Tredje veckan på förskolan

Igår började Melodys tredje vecka på förskolan. Med lite tidigare morgnar till senare eftermiddagar jämfört med förra veckan. Vilket hade funkat väldigt bra igår. Personalen har både berättat och skickat jättegulliga sms om att hon är både nöjd och glad, leker för fullt, pratar och berättar en massa och verkar trivas bra. Vilket uppskattas otroligt mycket ifrån mig att få, som både gör att man blir glad och har börjat kunna slappna av lite mer.
Igår lämnade Melodys pappa henne på dagis och idag var det min tur.
Båda dagarna har hon såklart börjat gnälla lite smått och blivit lite ledsen när det väl har varit dags för att säga ’hejdå’. Men som ändå har gått över rätt så fort. Något jag är väldigt tacksam för.🙌🏼
Idag när hon vart lite ledsen så hjälpte det lite med att lova och säga att vi kan vinka till varandra genom fönstret. Något som vi alltid annars brukar göra hemma. Exempel när jag ska iväg och jobba eller när Melodys pappa ska iväg.
Vilket är en väldigt bra och nyttig grej egentligen för dessa små liv. Som både gör dom små lite gladare och tryggare men även för oss vuxna. Och samtidigt som en liten tröst och en rutin så att barnen förstår.

Jag hoppas på samma goda fortsättning på förskolan för min lilla Pippi tjej och att lämningar kommer att bli ännu lättare och bättre.

Kram Emma

Gillar

Kommentarer