Måndag & FRISÖREN

DAGEN

Dagens enkla men väldigt goda frukost. // Jag i frisörstolen, när håret var fullt med folieslingor. Tycker alltid att man ser så rolig ut i detta stadiet, som att jag är redo för rymden när som helst.


Startade denna måndag och en ny härlig vecka vid 08:00. Låg kvar och drog mig i sängen ett litet tag tillsammans med Linus innan vi tog oss upp. Han åkte senare till jobbet och jag satte mig vi skrivbordet, för att slå upp datorn och lyssna på en zoom-föreläsning. Vi har nu gått in i en ny del i kursen, vilket är roligt. Dessutom en väldigt stor och viktig del, så det är mycket information som ska tas in, vilket är tufft, men också kul. Nästan två timmar senare var föreläsningen klar och jag fick i mig lite frukost i form av chokladgröt med topping samt duschade, fixade iordning mig och tog det lugnt innan jag åt lunch.

Gick sedan till bussen som ledde mig till min älskade frisör, där jag slog mig ner i stolen för att genomgå en liten förvandling. Förvandling kanske är fel ord? Då jag inte genomgick något stort, men en uppfräschning i alla fall och lite av en förändring blev det ju, med tanke på att jag blev väldigt mycket blondare samt kallare. Tog beslutet att inte klippa så mycket, utan bara toppa lite, då jag gillar att ha lite längre hår under våren och sommaren, för att sedan klippa av det till hösten och vintern igen. Blev även en hel del blondering och jag känner mig äntligen som mig själv igen. Jag är blond naturligt, men inte så ”vit”-blond som jag helst vill vara, utan jag är mer blond åt det guldiga hållet samt nästan lite råttfärgad i botten, vilket jag INTE tycker om haha. Har dock försökt att uppskatta det lite mer, så har tagit en paus i blekandet i två hela år nu, då jag gick lite mörkare förra året och ville testa på det ett tag, men nu har jag kommit till insikt att jag bara passar bäst i blondt. Dessutom finns det inget jag tycker är så snyggt som blondt hår när det är fräscht och inte missfärgat, vilket jag aldrig råkat ut för. Jag har väääldigt väldigt bra hårkvalitet samt tjockt hår, så jag behöver aldrig vara rädd för att mitt hår ska slitas, gå av eller likande på grund av blekning. Därför kan jag utsätta mitt hår för det, men jag hade inte gjort det om jag inte hade en hårkvalitet som klarade av det, då det nästan inte finns något ”fulare” än avbränt och sönderblekt hår. Sen är det också svårt att uppnå den looken om man går till frisören, det är nästintill omöjligt och det går nästan bara att uppnå om man bleker det själv hemma, vilket jag inte skulle råda någon då jag aldrig sett att det blivit snyggt.

Är i alla fall supernöjd med mitt hår nu och känner mig äntligen fräsch igen, vilket jag helt ärligt inte gjort det senaste halvåret, när man varit blek och håret skrikit efter hjälp. Nu är det slut med det och jag är redo att rocka våren och sommaren! Blir dessutom ytterligare lite förändring imorgon, då det är dags för tre nya tatuerar, kommer känna mig som nyfödd haha, underbart. Visar er bilder på det nya håret imorgon!

Just nu sitter jag på bussen påväg in till stan igen, där jag ska leta efter lite klädesplagg. Har egentligen köpstopp, som jag nämnt tidigare, men nu måste jag verkligen köpa nya jeans bland annat. Älskar alla jeans jag har just nu, så jag vill egentligen inte köpa nya, men alla jag äger är på tok för stora i midjan tyvärr. Därför ska jag idag kolla om dom jeans jag redan har finns i storlek 32, istället för 34 som jag har nu. HOPPAS verkligen på det, då jag helst vill ha den modellen som jag har just nu, fast i en storlek mindre bara. Kanske även blir att jag köper dom fast i en till färg (vitt), om det finns inne. Har ju nämnt att jag vill ha ett par loose fit jeans i vitt till våren, tycker att det är så himla fräscht. Kommer ihåg hur mycket jag ÄLSKADE mina vita, otroligt tighta och lågmidjade Dr denim när det var inne för några år sedan haha! Använde dom såpass mycket att sömmarna tillslut tvättades sönder. Efter den perioden spydde jag (och nog många andra) på alla typ av vita jeans, men nu när det gått några år och jag fått smälta den ”pandemin”, är jag nu tillbaka till att älska vita plagg och vita jeans igen. Dock får jag förtydliga att JAG inte är speciellt förtjust i vita, tighta jeans idag haha, men när dom är lite mer loose tycker jag att det kan vara sjukt fräscht nu till våren och sommaren. Men det är väl tur det, att smaker är som baken - delad. För hur tråkigt hade det inte varit om vi alla hade precis samma smak och stil, så att vi alla gick runt och såg likadana ut, det hade varit otroligt tråkigt och opersonligt.

Efter stan, (förhoppningsvis minst ett par jeans rikare), blir det att åka hem till Linus igen för att äta en god middag. När middagen är uppäten lär jag ta det lite lugnt ett tag och invänta Linus, då han är på träning. Senare ikväll, när Linus kommit hem igen, blir det inte vilken kväll som helst, då första avsnittet av nya säsongen av inget mindre än Paradise Hotel släpps! Haha som ni vet sen tidigare finns det nog inga som älskar det så mycket som oss, vi är besatta. Inte för att det egentligen är ett bra program, utan för att det är så otroligt underhållande med alla människor där inne och få se hur dom beter sig i olika situationer och så vidare. Det helt enkelt väldigt underhållande.

Hoppas att ni alla haft en bra måndag och start på den ny veckan, kram!


Fina fina Göteborg i det härliga eftermiddagsljuset.

  • DAGEN

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åhhh vad härligt med frisören och att du blev nöjd, så himla perfekt nu till våren att få känna sig fräsch ❤️ Kram

nouw.com/happym
emmapetersson
emmapetersson,

Jaa, en underbar känsla❤️ Kram!

nouw.com/emmapetersson
Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson