NYMÅLADE TAVLOR

HEM & INREDNING, PYSSEL

Mina första tre ”små” bebisar. Fler syskon kommer det att bli!


Är äntligen klar med två stycken tavlor till, men jag lovar er, fler ska det bli! Som jag nämnt tidigare älskar jag att vara kreativ och att måla är ett av mina favoritsätt att få leva ut mig kreativitet på. Sen jag var väldigt ung har jag alltid varit väldigt duktig på att skissa osv, så jag har aldrig varit speciellt inne på akryl- och olje-målningar tidigare, som jag håller på med mycket nu. Utan det intresset har kommit på äldre dagar. Gick en kurs, bild & form, på gymnasiet, som gav mig väldigt mycket lärdom om olika typer av färg, underlag och så vidare, vilket jag idag är tacksam för. Utvecklade även mitt skissande väldigt mycket under kursens gång, vilket jag också tyckte var väldigt roligt. Bild & form, samt grafisk design och UF, var typ dom enda kurserna som jag tyckte var roliga under min gymnasietid, dvs alla praktiska ämnen haha. Psykologi var också roligt, men resten, nej tack haha. Valde verkligen helt fel linje på gymnasiet, vilket jag kan ångra såhär i efterhand, men, men, jag tog mig i alla fall igenom det och har en fullständig gymnasieexamen, vilket är det viktigaste i slutändan!

Tillbaka till mina tavlor. Dom två jag har gjort klart nu är två stycken som antagligen kommer att hänga i sovrummet, i lägenheten. Som jag nämt tidigare vill jag köra på ett rosa/oranget/vitt tema i sovrummet, tänk er en solnedgång, typ dom färgerna vill jag ha! GUD VAD MYSIGT, längtar! En varm och somrig känsla, till en början, sen till hösten och vintern vill jag ha mer dova toner. Därför vill jag satsa på dessa färger i saker som är lätta att byta ut, tex tavlorna, sängkläder och ljuslyktor, med mera. Vill även måla några fler till sovrummet, samt vardagsrummet. Måste bara köpa fler dukar och lite mer färg först.

Dom två jag gjort nu är väldigt simpla, men jag älskar simpla detaljer, som fortfarande sticker ut. Även den första jag gjorde klart till lägenheten (den helt vita), är väldigt simpel, så min tanke är att alla tavlor ska ha detta stuket, så att det runtom i lägenheten blir en röd tråd, trots att alla kommer vara i olika färger. I vardagsrummet vill jag köra på blått eller grönt, eller båda två? Får se hur jag gör. Men där kommer jag också att måla tavlor i denna stilen, fast i blått eller grönt och kanske något annat mönster (prickar kanske?). Kommer i alla fall att använda mig av samma teknik och kanske måla någon enstaka i ett annat stuk/mer av ett motiv, liknande kvinnan jag målat till sovrummet tillexempel.

Ska även varva allt detta med vanliga ramar och posters i varje rum. Förstår att det kan vara svårt att föreställa sig nu haha, men lovar er att det kommer bli hur bra som helst, om det blir så som jag tänkt mig i mitt huvud. Ni kommer helt enkelt att få se när vi väl börjat få till allt i lägenheten (håll ut! Bara lite mer än 3 månader kvar haha). Fram till dess får ni bara se dom såhär, enkelt ståendes mot en vägg, och leka med tanken.

Hoppas att ni alla haft en underbar fredag och får en fortsatt bra kväll, kram!


Denna tavla är i samma storlek som min första vita, 65x90 cm. Färgerna jag använt mig av är akrylfärger och tavlan är målad i flera lager, det som tar tid, då varje lager måste torka innan man kan börja på nästa.

Det är värt väntan, då det är varje lager som i slutändan gör den cool och ger den ett annat typ av djup. Alla lager har jag målat i olika färger/toner. Ett lager är tex en ganska så stark rosa (nästan neon), ett annat är oranget, ett tredje är korall osv, osv. Sen uppepå alla dessa lager har jag målat som små bågar, med ganska så mycket färg på penseln, vilket gör det lite tjockare och ger tavlan struktur. Älskar alla färger och toner av rosa/orange i denna tavlan. Blir glad när jag ser den och den sprider en väldigt varm och härlig känsla. Även väldigt coolt när solen lyser på, då den sprider ett rosa ljus i hela rummet, tack vare den neonrosa färgen som är iblandad i ett lager. Kommer bli perfekt i lägenheten, då vi har dagssol som lyser in i sovrummet, viket kommer göra att denna får leva ut sitt rätta jag och sprida sitt rosa ljus genom hela rummet.

Denna lilla goding vill jag typ sätta ett namn på? Har ni några förslag?

Detta är i alla fall en oljemålning och inte en akrylmålning som dom andra. Varför jag målade denna med oljefärger var för att jag ville få till en viss struktur på tavlan, vilket jag också uppnådde. Nämligen en struktur som efterliknar trä. Ganska svårt att fånga på bild, men ni ser i alla fall mönstret/strukturen någorlunda bra. Syns tydligare i verkligheten, då det som sagt är svårt att fånga djup på bilder, men hennes kropp/hud ser i alla fall ut som trä. Fats det i själva verket bara är tjock oljefärg, som behandlats på ett visst sätt, med ett speciellt penseldrag.


Min tanke är att göra minst en kvinna till (till sovrummet), i samma stuk, fast från en annan vinkel och i lite andra färger/toner. Kommer fortfarande att hålla mig till rosa/oranget och varma toner, men att jag ändrar om lite på placeringen av färgerna och så vidare. Ni får helt enkelt se fler tavlor, allt eftersom, när även dom är klara.

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,

Herregud va snygga!!

nouw.com/nellielillskog
emmapetersson
emmapetersson,

Tack så mycket <3

nouw.com/emmapetersson
saranilsander
saranilsander,
emmapetersson
emmapetersson,
evelinasjostrand
evelinasjostrand,

Så vackra och fina!!

nouw.com/evelinasjostrand
emmapetersson
emmapetersson,

Tack så mycket!

nouw.com/emmapetersson
Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson