Alltså jösses vad dagarna rullar på. I helgen var jag, mamma, paao och Ebba iväg på svenska mässan i Göteborg på Bröllopsmässa. Var faktiskt en besvikelse, gav inte alls så mycket vi hade hoppats på, fast å andra sidan så har vi redan mycket fixat & planerat med, vilket gör att man kanske inte var i så stort behov av en del av de tjänster/montrar som ställde ut .. Var däremot inte alls så många olika utställare, väldigt mycket var av likadan sort och framförallt dominerades montrarna av klänning & smyckesbutiker .. ?!

Är det något man hunnit och lyckas ta tag i att fixa på egen hand så är det väl typ klänning och ringar?!  Vi hade gärna sett mer av inspirationer till dukningar, inredning, mer blommor och sånt. Var väldigt dåligt på den fronten, men som tur är finns det ju så sjukt många bra sociala medier att följa och inspireras av, bara det svåra att veta vart man ska få tag på alla olika inredningsdetaljer man ser... 

Men det börjar ju faktiskt närma sig nu ;) Om ett halvår idag är dagen över. Och inbjudan är nu färdigtryckt och ska bara läggas i kuvert och läggas på posten. Så kul!! Mycket att planera för mig med, med allt vad möhippa, festprogram osv ska innehålla! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Fredag, bästa dagen, ett toppenhumör och endast en 3-timmars föreläsning i skolan! Till kvällen blir det dunderquiz på Olearys med tjejerna, haha. Längesen jag gjorde något annat än var hemma en fredagkväll typ, så ska bli kul.

Annars är ju egentligen tanken att jag ska försöka få in lite inlägg som handlar mycket om hur jag planerar och tänker inför bröllopet & möhippan men å andra sidan ska självklart inte min syster veta för mycket, så kanske ska ha lösenord till bloggen under denna perioden då. Är roligt att skriva ner processen, och ha det samlat någonstans och dessutom jättebra att kunna ta del av andras tankar, ideér och tips inför sådana här saker. Jag tittar runt väldigt mycket på andra som bloggat kring vad en toastmadames uppgift är och tips på den ultimata bröllopsfesten typ ;)

​Här är en bild på fina Sofie & Joakim som firade ett-årig bröllopsdag för inte så längesedan! 

Likes

Comments

JA, detta året kommer troligtvis bli något utav de viktigaste året i min storasysters liv, då hon och hennes sambo ska gifta sig i AUGUSTI. Men det bröllopet är nog minst lika viktigt för mig då min storasyster och jag står varandra så himla nära och jag dessutom är utsedd till "Förste Toastmadame" och självklart vill göra succé med min uppgift. Så det kommer bli väldigt mycket bröllopsplanerande och fixande under första delen av året. Men det känns bara sjukt kul!

Nu har jag paus i mitt pluggande, har en tenta som väntar imorgon. Men när den är över (och förhoppningsvis känns bra så jag kan släppa det) är planen att helgen endast ska spenderas med bröllops fix & jobb, sen kanske lite innebandy på söndag.

Sen jag fick veta att jag skulle vara toast madame har min hjärna och inspiration till denna dag varit på 110%!! För det är något jag tycker är så himlens kul! Och för att få vara lite självgod, tror jag kommer göra väldigt bra ifrån mig ;)


​Min lilla storasyster, för typ 100 år sedan! 

Likes

Comments

God eftermiddag! Nu vart det ett himla bra tag sedan jag skrev här och de senaste veckorna har det börjat klia i fingrarna, till att få skriva av sig så här är jag igen :) Om det bara är tillfälligt eller kommer hålla i sig ett tag vet man ju aldrig, men är väl lika bra att passa på nu då!

Går in i 2018 med en sån himla härlig stämning, faktiskt. Ja, de som känner mig väl vet ju att jag inte är jordens mest peppande människa just nu, men jag har bara en sån himla bra känsla inför detta året, och det gäller att ta vara på den!

