Höstgröt

RECEPT, DAGEN, MUMS


Dagen började vid sju då Linus klocka ringde och det var dags för honom att åka till jobbet. Jag är ledig idag men valde ändå att gå upp en stund efter det för att starta dagen. Gjorde en supergod gröt till frukost för att få bra med energi. Ni som gillar gröt bara måste testa denna! Så krämig och god. Smakar exakt som risgrynsgröt blandat med äppelpaj. Skriver receptet/hur jag gjorde här nere.

Efter frukosten tog jag mig en promenad till gymmet i solen för ett skönt och lyckat benpass. Hade vilodag igår vilket betydde extra mycket energi och ork idag. Efter gymmet blev det en promenad hem igen. Blå himmel och strålande sol idag, kan det bli bättre? Haft en riktigt skön och bra start på dagen.

Nu är tanken att jag ska hoppa in i duschen för att göra mig lite fräsch och sedan baka lite bullar! Inte vilka bullar som helst utan saffransbullar. Är det för tidigt att börja julbaka nu? Nej. Vi brukar ha som en regel här hemma att vi inte får börja ta fram julen innan min födelsedag (13 november) men jag kan inte hålla mig längre. Fluffiga bullar med smak av saffran är ju nästintill oslagbart!

Lite senare ska jag fixa iordning mig för att åka vidare in till stan för lite AW. Skulle egentligen ha jobbat idag så vi bestämde igår att vi skulle på AW idag men så blev det att jag vart ledig ändå. Men en AW har väl aldrig skadat, det är ju trots allt fredag och fint väder! Ska först möta upp Linus på en restaurang för en mysig liten date och middag ihop. När vi känner oss klara där ska vi möta upp Olivia på någon bar. Får se om det blir några fler, brukar oftast bli så att några till ansluter under kvällens gång. Vart vi ska vet jag inte men något med bra avstånd mellan alla bord iaf, känner att det är väldigt viktigt nu när coronan börjat sprida sig ganska intensivt igen.

Ska försöka hålla nivån ganska så lugn ikväll och komma hem någorlunda i tid för imorgon är det dags för jobb och öppning, igen. Veckans sista pass vilket ska bli väldigt skönt. Sen blir det väldigt lugnt med jobb den kommande veckan. Jobbar bara måndag, tisdag och onsdag (ev fredag också) nästa vecka, känns så himla välbehövligt just nu. Har ganska många småprojekt igång i mitt privatliv just nu (endast bra dock) så det passade väldigt bra att få lite långledigt från jobbet.


Höstgröt 🍁🥣🍂

Vad du behöver:

• Valfritt havregryn (valfri mängd)

• Vanlig eller växtbaserad mjölk (lika mängd som havregryn)

• Ett rött äpple

• Ett ägg

• Äpplemos

• Kanel

• Socker eller sötströ

• Något typ av fett att steka i

Hur jag gjorde stekta äpplen:

1. Skar upp äpplet i så stora/tjocka bitar som jag ville ha.

2. Slängde ner allt i en stekpanna tsm med lite smör och strödde över lite sötströ och kanel. Vände sedan äppelklyftorna och gjorde samma sak igen.

3. Lät dom stekas en stund till dom blev lite mjuka/sega.

Hur jag gjorde gröten:

1. Började med att mixa 2 dl havregryn i en matberedare. Detta är frivilligt men det kommer att göra gröten ytterligare lite krämigare och inte lika grynig.

2. Hällde sedan ner det i en kastrull tillsammans med 2 dl osötad mandelmjölk och värmde på.

3. När det värmts upp och fått en ganska så fast konsistens knäckte jag ner en äggvita. Äggulan kan du spara och göra något annat av eller slänga. Viktigt att röra om så att vitan inte stelnar. Äggvitan kommer att göra gröten sjukt krämig.

4. Smaksätt med socker och kanel. Jag använde mig av sötströ (sötning) istället för vanligt vitt socker.

5. Häll över det i en skål och häll på lite mjölk. Toppa sedan med dom stekta äppelskivorna, lite extra kanel (om man vill) och sedan lite äpplemos som pricken över i:et. Jag använda mig av ett lågkalori äpplemos från Önos, ett supergott och bra tips!

Detta smakar verkligen exakt som äppelpaj fast i grötform. Påminner lite om risgrynsgröt också med tanke på mjölken, sockret och kanel-kombon. Testa!


Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Det där ser riktigt gott ut! Jag som inte ens tycker om havregrynsgröt får en väldig lust att testa faktiskt 😊

nouw.com/missminnea
Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson