Bali

Nu sitter vi på planet till Bangkok, dom senaste dagarna i Seminyak har vi mest tagit det lugnt vid vår pool under dagarna. Njutit av våra sista soldagar (hehe kommer ju faktiskt hem till sommaren så ska inte klaga för mycket) och lite shopping har vi även hunnit med. Igår åkte vi till Kuta för att möta upp Daniella och Rasmus, ett svenskt par som vi träffade på Gili förut, åt tillsammans och sen satte vi oss på en bar för att se Liverpool woho! Här kommer lite blandade bilder, har varit lite dålig på att ta bilder dom senaste dagarna faktiskt

Min goda (och sista :() smoothiebowl, fin va?

"Ser jag brun ut?" Frågade jag efter vi solat klart igår :-)

Smirnoff midnight, om den ändå fanns i Sverige😩

Jakobs nya keps va den gamla, tappat färgen lite kanske?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Mawun beach blev lätt favoritstranden, här försökte vi även klättra upp lite på berget vid sidan, kom inte så långt men fin utsikt var det iallafall!

  • Bali

Likes

Comments

Bali

3 hela dagar lyckades vi få till i Kuta här på Lombok, det är vi jättenöjda över faktiskt då det är väldigt fint här. Är verkligen så positivt överraskade av Lombok med massor av fina stränder och klarblått vatten överallt! Har hunnit med att besöka flera olika stränder, bland annat Kuta Beach, Mawun Beach, Tanjung Ann och Seger beach. Här kommer lite bilder.

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Ligger lite efter i uppdateringen hehe men i söndags kväll så var vi ute och festade lite med vårt grannhotell (som vi hängt på typ hela vår tid här hehe) vi kom hem vid 3-tiden någon gång och sov väldigt gott. På måndags-morgonen innan båten till Lombok skulle gå hann Jakob med ett dyk, åh vad avis jag var när han kom tillbaka och hade sett massor av stora sköldpaddor och även flera hajar. Snäll som han var hade han köpt med en bikini som jag spanat in i flera dagar, kanske visste han att jag behövde lite tröst😇 Resan till Lombok var rätt jobbig med massor av väntetid vilket nog är det värsta... Som tur var så var vårt boende väldigt fint så vi somnade strax efter vi kommit dit.

Öh ja dom enda två bilderna jag har, den första från dykstället "Blue Marlin" och den andra från grannhotellet där vi drack goda (och billiga!) drinkar och sjöng lite allsång då bartendern var duktig på gitarr.

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Imorse gjorde vi ett till dyk, denna gång en fundive där man alltså slipper alla skills och övningar utan bara simmar runt och kollar. Gick dock inte så bra idag... för det första var det väldigt stark ström så på vägen ner driftade vi (enligt vår divemaster) en ganska bra bit så vi liksom hamnade i utkanten av revet. Så då var vi tvungna att simma mot strömmen för att ta oss tillbaka till revet, (inget vi andra tänkte på egentligen) men det förklarar varför min luft tog slut (!!) nästan... Så på slutet när vi gjorde vårt safety stopp så fick jag dela tank med vår dive master hehe😅 (kan förklara lite bättre när jag kommer hem😅) Men det var faktiskt inte alls läskigt då vi liksom var 4 personer och det är så enkelt att dela tank så 😊
Här är några bilder från stranden vi hängde på igår!

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Happ nu har vi då förflyttat oss till Gili Trawangan. Igår när vi kom hit så regnade det så vi tog det lite lugnt innan vi gick iväg för att utforska lite. Efter en låååång promenad så hamnade vi på andra sidan ön och trodde liksom att vi var tvungna att gå runt alltihop för att komma tillbaka igen, hittade dock en genväg igenom som tur var. Nu vet vi att vi borde hyra cyklar istället🙄😊 På vägen hann vi även med att prata med folk på ett dykställe och bokade in ett Adventure Dive som vi gjorde imorse. Vi är ju certifierade som Open Water Divers och får gå ner till 18m men med detta dyk så får vi istället gå ner till 30m. Det är som en start på Advanced kursen som vi kan fortsätta med någon annan gång då vi inte riktigt känner att vi har råd/orkar just nu. Dykningen imorse var superhäftig!! Tog oss alltså ner till 30m där vi bland annat såg en haj!! Och han sa att det var väldigt ovanligt att se dom där så vi är mkt nöjda, (och jag var inte ens rädd?? Vad hände?! Stolt!). Nu har jag dock som vanligt rätt ont i öronen så får se om det blir ett till dyk imorgon eller om vi kanske vilar någon dag :)

Vårt fina rum, vårt hotell heter för övrigt "Good for ya knee 2" mkt oklart och alla ber oss alltid upprepa namnet typ 3 ggr innan dom förstår att det faktiskt heter så haha.

På vår promenad gick vi förbi ett ställe där dom hjälper sköldpaddor och tar hand om dom tills dom är stora nog att släppas ut i havet. Kolla vad små och söta.

Vårt bevis för att vi får gå ner till 30 m⬆️ (ja vår dykinstruktör heter tupac haha)
Vår loggbok med information om dyket ⬇️

"Played with an egg" vår dyklärare hade med sig ett ägg och kläckte det sedan på ca 25m djup. Rätt coolt då gulan var väldigt kompakt och flöt runt i vattnet så man kunde liksom klämma på den utan att den gick sönder och så. Rätt coolt att se!

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Efter Kelingking åkte vi vidare mot Angels Billabong och Broken Beach som vi blivit rekommenderade. Väldigt lång och om möjligt ännu mer skumpig åktur(!?) och vi beskrev det på ett ställe "som att klättra i berg" :-) kanske förklarar lite. Fint var det iallafall när vi kom fram! Dock väldigt lågt vatten så tror att speciellt Angels Billabong är finare i högvattnet men men!

Angels Billabong ⬆️

Syns det att jag är lite mer "ta kort på mig framför denna" än Jakob :-)

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Efter Crystal Bay åkte vi vidare till Kelingking beach, vi hängde på 2 tyskar som verkade ha koll. Vilket dom hade! Men det blev en lång och skumpig resa😅 Absolut värt det med denna utsikt dock, kolla!

Ingen redigering alls på dessa bilder!!
OBS denna sista bild var den enda någorlunda bra vi fick till på oss båda, Jakob blev nämligen lite för höjdrädd för att stå närmre staketet hehe.

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Idag tog vi båten över till Nusa Penida för att utforska lite och wow vilka fina ställen vi hittade!! Först åkte vi till Crystal Bay där massor av försäljare tjatade om snorkling vid Manta Point, efter lite diskuterande så hängde vi faktiskt på. Jakob har verkligen tjatat om att se Manta Rays heeeela resan så nu är han jättenöjd!! Det var väldigt häftigt faktiskt, man såg dom redan från båten och sen var det bara hoppa i och simma efter vilket Jakob gjorde lätt som en plätt. Jag däremot hade det inte lika lätt, väääldigt djupt var det (vilket jag inte alls gillar) dock såg man botten långt där nere men min hajrädsla/rädsla för djupt vatten (som jag upptäckt typ nu??) stoppade mig litegrann sådär. Hoppade iallafall i, höll Jakob hårt i handen och hann se 2 stora rockor innan jag simmade tillbaka till båten och han fick fortsätta ensam. Vi båda är nöjda nu efter iallafall så!😊Juste! Som vanligt glömde vi vår undervattenskamera så fick ingen bild på rockorna... Ni får googla😜. Resten av ställena vi besökte kommer i nästa inlägg för nu blev detta väldigt långt hehe.

Kolla in den svarta sanden!

Och öh ja, vägarna är sådär kan man ju säga... detta var en av de bättre.

(Från i onsdags)

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Nu befinner vi oss på Nusa Lembongan, här bor vi jättefint men som vanligt mitt ute i ingenstans :-). När vi klev av båten så hyrde vi en moppe för våra 2 dagar här och sen gav vi oss av mot vårt hotell. Gick inte så lätt som vi trodde, en fullpackad moppe, min mobil som inte ser vart på kartan vi är och små slingriga vägar... Efter ungefär 45min av cirkelåkande i regnet så hittade vi tillslut fram, halleluja! Jättefint är det här, 120kr/natten betalar vi och så här fint ser det ut.

Badrummet är utomhus men det är bara mysigt, och en pool har vi också men den fastnade inte på bild :)

(Skulle laddats upp i tisdags)

  • Bali

Likes

Comments