Bærekraftig regnvær


Tross jeg la meg relativt seint i går kveld, våknet jeg allerede før klokken 07 i morges. Det regnet kraftig de første timene, og for øyeblikket er himmelen grå og tung. Det skal regne mer. Gatene utenfor er tomme, så stille. Beroligende og trygt på en merkelig måte. Gir meg tid til å utføre mine gjøremål i et eget, rolig tempo. Intet stress. Kun myke materialer mot huden, vegetarmat og et tappert forsøk på nybegynner-yoga.

Senere skal jeg på grillfest hos en venn av meg. Gleder meg allerede til å reise i regnfrakk gjennom byen mot Oslo S. Lytte til lyden av nydusjede trær og våt asfalt.

Emma

Liker

Kommentarer

Tanker om hovedstaden

Jeg står opp like før ni og steker egg til frokost. Jeg sløyfer de nye skoene mine og griper et handlenett på vei ut døra. Fottøyet knirker mens jeg vandrer innimellom og forbi viktige mennesker på vei til t-banen. Forbi det gamle regjeringskvartalet. Alle er så målrettet, med nøkkelbånd rundt halsen og bestemte steg. Anstendig kledd og oppsatt hår. For min del er jeg på vei til Blindern. Jeg vil både se og gjøres kjent med Universitetet før skolestarten til mandag, og skal i tillegg ta banen alene for første gang. Nervøs, men ikke redd. Angriper det ukjente med nebb og klør. Det mest effektive middelet jeg vet om; å hoppe i det, overbevise meg selv om at jeg har gjort dette tusen ganger før. Den roen er ubeskrivelig, gjennomsyret av spenning og nysgjerrighet. Jeg er minst like målbevisst som alle andre.Det er enda ikke formiddag når jeg forlater et folketomt Campus. Jeg rekker samt å besøke Grønland torg før jeg vender tilbake til lunch. Der vil jeg handle ofte. Langs radene på hjemveien sitter de fremmede med ett setes mellomrom, ved Jernbanetorvet møtes gamle bekjente i døra fra hver sin retning, mens jeg spankulerer videre, alene mot leiligheten. Og når jeg kommer frem spiller jeg noen plater, mens jeg pakker ut varene og tenker over hvor fint jeg faktisk har det.

Emma

Liker

Kommentarer

Overivrig


Luksusen ved å være hjemme hos mor og far skal ikke undervurderes. Nydelig mat på bordet, godt selskap og masse omsorg. Jeg er bortskjemt.

Apropos bortskjemt, ble jeg så ivrig i skriveprosessen til forrige innlegg, at jeg i etterkant finner teksten noe rotete og uoversiktlig. Jeg har rett og slett overøst den med litt for mange ord. Derfor kommer jeg til å forkorte, samt forenkle innholdet, for å gi poenget mitt mer tyngde. Dersom du skulle bemerke deg at noe blir endret, er dette altså grunnen.

Denne mandagen er himmelen grå, og regnet ga omgivelsene etterlengtet næring i natt. Vannet fosset og torden brøt seg gjennom terrenget. Nå er det stille. Fuglene synger, mennesker våkner. Jeg ser frem til en rolig frokost etterfulgt av spasertur i nærområdet i allværsjakke og ørepropper. Koss-headsettet mitt har dessverre sett sine bedre dager, så nå må jeg venne meg til iPhone-lyd igjen. Jeg har allerede bestemt meg for å gå oppover, til en topp, med utsyn og vind.

Emma

Liker

Kommentarer