00.55

tankar och texter

i en lägenhet full av människor och liv. där det skrattas och skålas. där alkoholen suddar ut alla osynliga gränser mellan människorna i rummen. alla pratar med alla. det finns liksom inget vi och dom, för här är alla samma efter ett par glas. ju fler glas man dricker desto mer försvinner den där skölden man har runt sig för att skydda sig själv för eventuella faror i livet. släpper in människor på djupet, sådär nära som man aldrig annars skulle släppa in en nästan helt främmande människa. man lever i stunden och man känner sig sådär galet lycklig som man gör när ena bästa vänner och alkohol blandas.

men sen försvinner det där lyckoruset och istället hamnar man i ett tillstånd som inte längre är så glatt. man kommer i kontakt med sina känslor som man annars inte orkar handskas med när det inte strömmar alkohol genom blodet. känslan av ensamhet och ångest kommer krypandes och sakta tar det över en. det kväver en. och så var ännu en kväll förstörd. för man orkar ju inte resa sig upp efter smällen, utan istället sitter man på badrumsgolvet och gråter mot sin bästa väns axel.

det skulle ju bli en rolig kväll.

men alkohol är inte alltid roligt och allra helst inte när man inte har rett ut alla problem med sig själv först. då blir det fel, det blir inte bra alls. då hamnar man hemma i sin säng innan klockan 01 en lördag när vännerna är påväg ut.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229