Lilla Sur - KREMLAN

DAGEN

Gårkvällen blev lyckad och väldigt mysig. Efter jobbet handlade jag en hel del för att kunna laga egen middag, men blev så himla trött när jag kom hem, kom som en smäll. Linus drog då upp förslaget att köpa något färdigt istället, glad blev väl jag för det, hämtmat betyder ju sushi! Somnade i hans famn i ungefär en timme innan det var dags att rycka upp sig igen för att åka och hämta maten. Längesedan jag var så trött, brukar inte decka så mitt på dagen/kvällen. Att napa och sånt är tex inte något jag brukar göra, då jag inte tycker om känslan efteråt. Men nu var jag så trött att det bara slocknade, lite obehagligt faktiskt. Lyckades i alla fall till slut rycka upp mig och efter att vi hämtat upp maten blev det raka vägen hem igen och rätt ner i sängen för att vara lite busiga och äta sushi i sängen, framför en dokumentär. När maten var nere i magen gottade vi oss med matkoman framför dokumentären och somnade sedan gott ihop.

Idag består hela dagen av jobb, i princip. Mitt sista pass idag i alla fall vilket är skönt. Behöver även få klart en liten skoluppgift sen när jag kommer hem, inte så taggad på det då det inte är något betygsgrundande, men det ”måste” ändå blir gjort. Ska hinna laga mat också, lite smått stressad...

Men till något helt annat, som jag glömt berätta. Nämnde ju tidigare i veckan att jag velat testa kremlan från Lilla Sur i Kålltorp ett tag nu, jag fick äntligen tummen ut i torsdags och begav mig dit. Dom börjar sälja sina kremlor vid 09:00 (ons-fredagar) och dom säljer oftast slut på under två timmar. Därför satsade jag på att vara där i god tid, för att försöka komma typ först i kön. Satte väckarklockan på 07:30 för att ta bussen som gick lite innan klockan åtta. Var framme på plats vid 08:20 och det var redan 6 personer i kö framför mig, bara där kände jag ju att det var skönt att jag var ute i god tid. Nu återstod bara 40 min av lidande ute i minusgrader, längesedan jag var så kall som jag var då, herregud vad kallt det var. Kände knappt tår och fingrar dom sista minutrarna, men jag höll ut eftersom jag hört så himla gott om dessa omtalade kremlor. Väl där inne köpte jag med mig tre stycken, en som jag kunde avnjuta direkt när jag kom hem och sen två till kvällen, då jag och Linus skulle ha lite mys med kvällsfika i sängen. 09:05 var jag på väg tillbaka till spårvagnen och fick då bevittna den långa kön som nu skapats, den var alltså över en timme lång (tänk på att dom dessutom redan köat innan öppning). Kände då återigen att det var skönt att jag var på plats i god tid, samtidigt som jag började överväga om det verkligen var värt att stå och lida ute i kylan i 40 minuter. Här hade jag helt enkelt ännu högre förväntningar, för nu gällde det ju även att denna kremla skulle vara värd det lidandet haha.

Väl hemma igen skulle jag äntligen få smaka och helt ärligt nu, jag vart så besviken... Hade absolut inte klassat det som Göteborgs bästa semla i alla fall, som många andra påstår att det är. Den var absolut god, men inte den bästa jag ätit. Det är ju också svårt att jämföra den med vanliga semlor, för egentligen tycker jag inte att det borde få klassas som en semla. Mycket av smaken kom från bullen, eftersom det är en kanelbulle och en vanlig semlebulle har ju smak av kardemumma. Tycker därför att det blir lite fel att jämföra den med andra semlor, eftersom detta i princip smakade kanelbulle med grädde typ?

Men till saken, bullen var absolut svingod i sig (hade lätt köpt hem deras bullar till fikat liksom), grädden var bra och smakade som den ska, men mandelmassan smakade färdigköpt? Jag tycker typ att mandelmassan gör allt i en semla och kan göra att semlan sticker ut lite från andra semlor, men denna mandelmassan var faktiskt riktigt tråkig/dålig. Dessutom förstår jag inte den sjuka hypen och varför man på riktigt kan säga att det är värt att köa i en timme för den, för det tycker jag inte. Då skulle jag rekommendera vem som helst att antingen baka egna bullar (om man är bra på det, annars köp färdiga på valfritt bageri), dela den på mitten, göra en egen GOD mandelmassa och sen vispa till en god grädde. Där har du en kremla som jag kan garantera dig är godare, du slipper lida i en lång kö och du kan dessutom äta den när du vill eftersom du slipper anpassa dig efter några öppettider. Men som sagt, självklart var den god, jag njöt ju absolut av att få äta en till sen, men jag kommer inte att göra om det för då gör jag hellre en hemma själv (vilket jag till 99% kommer göra), som dessutom kommer innehålla en godare mandelmassa. Slutsats: är du sugen på att testa en kremla, gör din egen eller testa någon från ett bageri som inte har lika högt tryck. Åk dock till Lilla Sur en vanlig tid/dag där det inte är kö pga deras kremlor, för dom har supergott bröd, mängder med god fika och personalen är gudomlig. Men skippa kremlan, för trust me, det var inte värt köldskadorna haha!


Gillar

Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson