Postad i: Allmänt

Hej allihopa, long time no see.

Eftersom att det idag är nyårsafton så tänkte jag att det vore bra att summera året som har gått.


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Tog studenten vilket inte händer varje dag och sen att jag flyttade heela vägen till USA

Hur har ditt 2017 varit?

Det har varit väldigt blandat, jag tog studenten, hade bal och gick på feta studentfester, vilket var hur bra som helst. Jobbade hela sommaren och gjorde mig redo inför min flytt till USA där jag skulle vara au pair ett år.

Hösten blev rätt dålig, drog en nitlott i USA och flyttade hem till Sverige igen vilket var det bästa beslutet. Chillade hemma hela hösten/vinter och sökte jobb vilket tillslut lönade sig, bestämde mig även för att börja plugga. Behövde tiden att bara ha lite me time efter allt kaos och att jag kunde fundera ut vad jag ville göra den närmsta framtiden! Big plus

Det var nog USA äventyret stärkte vem jag var som person vilket resulterade i att jag växte otroligt som person, vilket jag är tacksam för. Även att jag tog mitt pick och pack och flyttade så långt ifrån Sverige, inte alla som klarar av att gå igenom den processen.

Vad är din största framgång 2017?

Det var nog USA äventyret stärkte vem jag var som person vilket resulterade i att jag växte otroligt som person, vilket jag är tacksam för. Även att jag tog mitt pick och pack och flyttade så långt ifrån Sverige, inte alla som klarar av att gå igenom den processen.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det måste nog vara hela våren med allt som hade med studenten att göra, balen var magisk tackvare min baldejt. Måste ju såklart säga att jag äntligen fick se Hov1 på grönan!!

Vart reste du under 2017?

Förutom dom resor jag gjorde till Västerås så var jag och Jossan i Stockholm och såg Hov1!! Åkte några vändor till fjälls vilket alltid är lika bra och sen har vi ju New York, Boston och Cape Cod.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Skulle nog varit att jag borde ha njutit mer av student tiden samt att jag skulle valt värdfamilj med omsorg.. ev skippat au pair grejen.

Handen på hjärtat är det absolut Amanda, bästa. Hon gjorde min vardag i USA och var verkligen min räddare i nöden. Längtar tills hon flyttar hem så jag får träffa henne igen! <3

Sen min andra guldklimp var Lucie utan tvekan, den lilla tysken och jag klickade första gången vi träffades och är så glad att jag har kontakt med henne även fast jag åkt hem och vi hade mega planer i USA så kommer vi ses igen!

Även Jasmine som jag träffade på training school hade en stor betydelse i att jag överlevde den veckan och så skönt att vi har pratat sen jag kommit hem!

De bästa nya människorna du träffade?

Handen på hjärtat är det absolut Amanda, bästa. Hon gjorde min vardag i USA och var verkligen min räddare i nöden. Längtar tills hon flyttar hem så jag får träffa henne igen! <3

Sen min andra guldklimp var Lucie utan tvekan, den lilla tysken och jag klickade första gången vi träffades och är så glad att jag har kontakt med henne även fast jag åkt hem och vi hade mega planer i USA så kommer vi ses igen! Hon var den som alltid lyssnade, gav bra råd och fick en på andra tankar, oroligt glad över att jag träffade henne.

Även Jasmine som jag träffade på training school hade en stor betydelse i att jag överlevde den veckan (och alla andra) och så skönt att vi har pratat sen jag kommit hem!


Är mer än redo att säga adjö till detta år, ses igen 2018!

/ Emma 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston

Hej, efter mycket om och men är det nu dax för mig att skriva vad som hände så jag börjar från början..

Kom ihåg att detta är min berättelse och ingen annan kommer vara lik min.


Jag bodde som sagt hos en familj med två barn som var 8 & 6. Mamman var svensk så hamnade hos en halvamerikansk familj med mycket aktiviteter.

Min första vecka i usa var på training school, den var otrolig tuff för mig.

Inte bara för att jag var tvungen att säga hejdå till familjen i övik och inte på arlanda som dom andra tjejerna fick. Flyga ensam till andra sidan, åkte med andra svenska tjejer men man kände inte dom så var ändå ensam.

Blir väldigt åksjuk så både de samt all nervositet gjorde att jag mådde otroligt dåligt på flyget ifrån london till new york.

