SVAR PÅ FRÅGORNA

JAG

Godmorgon! Hade ju en liten frågestund i söndags där ni fick möjlighet att ställa frågor till mig och nu tänkte jag att det var dags att svara på detta! Tänkte först dela upp det i två inlägg; då det blev ganska så långt, men kände tillslut att jag ändå ville få ihop alla svar i ett inägg, så här har ni. Kram <3


1. Ditt drömyrke?

Detta är så himla svårt, då det finns otroligt mycket som lockar och det finns många yrken jag hade drömt att jobba inom. Något som lockat mig och som jag även drömt om sen jag var liten är ju barnmorska, vet bara inte om jag är såpass dedikerad än att jag klarar av att plugga 3 år sjuksköterska, sen jobba minst ett år som det och sen plugga ytterligare 1,5 år till just barnmorska, för att efter det inte ha en så speciellt bra lön för all den pluggtid man ändå lagt ner. Är väldigt kluven, eftersom det finns mycket annat som också lockar och då är jag klar efter bara tre år. Det tar trots allt 5,5 år från att jag börjar till att jag isåfall är färdigexaminerad barnmorska, vilket för mig är lite väl långt bort just nu med tanke på att jag trivs väldigt bra med livet och vardagen jag har i dagsläget. Vill absolut inte hoppa på ett plugg och ångra det, då jag bara ”slösar” tid.

2. Några mål för hösten?

Detta kanske låter tufft men helt ärligt hålla huvudet högt och jobba med att inte gå in i en höstdeprission. Har lätt för det, men i år känner jag mig för första gången VÄLDIGT stabil, då jag inte har något som oroar mig eller stressar mig. Trivs i lägenheten, har bra vänner runtom mig, är på en bra arbetsplats och är kär. Men ja, man ska ju inte ta måendet föregivet, men jag har i alla fall väldigt bra förutsättningar och tror absolut att jag kommer slippa undan höstdeprissionen i år, det förtjänar jag!

3. Favorit-onlinebutiker för hem och inredning?

Det roligaste jag vet är ju att shoppa haha och speciellt online-shoppa. Min favorit när det kommer till inredning är utan TVEKAN Nordic Nest! I princip allt jag beställt hem från nätet är där ifrån, då jag gillar deras utbud på märken. Några smakprov på det vi köpt av dom är tex stringhyllan och det snygga tidningsstället i guld. Ett hett tips! Sen gillar jag även Ellos Home och Royal Design, samt Cervera när det kommer till köksgrejer.

4. Var ser du dig själv om 5 år?

Gäärna förlovad och med ett barn. Hade inte tackat nej till att vara en ”lattemorsa” med en barnvagn i parken om fem år haha! Om jag inte har barn vill jag i alla fall ha köpt eller adopterat min första hund, det är ju trots allt som ett barn! Lever gärna med Linus såklart och att vi då kanske även flyttat, vem vet. Tycker det är så himla spännande att drömma om framtiden, vill gärna spola fram tiden då jag är så nyfiken, samtidigt som jag bara vill pausa mitt liv i dagsläget eftersom det är så otroligt bra.

5. Har du någon dröm som du haft sedan några år tillbaka som du jobbar för att nå?

Kanske låter klyschigt men att älska mig själv och uppskatta min kropp till 100%. Drömmer om att en dag inte ha några dåliga tankar/hjärnspöken alls. Det är absolut bättre nu än vad det varit förr, men tror det krävs många år och erfarenheter innan man blir av med det helt. Jag låter det i alla fall inte styra mig i dagsläget, då jag lärt mig att inte lyssna på mina hjärnspöken, men det betyder inte att dom är borta och inte finns där. Är alltid rädd för att falla tillbaka ifall jag utsätts för en drastisk förändring i livet tex.

6. Favoritbutik när det kommer till kläder?

&Other Stories, Zara och H&M (Även Monki kan vara nice ibland). Fy vilket tråkigt och basic svar hahah, men vet ni vad, det är okej då det är dom enda butikerna som har kläder i min storlek i princip. Jag är ju ganska så petit men har samtidigt långa ben, så jag behöver handla i butiker som gör långa byxor även i mindre storlekar. Gina Tricot kör tex på den idén att är man mindre i midjan har man även kortare ben, vilket för mig är helt ologiskt. Testade tex ett par 90s high waist jeans på Gina förra veckan med en otroligt snygg grå tvätt samt att den modellen skulle lägga sig lite sådär snyggt över skon, men icke haha på mig slutade dom vid vaden när jag hade storlek 32 och blev bra i längden när jag gick upp två storlekar till storlek 36, men då blir dom ju på tok för stora upptill istället. Så &Other Stories, Zara och H&M är helt enkelt dom butiker jag dras till mest, då dom har bra längd på många av sina byxor trots att dom är mindre i storleken. Tycker även att dom alla tre har sjukt snygga kläder generellt.

