Contains affiliate links Inspiration, Shopping

Jacka HÄR , Väska HÄR , BH HÄR , Jeans HÄR , T-shirt HÄR , Klocka HÄR , Skor HÄR

Solen skiner! Vilket väder det verkar vara idag! Iallafall från mitt sovrumsfönster. Har precis ätit frukost och ska snabbt som attan ge mig ut i solen. Känner typ för att sätta mig på stranden och sola men är osäker på om det är tillräckligt varmt. Det återstår att se.. Hur som helst! I och med att vädret blir bättre blir jag också mer sugen på att klä mig i fler ljusa färger. Svart i all ära men när vädret ser ut som det gör idag föredrar jag ljusare toner. Här är några favoriter som jag mer än gärna skulle bära just idag! x

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inspiration

Hello! Måndag it is och jag vill så gärna dela med mig av den här listan som jag scrollade förbi härom dagen. En lista på 45 livsråd som alla borde ta del av. Småsaker som gör stor skillnad. Är en ganska lång lista och man behöver absolut inte ta del av alla råd. Jag plockade ut mina favoriter/de som passar mig bäst och reflekterade över dem en stund, tycker att ni borde göra detsamma. Finns några för alla jag lovar!

Här är mina femton bästa:

1. Livet är inte rättvist men det är bra ändå.

2. När du tvivlar över något försök bara ta nästa lilla steg.

3. Livet är för kort för att slösa bort det på att vara sur över småsaker.

4. Gråt med någon, det är mer helande än att gråta ensam.

5. Slut fred med ditt förflutna så att det inte förstör din framtid.

6. Jämför inte ditt liv med andras.

7. Var excentrisk nu, vänta inte tills du blir gammal.

8. Ingen annan än dig själv styr din lycka.

9. Vad andra tänker om dig har du inte med att göra.

10. Tiden läker nästan alla sår.

11. Hur bra eller dålig en situation än är så kommer den att förändras.

12. Ta inte dig själv för seriöst.

13. Tro på mirakel.

14. Försök inte kontrollera livet, gör det bästa av situationen just nu.

15. Det bästa i livet har inte hänt dig än.


Perfekt sätt att börja veckan på, håller ni med? Let me know! x

Likes

Comments

Travel

Ett gäng bilder från vår Amsterdam trip i helgen..

Har alltså varit iväg och besökt Amsterdam i helgen, fredag-måndag tillsammans med love och två vänner, Misel och Pernilla! Har varit där en gång tidigare då jag blev helt förälskad och det var minst lika vackert den här gången. Skulle säga att det känns som en blandning av Köpenhamn och Venedig! (Har dock aldrig varit i Venidig men kan tänka mig att det nästan ser ut så med alla kanaler haha). Finns så otroligt mycket både att se och att göra.. Det tar verkligen aldrig slut! Kommer absolut åka tillbaka igen, igen och igen haha. Förstår inte hur snabbt tiden gick bara, 3-4 dagar var över på på nolltid och plötsligt skulle vi åka hem igen.. Buhu!

Hett tips iallafall att åka till Amsterdam, framförallt på våren eller sommaren när hela staden blommar. Är utan tvekan min favorit storstad! Kram

Likes

Comments

Hej! Hur är läget? Känns otroligt länge sedan sen jag skrev här sist, ändå är det bara två veckor sedan. Kan nog bero på att det har hänt så pass mycket, både runt omkring och inom mig.

Dagen efter att jag skrev inlägget om att min farfar var på väg att gå bort så var det precis det som hände. Han somnade in på sjukhuset efter en vecka sängliggandes, okontaktbar och lidande. Samtidigt som att hans bortgång var något som vi alla i familjen väntade oss kom det som en chock.. Det går inte att förbereda sig på något sådant hur man än gör.