Allt ifrån new york till traning school gick bra så det var inga problem. Fick dela rum med 3 andra samt badrum med 7 stycken andra vilket var lite väl jobbigt men det gick bra. Lektionerna som vi hade dag in och dag ut gjorde att man inte hann tänka så mycket på att man hade hemlängtan. Tidsskillnaden, ny miljö samt människor ifrån hela världen var självklart ett jobbigt moment då du inte kände någon eller kunde prata med dom där hemma pga tidsskillnaden..

Tog dag för dag och tillslut så hade jag överlevt min första vecka i USA.

Efter det började bussresan med alla andra au pairer som skulle bo i Boston, Tog typ 5 timmar och det var ändå en helt okej resa, man var ganska trött så man försöka sova lite på bussen.

Kom fram till busstationen där min värdmamma väntade, skönt att va framme men ändå inte.

Vi åkte hem till huset där barnen, hennes föräldrar och den tidigare au pairen väntade. Tänk allt nytt och sen extra mycket människor på det, det blev lite väl mycket.

Blev välkomnad bra av familjen och vi åkte bland annat till cape cod över min första helg där.

Min första jobbvecka började och min värdmamma jobbade hemma mån och tis för att jag skulle komma in i det.

Trots att allt var nytt så gick det relativt bra ändå, man försöka komma in i det samtidigt som man försökte lära känna barnen och familjen. I helhet så gick min första vecka bra, hade haft det väldigt kallt på min våning och internetet nådde inte upp till min våning men hade en öppen dialog med dom om det ifall vad jag trodde.

Min andra vecka var sämre än den första då den blev jobbigare för mig med alla känslor men jobbet gick ändå bra. Skaffade gymkort och försökte komma ut ifrån huset genom att åka dit eller gå ut och träffa vänner.

Min tredje vecka hade jag lite problem med lillkillen som inte ville göra något med mig, försökte allt möjligt och det gick ändå inte så jag ordnade ett möte med mina värdföräldrar för att prata ut om det och försöka hitta en lösning. Hade pratat mycket med Lucie och hon kom med jättebra tips som jag hade tänkt att använda mig av meen det hann jag inte riktigt..

Hann knappt börja mötet då dom släppt bomben, dom ville ha en rematch MEN problemet med dom har varit att dom inte kan säga det rätt ut med just dom orden utan dom slingrade sig med orden och sa det på ett "snällare sätt".

Blev såklart jättechockad men jag hade som sagt inte haft en jättebra vecka men jag var ändå öppen till att se om det skulle förbättras genom att ge det ett försök men jag hann inte ens komma så långt.

Planen min var att lösa det med dom, testa en vecka och sen utvärdera och se om det hade blivit positivt/negativt och sen utgå ifrån det, antingen rematch eller försöka lösa det igen.

Blev otroligt ledsen och skrev ett sms till min lcc att jag ville träffas imorn och avsluta detta. Det konstiga var att min värdmamma redan hade kontaktat henne i veckan och berättat för henne att vi skulle prata samt att hon sa till min att min lcc skulle vara i Newton (där jag bodde) imorgon så hon och jag kunde ses. Allt var så planerat och efter att ha pratat med mina föräldrar samt min faster så hade jag kommit fram till en plan som jag skulle hålla mig till men den sprack den med.. för tydligen så kan man inte bo hos en vän eller hos sin lcc under tiden så var det iaf för mig.

Jag var öppen till att gå in i en rematch och försöka hitta en annan familj under 2 veckor vilket är den tidsramen man har på sig. Problemet var ju som sagt att jag inte kunde bo hos någon vän eller hos min lcc och jag vägrade att bo kvar hos familjen. Det fanns lixom inte på kartan efter hur situationen blev och då var beslut ganska lätt, jag skulle åka hem.

Vi hade mötet i söndags och dom var för det första 45 min sen vilket är otroligt dåligt. I måndags hade jag mötet med min lcc Mary samt kontakt med familj och vänner. På kvällen (i måndags) hade vi mötet med familjen för att göra vår rematch officiell.

Vi pratade om vad var och en hade tyckt under denna tid och det blev väldigt smutsigt.

Jag kommer inte gå in på vad deras "ursäkter" varför att dom tyckte inte funkade men ärligt så var dom helt åt helvete. Det var inte ens några ursäkter och med all respekt kan dom fara långt åt skogen.

Man kan ju tänka sig att detta ska ske vuxet men det fanns personer vid mötet som inte kunde bete sig alls och var som en treåring och börja slå under bältet. Väldigt lågt och oprofessionellt gjort och ärligt så önskar jag dom inget gott i livet.

Efter hur mötet gick så kände jag mig absolut inte välkommen och för att vara ärlig så hade jag inte känt mig det sen att morföräldrarna hade åkt hem för det var dom som gjorde att jag kände mig välkommen.

Dom gav sig aldrig tiden till att lära känna mig och att jämföra mig med den tidigare au pairen funkar inte, för hon och jag är inte samma människa och vi fungerar olika.

Jag fick ingen ärlig chans att "förbättra" situationen utan dom tog den enkla vägen och jag tycker personligen att det säger ganska mycket om dom. Eftersom jag inte fick en ärlig chans så valde jag att boka biljetten efter mötet på dagen med Mary och började packa väskorna.

Det ända jag ville var att inte befinna mig i det huset. Mary hade berättat för min värdmamma om mitt beslut efter mötet och sagt att jag inte skulle jobba på tisdagen, ändå blev min värdmamma och värdpappa förvånade då jag berättade att jag skulle sova hos Amanda på kvällen och vara där tills mitt flyg gick.

Tycker att det hela gick till väldigt konstigt med resonemang samt krav som jag fick och att då uttrycka sig som dom gjorde har jag noll förståelse för.

Det blev ett väldigt vidrigt avslut och jag önskar ingen annan denna upplevelse men samtidigt har jag lärt mig jättemycket om mig som person, vad jag vill göra i livet och vilka värderingar jag har.

Jag ångrar att jag inte tog längre tid på mig och fundera samt kolla om det fanns något annat jag ville göra, men även att den här familjen var min första match och allt såg bra ut men det är så mycket fasad på allt här i USA så man måste verkligen tänka igenom allt innan man gör något sånt här.

Jag är glad att jag åkte men jag är gladare att jag nu är hemma och kan lämna denna vidriga händelse bakom mig och gå vidare ifrån detta.

Detta var slutet på min au pair historia och vissa får en bra upplevelse som au pair och andra inte.

Det här var min.

/ Emma 

Likes

Comments

Ja hej igen, har legat lite lågt då jag kom hem i onsdags.
Har varit väldigt jetlagged och natten mellan ons-tors sov jag 14 timmar och vaknade vid 11.
Så blev lite knas men packade upp mina väskor samt tvättade lite.
Natten efter det (tors-fre) sov jag 3 timmar så fick en rejäl smäll av jetlaggen 🙄

I fredags träffade jag farmor, vi åkte ut på lite grejer och sen hem och åt lunch!
En mysig dag!
Gick ut på krogen med fanny på kvällen då Emil Assergård spelade.
Va kul att umgås efter en månad ifrån varandra!

Har bara tagit det lugnt nu i helgen och det känns enbart skönt.
Jag lever och mår bra här hemma 👍🏼

Just de ja, har paja foten och vet inte vad jag gjort så ligger lite lågt pga den a då jag har lite svårt att gå 🙄

/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston

Hej! Efter det senaste inlägget så hade jag mötet med min lcc och min värdfamilj. Det hela blev väldigt smutsigt så hade packat ihop alltid, eller a jag slängde i allt för att så snabbt som bara den komma därifrån..
Träffade lucie och sa hejdå innan mötet, känns jobbigt att ha lämnat henne men har haft mycket kontakt med henne så vet att hon mår bra!
Amanda stod redo då mötet slutade, hjälpte mig in med väskorna i bilen och sen åkte vi till hem till henne.
Så otroligt glad att jag kunde sova hos henne. Vet inte vad jag hade gjort annars, sån tur hade jag!
Bokade biljetterna efter mötet som jag hade på dagen (i måndags) så flög hem på tisdagen på kvällen.
Amanda hjälpte mig packa om båda väskorna och fick plats med allt trots all shopping men hon var ett så bra stöd och genuint glad över det då situationen inte slutade bra på måndagskvällen.