7. Dina bästa tips inom hårvård?

Här är jag helt fel person att fråga, då jag gör allt man inte ska göra med sitt hår i princip haha! Jag har haft tur och föddes med sjuuuukt bra hårkvalitet i mig själv, så jag har aldrig behövt ta hand om mitt hår med olika produkter osv, vilket även resulterat i att jag inte gjort det då. Det enda jag gör är att tvätta mitt hår med schampo och balsam, kammar håret när det är blött och sedan fönar det på hög värme för att få det platt samt att jag bättrar på det lite med plattången efteråt, så ja ni hör ju, inte optimalt för någon som ej har bra hårkvalitet haha eller vill stärka sitt hår. Bollar helt enkelt över denna frågan till någon mer kunnig och/eller intresserad <3

8. Är du en morgon eller kvällsmänniska?

Vill säga båda, då det varierar från dag till dag samt att jag gillar både tidiga mornar och sena kvällar. Men om det bara blir att välja en skulle jag säga morgonmänniska. Trivs helt klart bäst med att gå upp tidigt på morgonen, äta en riktigt god samt lyxig frukost och sedan ha en lång dag framför mig, för att sedan komma i säng i tid.

9. Har du någon favoritrutin?

Vet inte riktigt hur jag ska tolka denna frågan, då jag har olika typer av rutiner för olika kategorier. MEN om jag ska tolka den utifrån min favoritrutin när det kommer till vardagen måste det nog vara att få komma hem efter jobbet, laga en god middag och sedan soffmyset därefter. Väldigt viktigt att trivas i sina vardagsrutiner tror jag.

10. Någon person som du inspireras av?

Oj, många på olika sätt måste jag ändå säga. Men min mamma är och kommer för alltid vara min förebild när det kommer till livet och värderingar osv, så henne inspireras jag självklart mycket av. När det kommer till kläder/mode inspireras jag väldigt mycket av Lovisa Barkman (vill absolut byta garderob med henne) och när det kommer till inredning inspireras jag mycket av konton på Instagram som tex @saint.fabien, @vardagsrumsinspo och @thatcooliving.

Var får du din inspiration ifrån?

Ganska så lik föregående fråga, men andra sociala medier samt människor/miljöer runtomkring mig.

12. Vad är du mest tacksam för just nu?

Livet generellt som mitt hem, min sambo, vänner och familj, men framförallt mitt jobb. Finns inget jag är så tacksam över just nu som min arbetsplats, då det utan att överdriva räddade mitt psykiska mående att börja här. Hade aldrig trott att man kunde bli så nedbruten av att inte trivas på en arbetsplats, men herregud det kan man och det fick jag svart på vitt efter att ha varit på min förra arbetsplats. Gick på riktigt runt med konstant ångest och grät i princip varje dag för att jag inte ville gå till jobbet. Så ja, det finns nog ingenting som gör mig så tacksam just nu att jag äntligen hittat rätt och trivs som handen i handsken på min arbetsplats. Söndagsångest existerar liksom inte längre i min värld.

13. När började du blogga? Varför började du blogga?

Första gången var någon gång vid 2011/2012 och då höll jag på fram till nian ungefär, så till 2016. Efter det blev det några få inlägg lite här och där under 2017/2018 och sen började jag igen på riktigt med en kontinuerlig uppdatering september 2020. Så snart har jag uppdaterat bloggen i princip varje dag utan uppehåll i ett helt år! Känns lite sjukt faktiskt, att mitt maximala uppehåll under heeela detta året har varit 1-2 dagar, klapp på axeln till mig själv faktiskt.

Och varför jag började blogga var för att jag ville spara minnen och bilder på en och samma plast. Att skriva dagbok var inte längre ett alternativ, då jag fick upp intresset för att fota och dela med mig av det, så då var att starta en blogg det bästa alternativet eftersom jag fick båda i ett. Uppskattar det väldigt mycket såhär i efterhand samt att jag nog kommer uppskatta det i framtiden, då det alltid är kul att kunna kolla tillbaka på sitt liv både i skrift och bild.

14. Har du någon favoritprodukt?

Hmm för tillfället är det lite svårt att säga, då jag är i processen att testa en ny hudvårdsrutin, så det återstår att se! Svårt att avgöra vad som är bra/dåligt för min hud just nu. Kanske att jag delar med mig av detta sen när jag vet om jag är nöjd med det nya eller inte.

  • JAG

Gillar

Kommentarer

Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson