beloved

jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden ungefär 9 år, till en oförstörd liten emma som fortfarande inte hade upplevt så mycket av livet ännu. om jag hade fått bestämma idag hur jag skulle ha lyssnat och tänkt och gjort när jag var tolv år gammal så hade jag ändrat på ganska mycket, mest för att emma idag har en skev syn på främst vad kärlek är och innebär. jag hade valt att inte lyssna och lära från mina föräldrar när det kommer till just kärlek. deras relation har fått mig att inte tro på kärlek. de har fått mig att tro att kärlek är något man måste förtjäna, att man hela tiden måste bevisa att man är värd att älskas. att det inte är så självklart som det kanske borde vara att man alltid är älskad även när man inte borde vara det, att även i de svagaste ögonblicken så finns kärleken där ändå.

så som jag ser på kärlek så ger det mig en klump i magen. inte bara såklart, jag ser ju allt det vackra mellan vissa människor och jag önskar så att jag också kan få det någon dag. men känslan av att aldrig vara tillräcklig finns alltid med mig, för vem skulle älska mig om jag ständigt var tvungen att bevisa att jag var älskvärd? vem skulle välja mig gång på gång även under mina mörkaste stunder? jag bara har så svårt att tro på det. för det är ju med den här synen på kärlek jag har växt upp. med två föräldrar som nog inte älskade varandra på väldigt många år. med en förälder som ständigt smög runt på tå för att inte göra den andra förbannad, som alltid skulle vara den andra till lags bara för att slippa ta bråket. nej jag vet inte men jag tror verkligen att det här har satt så djupa spår i mig och det är först nu jag verkligen har börjat inse det.

jag ska iallafall göra allt i min makt när och om jag får egna barn att de aldrig ska tvivla på kärlek och vad det innebär. det bara sabbar så mycket längre fram i livet och att ha så svårt att släppa in människor som jag har, det önskar jag fan ingen människa. så det ska jag fan i mig kämpa så hårt för, att mina egna barn ska tro på den renaste av kärlekar och aldrig känna att de ska behöva gömma en del av sig själva för att bli älskade.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229