På morgonen åkte vi till gymmet och banken för att avsluta allt och sen hem och packa.
Åkte in med en uber till flygplatsen vid 3 eftersom jag ville vara i tid då jag skulle göra allt själv. Hade problem med mina biljetter men allt löste sig.
Landade i Reykjavik och sen därifrån till Sthlm och sen ifrån Sthlm till Umeå men det sista flyget hem var en timme försenat vilket var drygt då jag hade hållit på och rest i 20 timmar..
Pappa och mamma hämtade upp mig på flygplatsen och tårarna bara rann då jag såg dom.
Vi pratade massa i bilen och stannade och åt lite.
Det här var min sista dag i USA, det är såååå skönt att vara hemma igen och slippa allt trubbel.
Mer om vad som hände kommer senare, har värsta jet laggen..

/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston

Hej, med blandade känslor kan jag nu berätta att jag är i en rematch.
Det skedde igår på mötet och det var inte väntat så blev extremt chockad, kommer berätta om allt senare mer utförligt men för nu så räcker det.

Gick och hade ett möte med min lcc vid lunch, vi pratade och mer info kommer om de senare men har iaf bestämt mig för att åka hem. Kommer alltså inte försöka hitta en ny familj.
Ska ha möte med familjen och min lcc ikväll och då avslutas allt hoppas jag.
Hoppas även på att jag kan få min flygbiljett, varesig jag fixa den eller dom.
Så ja, de kommer bli snålt med uppdatering på ett tag men hoppas ni förstår!
Ska som sagt förklara allt senare men för just nu så vet ni läget!

/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston, weekly catch up

Ännu en vecka avklarad så dax för en weekly catch up!
Denna vecka har varit sådär, lite tuff men ändå bra.
Kommit in i det mer så det har rullat på men som sagt så har det varit lite kämpigt efter skolan men jag har försökt mitt bästa, det är huvudsaken.
Vilade, tränade och träffade lite nya kompisar i veckan.
En bra vecka då jag har varit off, träffade som sagt Madelene i fredags och det var super trevligt. Vi åt lunch och sen satt vi och snackade bara. Vi kommer absolut ses igen!
Efter vi hade setts fick jag ett mental breakdown efter jag hade hämtat kidsen ifrån skolan. Det var väldigt tufft och har mått dåligt nu under helgen och har försökt gjort saker för att distrahera mig men det har lixom inte hjälpt... tyvärr
Det är svårt då jag inte kan berätta allt men jag kommer det så småningom.
Ska bara ta det lugnt ikväll, ska snart äta middag och ladda upp inför imorn. Har även ett möte med min värdfamilj ikväll.
Blev inte lika långt som dom andra har varit men kan tyvärr inte berätta allt.
Nu har jag iaf klarar 3 veckor här och mer kommer det bli!

Bild ifrån marknaden jag och lucie va på idag samt utsikten!

/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Boston, Shopping, Au pair

Äntligen söndag!

Med blandade känslor över att det är söndag känns det lite skönt att mina planer idag blev inställda. Har inte varit mig själv nu under hela veckan så ska bli skönt att bara vara på min våning och ta det lugnt. Ska ut och träffa Lucie sen, beror på men det känns lite skönt.

Vaknade rätt tidigt, halv åtta. Har jättesvårt att sova länge och senaste dagarna har jag vaknat flera gånger under natten..

Kan bero på hur jag mått men hoppas att det vänder snart!

La mig och i soffan och lyckades sova 2 timmar så vaknade upp utvilad. Pratade med mamma och gick sen ner vid 11 och åt frukost.

Nu har jag suttit och skrivit blogginlägg, detta är det andra så har ett kvar men har inget annat för mig så tycker det funkar!

Kollar lite på wahlgrens värld under tiden så!

Igår åkte jag in med amanda tiil natick mall och shoppade tillsammans med elin, köpte en vattenflaska och fingervantar då jag behövt det, amanda hade en halsduk som hon inte använder så ska få den vilket är supersnällt.

Gick runt och såg mycket mer denna gång av mallet då det inte blev så förra gången, det var supertrevligt!

Vi gick och åt middag på cheesecake factory och dom hade mycket glutenfritt som var utmärkt i menyn så det var super!!

Hade tänkt att ta en pasta men valde tillslut en hamburgare. Den var svingod och för bra pris så det gillar vi!

Efter maten gick vi tillbaka och kollade i lite butiker innan vi åkte hem. Amanda följde med mig hem så vi hade en myskväll igen, inte hälsosamt då man är med henne haha.