Oavsett hur tidigare period har sätt ut, får man bara försöka släppa det, och ta nya tag. Och det känns som att det är det jag är på gång att göra. Även om inte så många händelser är bestämda eller bokade för mig detta året, ser jag så fram emot att få göra en förändring, av mig själv och bli den bästa versionen jag kan bli. Det är såklart inte något som går över några månader eller ett år, men jag är så himla sugen på att typ "Ta tag i livet och faktiskt göra det till det absolut bästa för mig". Låter ju riktigt klyschigt men det är liksom den känslan jag har. Efter att ha legat och sparkat på botten kanske det är det som får mig att känna sån motivation. Har dessutom precis läst ut en bok som handlar om lusten att lära och att motivationen är typ den viktigaste faktorn, och det tror jag inte bara gäller lärandet utan livet över lag. Sålänge du har en motivation så har du en vilja, och med din vilja kan du nå dina mål!

Oj, vad det här blev djup nu, men asså jag är så jävla trött på att må så som jag har gjort, och tänka på det sättet jag har gjort. Att istället bara se hinder och problem, ska jag se lösningar och mål. Som sagt, det är klart att man inte mår bra eller kan åstadkomma bra saker för sig själv, om man har det tankesättet. För lösningar och mål kräver en motivation, tillskillnad från vad hinder och problem gör och åstadkommer.

Det är så mycket som händer hela tiden i min hjärna, min kropp och det kommer hända hela livet. Nu gäller det bara att faktiskt ta tag i denna situation, utgå ifrån den, och inte låta något sätta stopp för att det ska bli så bra det bara kan bli. Och jag ska under detta året bara fokusera på Mig själv, och mina tankar, mina handlingar, min kropp, mitt liv mm, för att kunna göra det så bra jag bara kan. Den viktigaste personen i mitt liv är jag själv, och jag förtjänar att få må så bra jag bara kan!


Vi får se vad bloggen kommer vara för typ av verktyg i min vardag, om jag bara tittar in ibland för att skriva såna här peppande inlägg, eller mer vardagliga saker, eller kanske en del recept och hälso - tips som jag testat, eller bara något så ointressant som vad jag senast köpte. Det återstår att se, följ gärna mig här, och jag uppskattar alltid roliga & intressanta hälso-tips från egna erfarenheter, roliga historier eller bara fina kommentarer! ;)

Glöm inte : DEN VIKTIGASTE PERSONEN I DITT LIV ÄR DU.


Likes

Comments

Torsdag redan & snart är 2 av 3 veckors VFU period över. Alltså så trött som jag varit under dessa två veckor. Är väl en blandning av allt möjligt, mest kanske att man inte är van att stiga upp tidigt varje morgon, och att det är så sjukt mycket nya intryck och påfrestningar. Är kluven i om detta verkligen är något jag vill, som passar mig och som jag kommer trivas med... Men tycker att det är alldeles för tidigt att veta och känna det. Och det handlar om så mycket mer än vad jag hittills har lärt mig (såklart, har ju bara gått någon månad änsålänge) men känner å andra sidan att jag vill bli lika bra på yrket som min handledare tex vilket borde vara ett gott tecken. Men som sagt, efter dessa 2 veckor ute i verkligheten har jag verkligen börjat reflektor om detta är något för mig? En del av mig känner att jag liksom inte "orkar" leta efter vad jag vill göra i livet, utan bara hitta/ta något. Men med den inställningen kommer man garanterat inte göra ett bra jobb, eller ha motivationen. Däremot känner jag också att man absolut inte behöver jobba med detta resten av sitt liv bara för man är utbildad inom det. Dessutom är yrket väldigt brett i sig och kan se väldigt olika ut, och man kan ju alltid vidareutbilda sig om det området/åldrarna osv man har inte känns rätt eller att man vill ha andra utmaningar.

Lite kvälls tankar från min hjärna. Kanske något jag borde börja med. Skriva av mig mer här. Min hjärna går ju väldigt mycket på högvarv, stackarn... Och det är ju alltid en skön känsla att få skriva av sig, och sortera ut.

På tal om sortera - haha, snygg parallell jag drar här nu. Men igår drog jag igång projekt "Städa/Rensa/sortera garderoben och sminkbordet, (eller egentligen är tanken att sortera alla lådor och gömmor jag har) vilket är något jag tycker är riktigt skönt faktiskt. Älskar att slänga saker faktiskt. Vilket fall, projektet går framåt och jag ska försöka ro det i land ikväll så min lägenhet är fredagsfin imorgon bitti. :)

innan jag suddade ut dessa fina texter från mina vänner var jag tvungen att föreviga minnet med ett foto. Bästa familj & vänner <3 

Likes

Comments

Alltså dethär har nog helt klart vart bland top 3 snabbaste veckorna i mitt liv! Inte fattat att det redan var torsdag idag & blir fredag imorrn? Inte jobbigt med tanke på att fredag är en favorit dag, även om den kommer bestå utav plugg & helgen likaså.
Även om varje föreläsning & den kunskap man fått ta del av via diskussioner varit jätteintressant och jag har hängt med på allt så vill det jag nu läser ifrån böckerna och ska lära mig inför tentan (som är om exakt en vecka...) VILL det inte fastna. Men det är väl sånt man får ta såhär när man är nybörjare!

Likes

Comments

Behöver verkligen ha en (eller flera) riktigt ​"ta-tag-i-allt-jag-velat-ta-tag-i-länge-dag" som i stort sätt mest innebär att verkligen stor-städa och rensa ut! Tänkte att jag kanske skulle försöka börja med något rum i helgen, och fortsätta mig framåt under nästa vecka. Vill göra en sån riktig klinisk städning, av varenda millimeter i lägenheten!! Och dessutom rensa bort all skit (eller det behöver inte var dåligt) men sånt som jag inte har någon användning av överhuvud taget längre! 

Tycker verkligen sånt är så roligt, och tror det är viktigt att få göra sådant ibland. Eller iallafall jag. Gillar ju struktur och ordning (även om jag inte kan hålla det så länge) men att lägga ner flera timmar på att få något ordentligt gjort gillar jag verkligen! 

Likes

Comments

Ja, sedan i fredags har jag suttit & läst samma frågor och funderat på hur jag ska börja på min inlämningsuppgift som ska vara färdig tills på fredag.

Haha, tror egentligen inte det är så svårt. Eller att jag heller för den kommer ha det så svårt. Jag har bara såna sjuka koncentrationssvårigheter?! Och svårighet med att kunna lägga fokus på en sak, eller uppgift i skolan?! Jag vill bli färdigt med allt, på en gång. Men det är väl sådant som kommer släppa efterhand nu. Det känns ju verkligen SÅSÅSÅ himlens bra iallafall att läsa till det "VIKTIGASTE YRKET I VÄRLDEN" som rätt många föreläsare påpekat. Och det är väl bland annat det som gör att jag tappar fokus, att jag typ bara vill ut, redan nu, i praktiken och jobba!!! Men 4 år går väl förhoppningsvis rätt snabbt!

Nu ska jag fortsätta skriva :)

Likes

Comments

Godkväll. Sitter med en rinnande näsa, hosta & huvudvärk samtidigt som jag försöker få in ytterligare information i hjärnan via en inspelad föreläsning på datorn. Igår var det sista dagen på insparken & det avslutades med sittning och dans på aka!
Så idag har jag legat inne i soffan hela dagen... men skolan har dragit igång & det känns redan så himla bra! Även om det också redan känns tufft och mycket så ser jag så fram emot att få komma in i lite skolrutiner igen, men framförallt så känns det som att detta yrket är något som kommer passa mig så bra! 👏🏻

Blev avokadomackor imorse till frulle. Och jag har sån dille på avokado just nu, det är ju så himlans gott!!

Likes

Comments

Behöver verkligen en (eller flera om man får drömma) väska inför skolstarten & jag vill verkligen ha något ifrån Malene Birger. Den sista är ju hur snygg som helst som weekend bag, gott bara att den kostar 4000:- .... MEEN är jag duktig & ekonomisk nu under hösten kanske man kan unna sig en sådan :) Däremot behöver jag i första hand något som är praktiskt för dator, stora anteckningsblock & böcker... Låter väl visserligen som en weekendbag skulle funka till det, dom är ju liksom rymliga?! ;) 

Likes

Comments