Förberedelser inför skolbalen 2018

Skolbalen 2018

Imorgon kväll är det äntligen dax för niornas bal. Jag har längtat så mycket, det ska bli jätte roligt.

Det känns även skönt att jag varit ute i god tid och att jag fixat alla förberedelser till balen flera månader innan. Mest för att slippa stressa att hitta rätt saker, det går oftast ganska fel då.

I det här inlägget tänkte jag därför visa er hela min outfit till balen som jag ska gå på imorgon, både klänningen, skorna, handväskan och alla smycken.

Klänningen

Klänningen var den första som jag köpte, redan för 7 månader sedan haha. Jag bestämde mig för en rosa eftersom just min favoritfärg är rosa. Jag tyckte även att detaljen med glitter upptill var väldigt speciellt.

Jag ville även veta att klänningen skulle sitta perfekt och därför beställde jag den inte på internet som många andra gjort. Jag gick istället till ett skrädderi i Uppsala och testade mig fram till den klänningen som jag tyckte bäst om. Då blev det denna, jag verkligen älskar den.

Skorna

Till min rosa klänning valde jag ett par korta, svarta high heels. Jag ville inte ha för långa klackar då det kan bli jobbigt att gå i efter ett tag, balen är ju ändå cirka 6h. Dem fick även bli svarta då jag ville att man tydligt skulle se olika färger, det blir ju lite tråkigt om man har samma färg på hela både klänningen och skorna.

Efter att jag hade valt skor var jag tvungen att gå tillbaka till skrädderiet så att de fick klippa till längden på klänningen så att den precis skulle nudda marken när jag hade skorna på. Jag är även jätte nöjd med valet av skorna som jag gjorde, de är både jätte bekväma och sjukt snygga enligt mig.

Handväskan

Min handväska köpte jag på Michael kors, den fick bli samma färg som skorna så att det skulle passa ihop bättre. Jag valde även en lite mindre väska för att den inte ska ta så mycket plats och sedan tänkte jag bara ha telefonen där i under kvällen.

Den matchar klänningen jätte bra och det är det som är huvudsaken. Den är också lätt att ha med sig vilket ska kännas skönt.

Naglarna

Jag fixade även mina naglar igår för att ha dem fina till balen. Jag gjorde dem hos Elite Nails. Jag valde att ha rosa naglar med glitter för att även de skulle matcha bra till klänningen.

Jag är verkligen nöjd över hur de blev, rätt längd och såklart rosa. Kan det bli bättre?

Håruppsättningen och hårsmycken


Imorgon ska min stallvärld fixa min frisyr till balen. Hon är hår-stylist, hur passande är inte det?

Jag har tänkt mig en ganska enkel frisyr. Jag vill att håret längst fram ska sättas upp bak och sedan vill jag ha stora lockar på det övriga, lösa håret som är bak.

För några veckor sedan var jag hos frisören och klippte av 2 dm av mitt långa hår som jag hade då. Frisören gjorde även blonda slingor i det. Det känns faktiskt ganska skönt att det är fixat, det var ganska slitet.

Till att sätta upp håret bak har jag köpt olika hårsmycken, men jag är fortfarande inte helt säker på vilken av dem som jag ska använda. Vill även att hon som ska göra uppsättningen får vara med och tycka till om vilka hon tycker ser bäst ut. Så det bestäms imorgon.

Alla smycken både till håret och i övrigt fick bli i guld. Jag var tvungen att välja mellan att ha allt i guld eller silver till outfiten. Jag tänkte då att guld skulle passa bättre till rosa och svart.

Smycken


Örhängen

Till outfiten köpte jag såklart smycken också. För det första köpte jag nya örhängen. Jag har inte så stora örhängen vilket jag ville ha till balen så att man lättare ska se dem.

Då fick de bli dessa som är en blandning av guld och silver. Detta är typ dem störta örhängena jag ägt haha men jag tycker att dem är jätte snygga och de passar klänningen jätte bra.

Armband

För att min klänning går ganska högt upp, ungefär till halsen så valde jag att inte ha något halsband. Det skulle bara sett konstigt ut, så jag hoppar det.

Men klänningen är kortärmad och då måste jag ju såklart ha armband. Jag har ett armband som är i guld, det skulle passa jätte bra ihop med hårsmyckerna och örhängena då de också är i guld.

Sedan har jag inte bestämt mig än om jag ska ha min glittriga silverklocka till eller inte. Vill helst försöka undvika att blanda guld och silver. Men det får jag bestämma imorgon, vad som bli snyggast.

Nu har jag visat hela outfiten till balen imorgon. Jag hann förbereda allt tills balen och det är den skönaste känslan.

Nu är det bara att vänta tills imorgon. Balen började 17:30 och går till 24. Jag är verkligen sååå taggad och det ska bli jätte roligt.

Gillar

Kommentarer