Graviditet -21

uppdatering: v 0-20!

Tänkte skriva ihop en liten uppdatering på hur graviditeten har gått hittills! Som jag skrev i förra inlägget så har det ju inte varit en dans på rosor direkt. Mitt största problem har varit illamående. Redan i vecka 5 så började jag spy - detta var i början av januari, och efter att jag inte ätit på fyra dagar så blev V orolig och jag åkte in till gynakuten - och jag blev inlagd med nya mediciner. Först intravenöst, men jag mådde så fruktansvärt dåligt och jag tyckte det var roligare att ligga hemma och spy när jag väl gick över på tabletter. Men ja, jag fick ju dropp så jag mådde lite bättre när jag väl kom hem. Började iallafall få i mig lite grand. Men var sjukskriven 2 veckor.

Illamåendet har följt med mig hela tiden, mår fortfarande illa och spyr fortfarande. Inte alls lika ofta, men någon gång per vecka iallafall. Har så olika "matdagar", vissa dagar äter jag som en häst & andra knappt något alls. Har iallafall hittat saker som nästan alltid går ner nu, så dessa saker finns alltid hemma i värsta fall!

Trötthet har väl varit mitt andra stora bekymmer, men det beror säkert både på graviditeten generellt men också på att jag kräktes så mycket i början. Men det är verkligen en helt sjuk trötthet - det är ingen trötthet man kan sova bort direkt... & det är verkligen omöjligt att kämpa emot..!

Huvudvärk har också varit något som kommit då och då, det som har fungerat för mig har varit vätskeersättning. Så antagligen så är det också kopplat till illamåendet & att jag blivit av med så mycket vätska.

När vi blev gravida tog de bort det tidiga ultraljudet, så bokade istället ett privat för att vi var så nyfikna på den lilla krabaten. Vi valde dock bort KUB-test. I min region får endast kvinnor över 35 det annars får man finansiera detta själv även inom regionen. Vilket jag förstått är väldigt annorlunda i andra landsting!

Det var en livlig liten krabat på ultraljudet iallafall som mådde så fint så! Blev då flyttad med bf från 31 augusti till 23 augusti! & den lilla bodyn är det första jag köpte till bebis! Hur söt?!

Första bilden är ifrån vecka 13, andra 17 och sista bilden är ifrån vecka 20 (19+5) och är tagen 4/4 på morgonen efter jobb. Skrattade så för att mina kollegor sa åt mig att jag nog behöver gå över till gravidbyxorna på jobbet, men jag tyckte inte riktigt det var dags än - tills jag såg hur de skapat märkena över hela magen haha!

Magen växer så fint så! Känner redan lite fladder & buffar emellanåt. & jag förstår varför för den var ju inte still en sekund på rutinultraljudet, haha! Den fladdrar runt där inne och lever loppan!

Gillar

Kommentarer

elinekberg
elinekberg,

Så spännande!😍💓

nouw.com/elinekberg