Att vara medveten om sig själv

Personligt

Ibland när jag får egen tid, då jag faktiskt inte har något att göra som att vara stallet, vara i skolan, plugga, uppdatera bloggen eller gå igenom mina sociala medier så funderar jag ganska ofta.

Ofta när jag funderat brukar det vara om och över mitt liv. Jag reflekterar mycket över vart jag är idag, var jag vill vara i framtiden, om personer runt omkring mig och allt sånt.

Jag tänker mig att jag är en vanlig tjej, jag är inte bättre än någon annan, men jag är speciell. Jag känner mig så himla medveten om mig själv och jag vet vart jag har mig själv.

Jag vet att jag är as snygg, har stil och är ambitiös, det behöver ingen förklara för mig för att jag ska behöva förstå. Just för att jag har så bra självförtroende, struntar i vad andra tycker om mig och vågar stå för det så kan jag kanske ofta uppfattas som snobbig och kaxig.

Men så är det faktiskt inte, jag är istället en väldigt jordnära person. Visst, jag kan vara lite kaxig mot folk jag inte känner, men jag litar inte på dem det första jag gör och därför blir det så. När jag väl känner folk och vet att jag kan lita på dem så är jag hur snäll som helst.

Jag ser mig inte som något bättre än alla andra. Vuxna som är trevliga och engagerar sig visar jag ofta min tacksamhet och respekt emot. Speciellt vuxna visar jag mycket respekt emot, det är så jag blivit uppfostrad.

Det är nu jag kommer till det som jag tänkt berätta. När jag kommer till nya ställen där det är fullt med nytt folk verkar jag göra bra intryck, att gå in med en grym inställning, att vara trevlig och att se så jävla snygg ut. Just det där bästa intrycket verkar jag kunna få till rätt bra. Sedan när jag börjar prata lite mer med personer får jag höra väldigt intressanta saker.

- Du är så driven och är så ambitiös!
- Du är världens snällaste människa!
- Du är så himla fin!
- Du är så trevlig!
- Du är så fantastisk!
- Vilken jordnära tjej du är!

Först vill jag bara tacka för att det finns så fina människor som faktiskt är ärliga och kan dela ut så positiva tankar. Dessa kommentarer gör att jag får som en sorts bekräftelse på att jag själv har rätt om vem jag är och vill vara, det är därför jag har blivit så medveten om mig själv. Andra säger ofta det som jag själv tycker att jag är.

Men jag måste erkänna att jag inte alltid varit den där medvetna tjejen med super bra självförtroende. För några år sedan såg det helt annorlunda ut. Jag var inte alls medveten om mig själv och vem jag var. På något sätt vågade jag inte vara mig själv för att jag var rädd för vad andra egentligen skulle tyckte om mig. Men idag är jag riktgt stolt att jag vågar vara mig själv.

Komplimanger som fick förr, gick bara in genom det ena örat och flög iväg lika snabbt. Jag tog inte åt mig komplimanger eftersom jag trodde att de inte var sanna.

Idag när jag fått växa som person så ångrar jag lite att jag inte tog åt mig mer av dem komplimangerna som jag faktiskt fick. Nu i efterhand vet jag ju att allt som alla sa stämde.

Därför vill jag berätta det för dig nu, så att du en dag inte ångrar att du inte tog åt dig mer av komplimanger som du fick utav andra.

Nu när jag är så medveten om mig själv och har så bra självförtroende så vågar jag verkligen vara mig själv. Det som jag är mest stolt över är att jag fullkomligt SKITER i vad andra egentligen tycker om mig. Det bästa jag kan är att vara mig själv och det har visat sig flera gånger att andra faktiskt uppskattar det mycket mer än om du försöker vara som någon annan.

Nu till det jag vill få sagt. När du väl sitter och har egen tid så försök att reflektera och minnas alla de bra komplimanger som folk faktiskt har sagt till dig. Det viktigaste av allt är att du sedan tar åt dig av dem, för det hjälper dig att växa som person och att få bra självförtroende. Strunta i de människorna som fyller din vardag med negativitet och engagera dig i dem som är positiva.

Att vara medveten om sig själv och att ha bra självförtroende är bra för att kunna utvecklas och vara den du vill vara. Jag lovar att du blir mycket mer omtyckt om du bara vågar vara dig själv. Det bästa som finns är väl ändå att bjuda på sig själv?

Det viktigaste är att vara medveten om sig själv för att sedan kunna utvecklas. Jag är så himla stolt att jag kommit till en tidpunkt i livet där jag medvetet kan säga att jag klarat av det.

Gillar

Kommentarer