Första dagen med distansundervisning

Skola

Idag var det torsdag och jag har precis klarat av min första heldag med distansundervisning.

Min första lektion var i matte. I början kändes det väldigt konstigt och skumt att höra läraren genom datorn men såklart så vande man sig ju desto längre tiden gick.

Jag gjorde det jag skulle och räknade alla uppgifter som jag skulle göra och hann även klart.

Under eftermiddagen hade jag först en lektion i svenska då vi bara fick fortsätta skriva på våran debattartikel. Även det gick bra och jag är nästan helt klar med den.

Efteråt hade jag en lång lektion i juridik där vi fick lösa ett fall som läraren sedan hade en genomgång kring. Tillslut fick vi även börja jobba med en inlämningsuppgift.

Sista lektionen var i engelska då vi endast fick fortsätta arbeta med texterna som vi har läst tidigare veckor samt förbereda oss inför inlämningen vi ska ha nästa vecka.

Det går rätt bra, man måste helt enkelt bara låta det ta tid för att vänja sig vid den här snabba omställningen. Det här beslutet att skolan skulle stänga gick liksom från den ena dagen till den andra. Vi gick till skolan i vanlig ordning i måndags, hade studiedag på tisdagen och fick inte komma tillbaka på onsdagen.

Det som är skönt är att man slipper åka buss till och från skolan, däremot känner man sig ändå ganska ensam när man sitter helt själv med sin dator. Jag är en väldigt social person som gillar att umgås och prata med andra.

Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men jag saknar faktiskt att gå till skolan. Det är först när man inte får gå till skolan som man verkligen lägger märke till att man ska vara extra tacksam över att man i vanliga fall faktiskt får och kan gå i skolan.

Turen är däremot att detta förhoppningsvis endast är några veckor. Jag hoppas och önskar att vi för komma tillbaka till skolan efter påsklovet igen. Jag vill verkligen inte att det ska fortsätta såhär ända till sommarlovet.

Nu har ni hur som helst fått veta lite kring mina tankar och åsikter kring distansundervisningen. Jag önskar att du ändå har det bra i denna situation som vi befinner oss i nu.

Nästa gång vi hörs är på lördag, då är det min födelsedag och jag fyller äntligen 18 år!

Ha det bäst så länge, kram<3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229