2017 del 1

tankar och texter, livet

en liten resumé på året som har gått. det blev väldigt långt så jag valde att dela upp det på två delar. så här kommer del 1. det blev väldigt mycket text så jag säger redan nu att det är frivilligt att läsa.

Januari
2016 avslutades i sälen och det var även där 2017 började, på samma plats som jag är nu ett år senare. vi skålade in det nya året i skidbacken med en liten för hög promillehalt i blodet och hade the days of our lifes. en vecka som gjorde mycket med mig på många sätt och som jag alltid kommer att komma ihåg. med en hel del nya minnen och vänner åkte vi hem och jag hann lagom packa upp innan det var dags att packa nästa resväska till London tillsammans med ellan, mamma och jonas. en väldigt mysig och välbehövlig resa på många sätt som tog slut lite för fort. dagen efter vi kom hem från London köpte jag min första egna lilla bil, min lilla Yaris som troget har tagit mig fram på vägarna det senaste året.

februari

februari susade förbi. den 6 februari tog maja med sig en ny liten familjemedlem hem, nämligen lilla Bella som jag faktiskt var väldigt skeptisk till i början. men efter en klippning och lite tvångsgos så blev det hund av henne också, februari fortsatte och tog med oss på bland annat en incestfest ute i norrby som jag konstigt nog kommer ihåg väldigt väl. Solen började titta fram i februari också och jag minns att jag och Wilma tog vara på varenda sekund av sol mellan lektionerna i skolan, efter skoldagarna spenderade jag väldigt mycket tid i stallet och jag minns så tydligt hur mycket jag och ambrah växte under den här tiden. hittade så mycket knappar på henne som jag inte tänkt på tidigare och jag fick världens kick med inspiration. i slutet av februari tog min faster faktiskt med mig tillbaka till London och vi hade fyra väldigt mysiga dagar tillsammans hon och jag. saknar min älskade lilla faster så mycket just nu och jag skulle verkligen behöva bli lite ompysslad av henne <3

mars

så blev det mars och våren kom. det var inte bara våren som välkomnades med öppna armar utan i stallet fick vi även tillökning i form av en ny shettis, ior. en väldigt charmig liten pålle som verkligen drog åt sig all uppmärksamhet. balklänningar prövades i samma veva och så kom äntligen dagen vi alla väntat på sedan första dagen på gymnasiet, nämligen 100- dagarsfesten med Blue moon party- tema. en kvälll som började väldigt bra med förkrök hos mamma innan vi drog oss mot gillet men som också slutade väldigt fort då elin fick i sig för mycket alkohol så det var bara att ta sig hem och ta hand om en alldeles för full bästis (som alltid kommer att ha en sovplats reserverad på toaletten hos pappa i framtiden då det inte var första gången en kväll med alkohol slutade där).haha hur som så var det en bra kväll så länge den varade. Gymmet och stallet var min prio under mars månad samtidigt som varje torsdagskväll spenderades på max i Västerås med ellan. en mysig sak som jag faktiskt saknar i det vardagliga livet. hur som helst så avslutade vi mars månad med att gå på faktiskt livets sämsta bio, nämligen Life. Den var så fruktansvärt dålig och bara så sjukt konstig kommer jag ihåg.

April

den 1 april följde jag med elin hem till micaela på hennes födelsedagskrök och inte visste jag då att jag skulle sitta här idag drygt 7 månader senare och längta ihjäl mig efter den människan som jag knappt kände då. att hon skulle komma att bli en av dom viktigaste människorna i mitt liv helt utan förvarning. det var iallafall the start of a beautiful friendship och jag är så tacksam så ni kommer aldrig förstå för vår vänskap. även april bjöd på sol precis som mars och vi började spendera eftermiddagarna vid brottet med på tok för lite kläder på oss och med endast små filtar att sitta på, men man ska frysa in våren hörni det är sen gammalt. april bjöd också på en sväng till Stockholm med ebba då vi hade bokat biljetter till Alex och Sigges liveshow som verkligen var så bra som jag trodde, vilka jäkla genier alltså på riktigt. jag och elin packade bilen några dagar senare och drog till min stuga och hade några väldigt mysiga och välbehövliga dygn tillsammans ensamma ute vid vattnet helt bortkopplade från omvärlden. och så kom den 21 april då jag och mina psykobitches tog våra dåliga minnen och relationer med oss ut till 13- brottet en kväll och eldade upp vårt past som vi inte ville ha och göra med längre. det kanske låter töntigt men det var en riktig jäkla powerkväll med så mycket känslor och tårar som jag aldrig kommer att glömma. April avslutades såklart med valborg med bra människor och väldigt mycket alkohol som jag minns det. men det var studenttider så då får man supa tills man inte längre orkar om man vill.

