Dear 2018...

...Jag gick in i det här året utan några som helst förväntningar om hur det skulle bli. Det är nu december och jag kan med handen på hjärtat säga att 2018 inte var som något annat år. A lot of shit happened this year..

Det har varit ett av de bästa men också svåraste året i mitt liv, jag lärde mig att allt är tillfälligt, stunder, känslor, människor.. Jag lärde mig att kärlek handlar om att ge, ge allting. Och låta det skada. Jag lärde mig att allting kommer i två, liv och död, smärta och glädje, jag och du.

Det har varit året jag kände smärta så djupt men också levde så bra, året där jag gjorde vänner ur främlingar och främlingar av vänner. Året där jag lärde mig att mint-choklad glass läker i princip allting, och för smärtorna de inte läker, så kommer de alltid finnas min mammas armar...

Jag firade många födelsedagar detta året. Jag började studera på högskola och flyttade hemifrån, till min alldeles egna lägenhet…Jag träffade många nya underbara vänner, som idag står mig så varmt om hjärtat.

Jag hade en helt underbar sommar. Jag festade sent in på natten, jag skrattade tills magen vek sig, jag badade, tog långa promenader och hade the time of my life. Jag spenderade några fantastiska dagar på Gotland med min familj, som förövrigt är det viktigaste jag har i mitt liv, och jag fick se Ed Sheeran live på Ullevi på en av sommarens varmaste kvällar.

Jag fyllde 20 år och tog ytterligare ett kliv in i vuxenlivet. Firade min födelsedag med alla jag älskar.

Jag skrattade och jag grät, så mycket.

2018 var året som jag förlorade en person som stått vid min sida i 4 år och året som jag fick mitt hjärta krossat för första gången.. detta resulterade i veckor av sorg och sömnlösa nätter och jag befann mig i en situation där jag inte kunde hantera mig själv. En situation där jag inte riktigt visste vem jag var. Men detta gjorde att jag också insåg att bättre tider kommer, man måste bara låta sig själv vara ledsen och känna alla känslor som man känner. Och jag antar att jag insåg att jag var tvungen att komma över det faktum att vissa personers resa i ditt liv så småningom kommer till ett slut.

Jag spenderade väldigt mycket tid med Elisa och vi kom varandra såå nära detta år... Hon får mig att skratta mer än någon annan. Hon är en av de enda som jag känner verkligen förstår mig. Hon vet alltid rätt ord att säga och hon får mig må så himla bra. Och om du läser det här, så vill jag bara säga att jag vet att du kommer att lämna ett fantastiskt fotavtryck på den här jorden, för att du är en fantastisk person och jag är så lycklig att kalla dig min bästa vän. Jag säger inte det här nog, men älskling ... du är min själsfrände och du hjälpte mig igenom så så mycket i år ... Du hörde mig prata och gråta om samma kille i VECKOR, och du gav aldrig upp på mig, jag är så tacksam för dig.

Jag har lärt mig mycket i år. Jag lärde mig att saker inte alltid utspelar sig så som du planerade, eller hur du trodde att de skulle. Jag har lärt mig att några trasiga saker stannar trasiga och jag har lärt mig att du kan komma igenom dåliga tider och fortsätta leta efter bättre, så länge du har människor som älskar dig.

Detta var året som kom med en mild beröring på axeln, påminde mig om vem jag var och vad jag kunde vara. 2019 kommer vara mitt år, jag känner det på mig, jag ska fokusera mer på mig själv, göra mer saker som gör mig lycklig och fokusera mer på de positiva sakerna i livet.
Så.... Thank you 2018 for a hell of a ride!

Gillar

Kommentarer

Instagram @emmapasschiier