En månad kvar till jul

Allmänt

Idag är det exakt 1 månad kvar till julafton vilket känns helt overkligt. Det känns som att tiden från den förra julen, fram tills nu bara har flugit iväg vilket jag mest tror, beror på att allt det här året har varit så mycket annorlunda i jämförelse med tidigare år. Corona har verkligen förstört mycket för oss alla.

Hur som helst så får man göra det bästa av situationen för att allt ska rulla på och fortsätta framåt.

Jag måste faktiskt medge att min julkänsla det här året har kommit mycket tidigare än andra år. Jag tror både det beror på dessa omständigheter detta år, men också för att det nu börjar bli mörkt tidigt under eftermiddagarna. Nu börjar man även se att mycket julbelysning har kommit upp vilket jag tycker är så otroligt fint! Förra veckan började jag även att smyglyssna på lite jullåtar vilket var otroligt mysigt, det gäller ju att börja i tid haha😂

Som ni kanske hör så längtar jag ganska mycket till julen. Det jag ser mest fram emot är för det först att få jullov eftersom jag då redan har klarat av halva trean (helt sjukt). För det andra så ska jag åka hem till mina föräldrar under juldagarna för att sova över och såklart för att fira jul tillsammans med dem.

Vi tre brukar alltid fira jul tillsammans så varför inte hålla fast vid traditionerna liksom? Vi brukar alltid ha en otroligt mysig jul med super god mat och mycket skratt så det längtar jag faktiskt efter.

För att inte bara prata om julen så tänkte jag även passa på att uppdatera er lite kring det aktuella i mitt liv just nu.

För att först nämna lite om hundarna så går allt rätt bra. För er som inte vet så hämtade jag och mamma två chihuahua-valpar för några veckor sedan. Så nu har vi totalt fyra chihuahuor. Valparna har faktiskt vuxit en hel del under dessa veckor så dem börjar nog att bli stora nu:) Däremot är det full fart med mycket hopp och lek.

När vi ändå håller på att prata om djur tänkte jag att vi kan passa på att prata lite om hästarna med en gång:) Där rullar allt på som det ska och alla går sina träningspass. Cashen har faktiskt blivit jätte fin nu på slutet. Som ni kanske vet sedan innan så fick han en muskelskada i slutet av sommaren när vi var jätte nära tävling. Han har däremot bara fått gå lättare pass sedan dess för att återhämta sig och nu verkar han vara på gång igen. Tanken är att vi ska försöka att träna upp honom igen under våren för att börja tävla tidigt under sommaren. Denna gång hoppas jag verkligen på att allt går vägen och att vi äntligen får komma till tävling med honom.

Nu lämnar vi djuren och övergår till lite mer personliga saker som har med mig att göra:) För det första så rullar det mesta på i skolan. Jag har pluggat väldigt mycket vilket har tagit mycket tid de senaste veckorna, däremot börjar det lätta lite nu. Innan jag får ta ett välförtjänt jullov om några veckor har jag ändå en hel del saker som jag måste lägga ner väldigt mycket tid på. Med det kommer nog att fixa sig. Det som får mig att fortsätta kämpa och plugga lika hårt som innan är faktiskt tanken om att jag snart har klarat av halva trean, vilket innebär att närmar mig studenten och att jag då är FRI.

När jag inte pluggar och lägger ner tid på skolan så är jag i stallet eller tränar. Jag styrketränar ungefär fyra gånger och löptränar tre gånger i veckan. Jag älskar verkligen att träna eftersom det är de bästa jag vet. Det som jag mår bäst av är faktiskt löpträningen. Jag brukar löpträna distans på tisdagar och torsdagar medan jag springer intervaller på söndagar. Intervaller är faktiskt super roligt, just att få springa så snabbt man bara kan, det är en frihetskänsla. Så varje vecka brukar jag springa totalt 28 km😁

Just nu tror jag faktiskt att jag har fått skriva av mig lite vilket kändes skönt eftersom det var någon vecka sedan jag skrev ett i lägg sist. Jag ska däremot se till att bli lite bättre på det framöver!

Tills vi hörs nästa gång så får ni ha det så bra, kram<3

Gillar

Kommentarer