Maj

och så efter kvalborg och valborg så kom finalborg och linnahlborg och allt vad vi kallade dagarna. jag var inne i ett jäkla supstim kommer jag ihåg så jag tror vi söp 4 eller 5 dagar i rad och det var även första gången ordentliga Emma kom bakis till skolan. maj var en sån jäkla bra månad på alla sätt och vis. vi drog ihop ett gäng som vi umgicks med väldigt mycket och vår främsta aktivitet var volleyboll om kvällarna. minns att jag verkligen mådde bäst och jag ville aldrig att den här tiden skulle ta slut. vi alla levde på att det var en månad kvar till studenten med det bästa framför oss och vi tog vara på varenda sekund vi hade över vilket jag är så glad för att vi gjorde nu. den 18 maj packade jag och tjejerna bilarna fulla och begav oss ut till mitt älskade älskade skarpö i 4 dagar. vi dansade på ett berg i solnedgången och duschade i det iskalla havet och tog några trips in till Waxholm om dagarna och kvällarna. Älskade människor vad bra vi är när vi är bra och vilka dagar vi hade<3 sista delen av maj bjöd på en massa studentfix och jag levde verkligen i en lyckobubbla under den här tiden.

juni

juni började som varje år med min födelsedag. men årets födelsedag slog faktiskt alla andra med hästlängder. dagen började med frukost och tårta tillsammans med klassen hemma hos samrand i västerås innan vi drog oss vidare till skolan för mösspåtagning. Tänk att få fira sin födelsedag med exakt rätt mängd alkohol i kroppen under hela dagen, det gjorde jag och det var en sån härlig känsla, så det är något jag verkligen kan rekommendera om någon har tänkt tanken där ute. på kvällen kom alla mina favoritmänniskor hem till mig och jag blev firad ännu mer, hela dagen blev över förväntan och det gjorde mig så glad. dagen efter var det dags för spraytan och alla andra balförberedelser som behövde fixas för den 4 juni var det dags för den årliga studentbalen ute på sätrabrunn. jag kände mig inte alls fin och jag är så missnöjd med exakt allt så jag kommer inte att lägga in några närbilder på mig men ni får några andra på alla mina sagolika vänner <3. och balen var även startskottet för livets vecka, nämligen studentveckan.

vi kickade igång det hela med grillning på månsan med alla studenter dagen efter balen. dagen gick mot kväll och vi bytte om till vikingakläder innan vi tog våra tutor och visselpipor och begav oss på våra cyklar mot fittön där vi hade det SÅ himla roligt. Alla var så glada och taggade på allt som hade med studenten att göra och det var så kul att se hur glada alla var och träffa alla. dagarna gick och vi hann både med cykelrace och poängjakten bland annat och allt var verkligen så kul som man tror att det ska vara. Även fast alkoholen tog över ett par gånger och orsakade några ofrivilliga vilor och spyor så var hela studentveckan helt perfekt och jag har nog aldrig varit så lycklig som jag var under dom dagarna.

och så kom den 9 juni. dagen vi väntat på i flera år. Det var dags för studenten och vi kickade igång dagen med champagnefrukost hemma hos Albin med hela klassen innan vi tillsammans begav oss mot skolan fulla på både glädje, lycka och alkohol. dagen gick så fort och innan man ens hann blinka hade vi redan klarat av utspringet och stod på flaket som tog oss genom stan, varv på varv på varv. Där stod vi och skrek oss hesa och blåste i våra visselpipor så att öronen värkte samtidigt som man då och då satte sig ner på huk för att ta ett par klunkar alkohol som vi diskret hade gömt från polisen. kvällen spenderades hemma hos pappa där jag hade min mottagning med släkt och vänner innan jag drog ut tillsammmans med tjejerna. Min energi tog verkligen slut när vi var ute så det blev en lugn kväll för mig men fan så kul vi hade det. studenten var faktiskt den bästa tiden hittills i mitt liv och jag är så glad för att allt blev så jäkla bra.

Resten av juni handlade om jobb på cafét och jag spenderade mycket tid ute i stallet hos hästarna när jag inte jobbade. i slutet av juni tog disa och elin med mig ut till finnhamn där vi spenderade två dagar mitt ute i Stockholms skärgård som är det bästa stället jag vet i hela världen. <3 det finns nog inget som gör mig så lugn som havet och allt som hör det till. dagen efter att vi kom hem var det dags för midsommarfirande ute i jugansbo, eller i ljungansbo som surakillarna sa. en väldigt väldigt mysig dag och kväll som faktiskt blev helt perfekt ute på disas loge med så fina människor. midsommar är min favorithögtid och jag bara älskar allt med det. att umgås med vänner, dricka, leka lekar, göra kransar, klä midsommarstång och allt annat som hör till. Dagarna efter midsommar spenderade jag med ebba, vi tog bilen ner till Göteborg och tittade på Coldplay. det var den sjukaste konsert jag någonsin har varit på och jag levde på alla miljarder känslor som jag fick utlopp för i flera dagar efteråt. kommer dom till sverige igen kommer jag att vara den första som bokar biljetter och då jäklar ska jag stå längst fram. att det spöregnade i två timmar innan konserten började och att jag nog aldrig dragit på mig en värre förkylning/feber efter den konserten gjorde mig ingenting för det var så värt varenda sekund av väntan ute i det iskalla regnet ska ni veta. helt sjukt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229