Idag hade vi begravning för farfar. Det blev en jätte fin begravning och jag har haft en väldigt betydelsefull dag. Efter idag vill jag inte längre se döden som slutet. Varför de flesta tycker det är så jobbigt med döden och begravningar är för att vi inte vet vad som händer sen. Vi tappar kontrollen och då blir det jobbigt. Ännu jobbigare om det handlar om en närstående som man bryr sig om. Vart ska han ta vägen? Har han det bra? Jag vill hellre se döden som något fint och början på någon nytt. Ungefär som när man kommer hem efter en lång dag och tycker det är underbart att lägga sig i sängen och somna för att sedan vakna upp för en ny dag, bara i ett större perspektiv. Och fint på så sätt att han var klar och hade lyckats med livet.

Såhär i efterhand inser jag att farfar levde precis det livet som jag vill leva. Han arbetade med det han brann för vilket gjorde att han även höll på med samma sak vid sidan av jobbet samt även efter pensionen och ända fram till han inte orkade länge. Hör ofta många som säger att det hade varit så skönt att vinna pengar eller förtidspensionera sig för att slippa jobba. På riktigt, hur många miljonärer slutar jobba bara för de blivit rika? I princip ingen. Kom igen, pengar är inte lycka. Det ger möjligheter absolut, men det är inte målet för det kommer alltid finnas mer. Våra begär kommer aldrig att ta slut och vi kommer alltid vilja ha mer. Men att faktiskt fokusera på det man brinner för och göra det man älskar ÄR däremot lycka. För det är något jag alltid såg hos farfar.

Jag trodde inte jag skulle tycka att hans bortgång skulle bli så jobbig som jag har tyckt. Jag har tänkt att vi inte har varit så nära, vi har egentligen aldrig pratat speciellt mycket mer än "Hej, hur mår du?" och annat småprat. Det är först nu som jag inser hur mycket hans närvaro har betytt för mig. Att alltid ha honom där i bakgrunden när vi varit hos honom och farmor. Som en skyddande, trygg hand har han alltid funnits där och tagit hand om oss på sitt sätt. Och antagligen har han känt likadant angående min närvaro under alla år. Relationer handlar verkligen inte vem man träffar oftast eller pratar mest med. Det handlar om vem som bryr sig när det väl gäller, vem man kan vända sig till oavsett vad det än handlar om samt vem som accepterar en precis för den man är.

Min farfar och hans bortgång har verkligen fått mig att komma ihåg att livet handlar om att leva. Inte leva som att följa normer och göra sådant man borde göra. Utan att leva det livet man vill leva. Undrar hur många av oss som faktiskt gör det. Jag gör inte alltid det och det är många av de här tankarna som jag egentligen tycker är självklara men som jag ändå glömmer bort då och då. Just därför skriver jag ner dem nu, för att alltid komma ihåg det som min farfar har lärt mig - livet handlar om att leva.


Många av de här tankarna har jag fått genom min bror som alltid hjälper mig att sätta ord på det jag tänker och känner. Så all cred till honom. <3

Likes

Comments

Min måndagsmorgon..

Var några dagar sedan jag skrev här nu. Blir lätt så i ibland när viktigare saker i livet plötsligt tar upp all energi och tankeverksamhet. Min fina farfar är påväg att gå bort. Det har inte skett ännu men läkarna säger att det inte finns något hopp längre. Så hela familjen är som i dvala och det är bara en evig väntan.. Har såklart försökt att finna både inspiration och motivation men det det har inte gått. Att dygnet runt vänta på ett besked man vet kommer komma men ingen aning om när är svårt.

Därför gör jag just nu mitt bästa för att fylla mina dagar på bästa möjliga sätt. Göra saker jag mår bra av även om jag är ledsen. Saker som att äta frukost i timmar tillsammans med Sebastian en måndagsmorgon, det behöver inte vara mer än så. <3

Likes

Comments

Hello! Har ni haft en bra helg? Det har jag! Självförsvarskuren var så bra! Lärde mig hur mycket som helst. Är dock fortfarande helt mörbultad.. Trodde det skulle vara mest teori men det var en fyra timmars workshop haha. Efter kursen mötte vi upp ett gäng vänner ute och dansade hela natten lång så hela söndagen bestod endast av återhämtning. ;)

Kort uppdatering från mig helt enkelt. Har även haft några dagars paus från bloggen. Har försökt fundera ut vad jag vill och hur jag ska gå tillväga med den. Steg nummer ett är iallafall kvalité före kvantitet som jag har nämnt tidigare. Resten återstår att se!

