- Vad har jag att göra idag/i veckan?

- Hur långt har jag kommit?

-Hur mycket har jag kvar?

- Är det något som är extra viktigt?

- Vad måste jag prioritera?

Du behöver inte göra någon större utredning utan bara ta en minut per fråga och bara fundera lite eftersom bara det brukar hjälpa mycket.

Hoppas du kanske fick ett litet tips denna måndag. Tänk på att det är en ny vecka med nya möjligheter. Det är aldrig försent att börja med något nytt.

Ha nu en riktigt bra start på denna vecka så hörs vi snart, kram<3

Gillar

Kommentarer