CROISSANTSEMLA

MUMS, RECEPT, BAKNING


Vad passar inte bättre än en lyxig variant av semlan en lördag som denna? Ni som gillar semlor bara måste testa på croissantsemlan! Det absolut bästa av två världar. Är ett stort fan av vanliga croissanter och vanliga semlor så denna kombinationen kunde ju inte bli annat än en succé, vilket det också blev. Frasigheten från croissanten, det fluffiga från grädden och sötman från mandelmassan, MUMS.

Gjorde dessa till familjen och Linus igår efter middagen och alla vart helt sålda. Smakar som en vanlig semla fast bättre konsistens och inte lika mäktig/tung. Gillar man inte mandelmassa går det utmärkt att byta ut den till något annat, tex vaniljsås eller liknande. Min bror som är ett fan av choklad tog Nutella istället, vilket också blev väldigt gott. Inte så konstigt dock eftersom croissant, Nutella och grädde inte är någon ny eller konstig kombination.


Croissantsemla


HUR DU GÖR:

Steg 1: Baka croissanter från grunden eller köp färdiga. Går även att köpa färdig deg eller frysta, obakade croissanter, då får du nästan samma känsla som om dom vore hembakade.

Steg 2: Gör en variant på sockerlag. Mortla 2 tsk kardemummakärnorna och koka upp detta tillsammans med 3 msk socker och 0,5 dl vatten. Låt koka till sockret löst upp sig. Dela croissanten på mitten och pensla på kardemumma/sockerlagen på varje sida, lite lagom, inte för mycket och inte för lite. Croissanten ska helt enkelt få lite smak av kardemumman för att efterlikna den klassiska kardemummabullen som används till klassiska semlor.

Steg 3: Bred på färdig mandelmassa eller gör en egen på 200 g rostad sötmandel, 1,5 dl florsocker, 1,5 msk farinsocker, mixa ihop i en mixer tillsammans med ca 6 msk vatten (tillsätt utefter konsistens).

Steg 4: Vispa grädden fluffig och spritsa på. Lägg på ”locket” och pudra över lite florsocker. NJUT!


Gillar

Kommentarer

josefinekarstrom
josefinekarstrom,

Oj vad gott! Måste testa detta😍

nouw.com/josefinekarstrom
emmapetersson
emmapetersson,
LouiseEdling
LouiseEdling,

mumsss!!! En sån skulle man inte tacka nej till

nouw.com/louiseedling
emmapetersson
emmapetersson,

Verkligen inte!

nouw.com/emmapetersson
Instagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapesonInstagram emmapeson