Nyttigt bananbröd

Godmorgon!
Vilket vinterväder som landat i Sverige, alla län verkar ha ett riktigt snökaos. Usch. Jag ska strax bege mig till jobbet, jobbar 10-19 idag och sen tar jag äntligen helg, förövrigt sista lediga helgen för mig denna månad vilket är rätt så deprimerande men cash is king eller vad är de man brukar säga?

För att göra er (och min egen) helg lite smaskigare så tänkte jag dela med mig av ett underbart recept på bananbröd helt utan socker, men som trots de är SJUKT gott. Det finns troligtvis 100 olika recept på bananbröd men detta under var de jag använde mig av och resultatet blev magiskt.

Recept:
2 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl naturell kvarg (fil går säkert oxå bra)
0,5 dl flytande honung (kan uteslutas då bananerna är söta i sig)
Gör såhär:
▪️Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
▪️Skala och mosa bananerna.
▪️Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
▪️Häll ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan pumpafrön läggas i formen innan smeten hälls i.
▪️Grädda i ugnens nedre del i ca 30 minuter till 1 timme. (Beror mycket på hur stor/liten form man har, samt typ av ugn) jag hade mitt inne i 30 minuter.
▪️Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.
Viola, ät & njut😍

Önskar er en toppen bra dag i snökaoset!
/ E

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @emmapasschiier

Instagram emmapasschiierInstagram emmapasschiierInstagram emmapasschiierInstagram emmapasschiierInstagram emmapasschiierInstagram emmapasschiierInstagram emmapasschiier