Nu: ska jag ta en kaffe tillsammans med min bror. Trevlig tisdag peeps. x

Likes

Comments

Byxor-HM, Topp-Zara, Jacka-HM

En look från igår! Avslappnat och enkelt, perfekt en fredagseftermiddag innan jobbet. Blev kvar på jobbet halva natten så är lagom pigg idag. Har tagit en lång sovmorgon och sitter fortfarande i pyjamas framför tvn. Mys! Ska dock alldeles strax göra mig iordning och åka iväg på en självförsvarskurs! Har velat göra det länge och idag erbjöd Krav Maga Center i Jönköping en självförsvarskurs för tjejer och kvinnor. Är super taggad!

Ha en trevlig helg! Puss

Likes

Comments

Punkt nummer två på min to do-list för den här månaden är att få ingång min träningsrutin igen. Jag har alltid varit väldigt aktiv och tränat mycket, till och med för mycket. Tränade ca sju gånger i veckan under gymnasiet fram tills att min kropp sa ifrån och jag hade knappt något fett kvar på kroppen... Men under senaste året har jag tränat mindre än någonsin då jag har velat ta avstånd från träning. Tidigare har jag kunnat bryta ihop om jag inte har hunnit eller orkat träna en dag och hela min dag har blivit förstörd. Sådant tänk håller liksom inte. Jag kan inte påstå att jag har kommit ur mina dåliga vanor helt och hållet. Men just nu befinner jag mig i en fas där jag inte kan skita i träningen längre bara för att jag är rädd att falla tillbaka i dåliga vanor igen.

Nu känner jag istället att min kropp bara blir svagare och svagare och jag tappar alla former.. Min kropp fungerar så att jag går ner i vikt om jag inte tränar och jag är livrädd för att se så tanig ut som jag gjorde under gymnasiet igen. SÅ, den här månaden vill jag alltså komma in i en sund rutin som ger resultat. Vill få tillbaka mina kurvor haha. Ska bli spännande att se hur det kommer att gå men jag tror på mig själv och bara det är halva utmaningen. Kram!

Likes

Comments

Hej på er och hej första mars! Jag har flera saker jag har bestämt att jag SKA göra i mars och en av dem är... En garderobsrensning! Eftersom mitt shoppingbegär är totalt just nu och måste göra både plats samt spara ihop lite pengar bestämde jag mig för att ta den här punkten som nummer ett på to do-listan den här månaden. Så det är vad jag pysslar med idag. Tycker alltid det är blandade känslor haha.. Både skönt och tråkigt på samma gång. Jag brukar dock alltid lägga upp mina kläder på Tradera när jag inte vill ha dem längre. Oftast är det absolut inget fel på kläderna utan för mig handlar det om att jag bara har tröttnat på vissa klädesplagg. Tycker själv om att handla på Tradera och andra second hand sidor och gör det ganska ofta. Tycker hela det konceptet är en win-win situation!

Har inte riktigt hunnit klart allt idag och har därför heller inte fått upp det på Tradera än, men kika in imorgon om ni är intresserade av billig och bra shopping! Kram

Likes

Comments

Outfits

Byxor och polo-Zara, Skor-Nelly, Väska-H&M

Såhär ser jag ut idag! Grått väder och mörka kläder.. Bytte iallafall ut jeansen mot kostymbyxor för att göra det hela något roligare. Annars trivs jag extremt bra i de här färgerna, det kan liksom inte bli fel. Hoppas ni har en bra tisdag! Kram

Likes

Comments