Vi åkte förbi och köpte lite med ben&jerry, man måste ju passa på då dom är så billig haha.

Vi köpte en att dela på (såklart peanut butter cup) och sen en var till oss till ett senare tillfälle. Vi såg lite på film och det blev en rätt tidig kväll men det va as skönt!!

Ett bra sällskap som får en på andra tankar 💗


/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston

Dagens humör: Lite blandat

Dagens mående: Orolig men skönt med söndag!

Dagens borde: Ta mig utanför huset idag

Dagens smink: Inget, försöker få min hy att må bättre, vet inte vad som händer med min hy här..

Dagens frisyr: Gårdagens trötta lockar

Dagens klädsel: Mysbrallor och långärmad samt tjocktröja

Dagens planer: Hade planer att åka till boston men mitt sällskap är sjuk så stannar hemma och tar det lugnt idag! Ska nog träffa lucie en stund!

Dagens materiella vill ha: Min säng hemma

Dagens fundering: När förkylningen ska försvinna

Dagens beroende: Måste väl säga resees peanut butter cup, både i ben&jerrys glass och vanliga godisarna

Dagens tråkigaste: Vädret, mulet och kyligt

Dagens längtan: Att inte må såhär

Dagens låt: Coldplay-Everglow

/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston

Äntligen lördag!
Igår mötte jag som sagt upp Madeleine för en lunch som vi åt inne i newton center.
Pratade massor och åt god mat!
Efter det hämtade jag upp kidsen och A hade en play date. Allt gick bra minus ett litet mental breakdown men jag skjutsade hem play daten och sen barnen till restaurang där dom hade middag med föräldrarna. Jag åkte hem och blev upplockad av amanda och sanna.
Vi åkte och köpte lite snacks och middag, dom åt sushi och jag åt våfflor. Sen blev det chips och någon ost dipp som inte var något höjdare men som tur hade jag min ben & jerry som jag hade köpt. En med peanut butter smak, och sen en annan (se bild) då dom kostade 3 dollar och normalt får man en för 6 vilket var ett riktigt kap!
Vi kollade på johan glans, skåne versionen och det var riktigt kul!
Dom åkte hem efter 10 så plockade undan och sen gick jag och la mig

Invigde pyjamasbyxorna då det varit så kallt

Idag funderar jag på om jag ska på gymmet en sväng då jag ändå behöver duscha.
Sen ska jag nog ta det lugnt ett tag och sen följa med amanda och elin in till boston. Planerna är lite oklara så får se vad som sker!
Ha en bra helg så hörs vi imorn!

/ Emma 

Likes

Comments

Postad i: Au pair , Boston

Hej, ÄNTLIGEN fredag och idag har jag varit i Boston i tre veckor och om en vecka så är det en månad (!!) vilket känns så sjukt.

Hade ett "möte" med min värdfamilj igår kväll som gick bra, ett litet catch up möte! Och mötte upp Frida, en svensk au pair som jag var och shoppade med förra helgen. Vi sågs vid sjön och satt och pratade lite! Fick mycket bra tips och efter skolan så hade vi en play date innan vi gick hem och lagade pizza eller jag fick göra det mesta haha.

Gick och la mig och vaknade under natten och frös sönder, har 2 täcken och en filt samt sockar men ska försöka få upp den värmen som är i resten av huset till min våning! Det finns inga element så det gör det lite svårt men det blir nog bra!

Igår var det kallt på morgonen och hade lite väl lite kläder så har blivit sjuk igen.. Idag var det ännu kallare, bara 4 grader så klädde på mig massor och tog på min vinterjacka samt mössa då jag skulle gå med barnen till skolan.

Sitter nu och äter frukost och dricker ingefärste under tiden jag bloggar och kollar youtube.

Ska vänta på att mamma ska komma hem så ska vi prata lite och sen ska jag möta upp en svensk au pair för lunch eller nått så får se vad som händer! Oklara planer ikväll men får se vad som händer!

Mer info imorn, ska njuta av att det är fredag och att solen skiner trots att det är kallt!

Ha en bra helg

Glutenfri pizza på den sista med blomkålsbotten, den va sådär men de gick att äta!

/ Emma 

Likes

Comments

Nouw Magazine