Torsdag var det upp tidigt igen, samma tid som dagen innan. Då det var vår sista dag i Seoul, skulle vi även hinna packa våra saker, innan frukosten. Efter frukosten åkte vi till Seoul train station och lämnade vårt bagage i några skåp med lås, så vi inte behövde att släpa med oss det hela dagen, då vårt tåg först gick på kvällen vid 18:30.

När vi hade lämnat bagaget åkte vi direkt vidare till Gyeongbokgung Palace, var vi såg ett vakt byte. Man kan lugnt säga att de har mycket mer färgrika kläder på sig här i Korea, än hemma. Efter vaktbytet gick vi in på själva Gyeongbokgung Palace och gick runt där i nån timme. Det var inte för vi var jättepigga efter de två senaste dagarna. Om onsdagen gick vi nästan 20km, om jag minns rätt och det kändes verkligen!

Egentligen skulle vi till Myeongdong Palace direkt efter Gyeongbokgung Palace, men valde att skippa detta, då vi tyckte vi redan hade sett många palatsen, så istället åt vi lunch. Därefter gick vi till en landsbygd liknande park, eftersom Fanny och Isaac skulle testa att ha på sig koreanska folkdräkter. Malte och jag valde att skippa detta, då vi redan hade testat.

Efter klädprovningen gick till en traditionell marknad, och fördomar som man kanske har om asiatiska marknader stämde. Det fanns bara replica saker, äckliga fiskar, och vissa levande sjödjur, ucsh! Dock blev det till 5 par strumpor, jag menar kolla bara vad som var på dem!

Vi träffade Mrs. Nam vid 15:30-tiden och gick sedan till den svenska ambassaden som låg mindre än 5min bort. Det var dock ett av de stelare besöken, då vi hade mailat lite med dem i förhand och frågat om det gick att komma och för att se hur de bland annat jobbar. De hade då svarat att det inte var så bra idag (torsdag) då de hade mycket att göra, men fredag var bättre. Eftersom det som sagt inte gick fredag för det var vår sista dag i Seoul, tyckte Mrs. Nam vi ändå skulle gå dit och fråga, vilket vi då gjorde. När vi kom dit satt alla i ett viktigt möte, så det gick inte att hälsa på någon. Så istället satt vi i en soffa och kollade i lite olika magasin medan Mrs. Nam pratade med receptionisten.

Då vi var färdiga på ambassaden, gick vi tillbaka mot Seoul train station för att spendera resten av tiden där. Precis bredvid stationen fanns ett shoppingcenter, så efter fikan drog Fanny och jag dit bara för att kolla en snabbis. Dock fanns det inget speciellt, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till fiket var killarna fortfarande satt. Det fanns fortfarande lite tid att döda innan vi skulle träffa Mrs. Nam igen, för att köpa middag till tåget, så vi drog fram kortleken och spelade några gånger.

Kl. 18 träffade vi Mrs. Nam och sedan gick vi och köpte middag och därefter till tåget. Vi var tillbaka på skolan ungefär 21:30, var jag gick till dormet direkt, för jag kände jag behövde lite sömn efter 3 intensiva, men roliga dagar.


Torsdag skulle vi igen tideligt op, samme tid som dagen inden. Da det var vores sidste dag i Seoul, skulle vi også nå at pakke vores ting inden vi skulle ned og spise morgenmad. Efter morgenmaden tog vi til Seoul train station hvor vi afleverede vores bagage i skabe med lås, så vi ikke behøvede att tage det med over alt, da vores tog først gik om aften, 18:30.

Når vi havde afleveret vore bagage tog vi direkte videre til Gyeongbokgung Palace, hvor vi så et vagtbytte. Man kan roligt sige at de har meget mere farverige dragter på her i Korea, end derhjemme. Når vagtbyttet var færdig gik vi ind i selve Gyeongbokgung Palace og gik rundt derinde i ca. en time. Det var ikke fordi vi var super friske efter de to sidste dage. Om onsdagen havde vi gået omkring de 20km, hvis jeg husker rigtigt, og det kunne man tydeligt også mærke!

Egenligt skulle til Myeongdong Palace bagefter Gyeongbokung Palace, men det droppede vi, da vi mente vi havde set nok paladser. Så istedet spiste vi frukost. Derefter gik vi til en landsby lignede park, hvor Fanny og Isaac skulle prøve koreanske folkedragter. Malte og jeg valgte at hoppe over det, da vi allerede havde prøvet.

Efter de havde prøvet folkdragterne gik vi til et traditionelt market, og man kan sige det her asiatiske marked, virkelig levede op til sine fordomme. Der var bare replica ting, ulækre fisk, og nogle levende dyr fra havet, ugh! Det blev dog til 5 par strømper alligevel, jeg mener kig bare på dem!

Vi mødtes med Mrs. Nam ved 15:30-tiden og gik derefter til den svenske ambassade som lå omkring 5min derfra. Det var dog et af de mere akavet besøg. Vi havde mailet lidt med dem i forvejen og spurgt om det var muligt at vi kunne komme og se bland andet hvordan de arbejder. De havde så svaret at det ikke var så godt idag (torsdag) fordi de havde meget at lave, men fredag var bedre. Men da det som sagt ikke gik fredag, fordi det var vores sidste dag i Seoul, syntes Mrs. Nam at vi alligevel skulle tage derhen og spørge, hvilket vi gjorde. Da vi kom derhen sad alle i møde, så det var ikke muligt at vi kunne ikke hilse på nogen. Vi satte os istedet i sofaen og kiggede i lidt forskellige balde, mens Mrs. Nam snakkede med receptionisten.

Når vi var færdige på ambassaden, gik vi tilbage mod Seoul train station, for at tilbringe resten af tiden der. Lige ved siden af station fandtes der et shoppingcenter, så efter cafébesøget smuttede Fanny og jeg derind hurtigt. Dog fandtes der ikke noget specielt, så vi bestemte os for at gå tilbage til caféet hvor drengene stadig sad. Der var stadig lidt tid der skulle dræbes inden vi skulle mødes med Mrs. Nam,for at købe aftensmad til toget, så vi tog frem et kortspil og spillede lidt.

Kl. 18 mødes vi med Mrs. Nam og købte aftensmad, og derefter til toget. Vi var tilbage på skolen 21:30, og jeg gik direkte til dormet, fordi jeg følte jeg behøvede lidt søvn efter 3 intensive men sjove dage.

Gyeongbokung Palace

​Strumporna 

​Strømperne

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments