mitt 2018

en dag kvar av år 2018 och alltid blir man lika förvånad över att det redan gått ett år sedan man skålade in det förra nyåret. det här året har varit ett väldigt bra år på väldigt många sätt. jag har fått vänner för livet under det här året, människor som har förändrat mig och mitt sätt att se på saker och ting. jag har vuxit väldigt mycket i mig själv, jag har landat mer i vem jag är och vad jag vill, vad jag har för tankar och värderingar och verkligen börjat värdesätta saker som jag inte gjort tidigare. jag fick upp ögonen för hur det är att bo på ett främmande ställe där jag inte hade någon alls till en början, ett ställe där jag nu har människor som jag skulle säga är min familj och människor som jag älskar så galet jäkla mycket. jag har fått skapa mig mitt egna liv här uppe och själv valt vilka som ska vara en del av det och det är något som jag tycker att alla borde göra någon gång i livet, det är så lätt att man går i gamla spår om man stannar kvar i sin trygghet bara för att man kan. jag kan inte förklara för någon hur tacksam jag är mot mig själv för att jag åkte upp till sälen den 9 december 2017 och gång på gång valde att stanna kvar trots att jag gång på gång bara ville hem till lilla sala igen.

jag fick skåla in våren i skidbacken med en cider i handen och med nyfunna vänner bredvid mig, jag fick tokskrika till Hon dansar vidare i livet i Linköping med min angelica, jag fick spendera många många lediga dagar i en solstol på wallmans bredvid min julia, jag fick åka till Åre och dansa in våren tillsammans med alla människor jag lärde känna under min första säsong, jag har fått känna känslor jag aldrig känt förut, jag har vågat ge mer av mig själv till en annan människa än vad jag trodde att jag någonsin skulle våga, jag har känt den brutalaste tomheten jag känt i hela mitt liv i slutet av april när jag lämnade mitt liv i sälen för en sommar hemma i sala, jag har fått åka tillbaka till sälen och påbörja en andra säsong (wie), jag har fått den finaste lilla lurvbollen jag någonsin har kunnat drömma om, min alldeles egna lilla valp som jag har fått se växa upp och lära sig en massa saker och blivit en trygg egen liten individ. jag har fått uppleva den varmaste sommaren någonsin i Sverige och jag har fått sitta på en klippa i skärgården med mina bästa vänner och se solen gå ner, jag har varit med och planerat och sett min älskade mamma gifta sig med hennes stora kärlek, hejat fram Sverige i vm tillsammans med alla andra i vårt avlånga land, jag har plockat svamp med mina bästa vänner i höstkylan, jag har lärt mig dricka både rött vin och öl, haft guitarrhero och tekvällar med mina bästa vänner, glidit ifrån människor, kommit närmre människor, umgåtts mer med min släkt och familj, insett att jag måste skaffa något eget att bo i när jag kommer hem igen till våren för att jag är 20 år och inte vill bo hemma längre, kommit på att jag ska flytta ifrån sala inom en snar framtid och kanske flytta utomlands en sväng, bara för att det är något som jag verkligen vill göra och jag måste sluta skjuta upp saker gång på gång.

summan av kardemumman är att jag har gått igenom massor i år, precis som alla andra år. jag måste ända säga att det har varit ett bra jävla år trots motgångar och trots en massa skit som har drabbat mig och min familj. men jag är ändå glad att mitt 2018 såg ut som det gjorde och att jag fick vara en del av allt som har hänt mig. 2018 är året som har förändrat mig på väldigt många sätt och jag är så tacksam för att jag har gjort den här resan detta år. så tack till mig själv för att jag lyssnade på mitt egna hjärta och för att jag gjorde något jag själv ville, utan att lyssna på någon annan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229