Hallon & avokado caprese

DAGEN, MUMS, RECEPT

Godmorgon! Hur mår ni? Jag själv mår bra och känner att jag hittills haft en väldigt bra och rolig vecka samt att den gått väldigt fort, kan inte riktigt förstå att det redan är fredag imorgon. Det enda negativa är väl vädret, men det är inget jag kan påverka ändå så försöker att inte tänka på det. Händer inte så värst mycket på veckodagarna nu när man jobbar och man dessutom inte känner sig supertaggad på att hitta på saker när det är konstant regnoväder. Har därför blivit mycket hemmatid, serietittande och god matlagning vilket för mig är mer än okej också haha.

Helgens planer är ännu lite suddiga, det enda som är spikat är att vi ska till Sebastian på lördag för lite vindrickande, roliga lekar och trevligt häng, väldigt taggad på det. Sen ska jag och Inez pussla ihop något också, vad det blir mer exakt återstår att se. Antingen blir det fredag kväll, eller att vi ses och hittar på något mysigt under dagen på lördag/söndag. Kanske åker hem en stund till mina föräldrar också om inget annat kommer iväg, så det hänger lite på hur mycket jag planerar in och inte. Tanken är också att helgen kommer bestå av mycket god mat, som vanligt. Ska bland annat testa mig på att göra en ramslökspasta med sparris och lite annat gott, vilket ska bli spännande.

På tal om mat gjorde jag en jättegod variant på caprese här om dagen, som jag bara måste dela med mig av. Väldigt fräsch, somrig och lite annorlunda. Var supersugen på caprese men ville göra något annorlunda och slutade därför upp med denna variant med färska hallon, avokado och hallonvinägrett. Hur jag gick till väga mer exakt ser ni i ”receptet” nedan.

Kramar <3

Hallon & avokado caprese

Vad du behöver:
• Mozzarella eller burrata
• Avokado
• Körsbärstomater
• Färsk basilika
• Färska hallon

Vinägrett:
• 1 dl färska eller frysta hallon
• 1/4 dl vitvinsvinäger
• 1/4 dl balsamico
• 1 msk olivolja
• Salt & peppar

Hur du gör:
1. Mixa hallonen i en mixer eller matberedare.
2. Tillsätt vinäger, balsamico, olivolja, salt och peppar. Mixa igen till en slät och god vinägrett.
3. Placera mozzarellan/burratan på en tallrik.
4. Dela några körsbärstomater på mitten och dela upp avokadon. Placera ut detta på tallriken tillsammans med osten.
5. Häll över hallonvinägretten samt salta och peppra lite.
6. Toppa med färska hallon och basilikablad.
7. Ät och njuuut!

Gillar

Kommentarer

Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson