I helgen åkte vi tillsammans med våra buddies till Jeju Island, för att spendera två dagar där. Jeju Island sägs att vara Sydkoreas Hawaii, kan inte säga det som ut som Hawaii för jag har aldrig varit där, men vackert var det iallafall!

I lördags blev vi hämtade på flygplatsen av Su-jin's onkel som körde runt oss på ön i hans minibuss hela dagen. På kvällen hade han och hans fru fixat BBQ till oss, samt gjort så vi fick sova i de två hus han vanligen hyr ut till B&B. Söndagen åkte vi till några ställen innan vi fick dra oss mot flygplatsen igen och åka tillbaka till Busan. Over all har turen varit helt fantastisk, jag skulle verkligen vilja åka dit igen, men det får antagligen bli om några år när jag åker tillbaka till Busan.


I weekenden tog vi, sammen med vores buddies, til Jeju Island hvor vi var i to dage. Jeju Island siges at være Sydkoreas Hawaii, kan jo ikke sige at det ser ud som Hawaii da jeg aldrig har været der, men det var virkelig smukt!

I lørdag blev vi hentet i lufthavnen af Su-jin's onkel, og han kørte os rundt på øen i hans minibus hele dagen. Om aften havde han og hans kone lavet BBQ til os, og derudover fik vi lov til at sove i de to huse som han normalt lejer ud til B&B. Om søndagen tog vi rundt til lidt flere pladser, inden begav os mod lufthaven og for at rejse tilbage til Busan. Over all har turen været helt fantastisk, og jeg vil virkelig gerne tilbage igen, men det må nok blive om nogle år når jeg tager tilbage til Busan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags var det Firework Festival här i Busan, och självklart skulle vi gå på den. Så efter Yun-ju hade haft sin kinesiska lektion på morgonen, tog vi bussen till Gawangalli Beach och mötte upp Fanny och Isaac samt deras buddies. När vi kom vid 13-tiden hade de andra redan suttit där i några timmar, så vi var säkra på att få bra platser till kvällens show. Jag tyckte dock det var lite löjligt att sitta och vänta i drygt 10 timmar, för ett show i en timme, men tror det var en ganska bra idé ändå, för det kom drygt 1-1,5 miljoner människor.

Efter vi hade mött upp de andra, gick koranerna och åt, medan vi satt och vaktade våra saker. När de kom tillbaka drygt en och en halvtimme efter gick Isaac, Fanny och jag åt och ett pizzaställe. Vi trodde först att det bara var en vanlig pizza man kunde beställa, men tydligen var det buffert med både pizza, pommes, hotwings, sallad, frukt, glass och kakor. När vi hade ätit tillräckligt gick vi tillbaka till de andra, då hade även Malte och hans buddy kommit, så vi - Fanny, Isaac, jag och våra buddies gick lite runt i området.

Fanny och jag passade på att klippa oss under tiden vi gick runt. Klippte drygt 15cm av längden och jag är mycket nöjd över resultatet. Vi var även en sväng inne på Olive Young som är likt Kicks/Åhlens hemma, så det blev lite grejer där med. Efter vi var klara gick vi tillbaka till våra platser, eller ja vi försökte iallafall. Det var människor överallt! Så tillslut tog vi av oss skorna och gick på folks filtar, och jag kände mig så hemsk när jag gjorde det, men vi kom fram till våra platser och det var det viktigaste.

Showet var jättebra, inte alls som Göteborgs fjolliga fyrverkerier, eller Danmarks för den delen, och mysfaktorn var hög då alla satt ner på stranden, med deras filter och kollade på fyrverkerierna. Efter showet mötte vi upp våra värdmammor som också varit och kollat på fyrverkerierna och sedan åkte vi hem.

I lørdags var der Firework Festival her i Busan, og selvfølgelig skulle vi til det. Så efter Yun-ju havde haft kinesisk om morgen, tog vi bussen til Gawangalli Beach, og mødtes med Fanny og Isaac samt deres buddies. Da vi kom derhen ved en 13-tiden hade de andre allerede siddet der i nogle timer, så vi var sikre på at vi fik gode pladser til aftens show. Jeg syntes personligt at det var lidt latterligt at side og vente omkring 10 timer, for et show der varede i en time, men jeg tror alligevel det var en meget god idé, fordi der kom imellem 1-1,5 millioner mennesker.

Efter vi havde mødtes med de andre, gik koreanerna og spiste, mens vi sad og passede på vores ting. Da de kom tilbage efter lidt over en og en halvtime gik Isaac, Fanny og jeg og spiste på et pizza sted. Vi troede først det bare var normal pizza som vi kunde bestille, men åbenbart var det buffert med både pizza, pomfritter, hotwings, salat, frugt, is og kage. Når vi havde spist nok gik vi tilbage til de andre, på det tidspunkt havde Malte og hans buddy også kommet, så vi - Fanny, Isaac, jeg og vores buddies gik derfor rundt i området.

Fanny og jeg valgte også at klippe os under tiden vi gik runt. Klippede omkring 15cm af længden og er virkelig tilfreds med resultatet. Vi var også et smut forbi Olive Young som minder om Kicks/Åhlens (matas) derhjemme, så der fik jeg nogle ting med fra. Når vi var færdige gik vi tilbage til vores pladser, eller ja vi forsøgte ihvertfald. Der var mennesker overalt! Så til sidst tog vi vores sko af og gik på folks tæpper, og jeg havde så dårlig samvittighed når jeg gjorde det. Men vi kom fram til vores pladser og det var det vigtigeste.

Showet var virkelig godt, overhovede ikke som Göteborgs små fyrverkerier, eller Danmarks for den sags skyld, og det var virkelig hyggeligt at alle sad på stranden, med deres tæpper og så på fyrverkerier. Da showet var færdigt mødtes vi med vores værdsmødre som også havde været der og set showet, og derefter tog vi hjem.

Bye bye hair

Likes

Comments

Torsdag var det upp tidigt igen, samma tid som dagen innan. Då det var vår sista dag i Seoul, skulle vi även hinna packa våra saker, innan frukosten. Efter frukosten åkte vi till Seoul train station och lämnade vårt bagage i några skåp med lås, så vi inte behövde att släpa med oss det hela dagen, då vårt tåg först gick på kvällen vid 18:30.

När vi hade lämnat bagaget åkte vi direkt vidare till Gyeongbokgung Palace, var vi såg ett vakt byte. Man kan lugnt säga att de har mycket mer färgrika kläder på sig här i Korea, än hemma. Efter vaktbytet gick vi in på själva Gyeongbokgung Palace och gick runt där i nån timme. Det var inte för vi var jättepigga efter de två senaste dagarna. Om onsdagen gick vi nästan 20km, om jag minns rätt och det kändes verkligen!

Egentligen skulle vi till Myeongdong Palace direkt efter Gyeongbokgung Palace, men valde att skippa detta, då vi tyckte vi redan hade sett många palatsen, så istället åt vi lunch. Därefter gick vi till en landsbygd liknande park, eftersom Fanny och Isaac skulle testa att ha på sig koreanska folkdräkter. Malte och jag valde att skippa detta, då vi redan hade testat.

Efter klädprovningen gick till en traditionell marknad, och fördomar som man kanske har om asiatiska marknader stämde. Det fanns bara replica saker, äckliga fiskar, och vissa levande sjödjur, ucsh! Dock blev det till 5 par strumpor, jag menar kolla bara vad som var på dem!

Vi träffade Mrs. Nam vid 15:30-tiden och gick sedan till den svenska ambassaden som låg mindre än 5min bort. Det var dock ett av de stelare besöken, då vi hade mailat lite med dem i förhand och frågat om det gick att komma och för att se hur de bland annat jobbar. De hade då svarat att det inte var så bra idag (torsdag) då de hade mycket att göra, men fredag var bättre. Eftersom det som sagt inte gick fredag för det var vår sista dag i Seoul, tyckte Mrs. Nam vi ändå skulle gå dit och fråga, vilket vi då gjorde. När vi kom dit satt alla i ett viktigt möte, så det gick inte att hälsa på någon. Så istället satt vi i en soffa och kollade i lite olika magasin medan Mrs. Nam pratade med receptionisten.

Då vi var färdiga på ambassaden, gick vi tillbaka mot Seoul train station för att spendera resten av tiden där. Precis bredvid stationen fanns ett shoppingcenter, så efter fikan drog Fanny och jag dit bara för att kolla en snabbis. Dock fanns det inget speciellt, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till fiket var killarna fortfarande satt. Det fanns fortfarande lite tid att döda innan vi skulle träffa Mrs. Nam igen, för att köpa middag till tåget, så vi drog fram kortleken och spelade några gånger.

Kl. 18 träffade vi Mrs. Nam och sedan gick vi och köpte middag och därefter till tåget. Vi var tillbaka på skolan ungefär 21:30, var jag gick till dormet direkt, för jag kände jag behövde lite sömn efter 3 intensiva, men roliga dagar.


Torsdag skulle vi igen tideligt op, samme tid som dagen inden. Da det var vores sidste dag i Seoul, skulle vi også nå at pakke vores ting inden vi skulle ned og spise morgenmad. Efter morgenmaden tog vi til Seoul train station hvor vi afleverede vores bagage i skabe med lås, så vi ikke behøvede att tage det med over alt, da vores tog først gik om aften, 18:30.

Når vi havde afleveret vore bagage tog vi direkte videre til Gyeongbokgung Palace, hvor vi så et vagtbytte. Man kan roligt sige at de har meget mere farverige dragter på her i Korea, end derhjemme. Når vagtbyttet var færdig gik vi ind i selve Gyeongbokgung Palace og gik rundt derinde i ca. en time. Det var ikke fordi vi var super friske efter de to sidste dage. Om onsdagen havde vi gået omkring de 20km, hvis jeg husker rigtigt, og det kunne man tydeligt også mærke!

Egenligt skulle til Myeongdong Palace bagefter Gyeongbokung Palace, men det droppede vi, da vi mente vi havde set nok paladser. Så istedet spiste vi frukost. Derefter gik vi til en landsby lignede park, hvor Fanny og Isaac skulle prøve koreanske folkedragter. Malte og jeg valgte at hoppe over det, da vi allerede havde prøvet.

Efter de havde prøvet folkdragterne gik vi til et traditionelt market, og man kan sige det her asiatiske marked, virkelig levede op til sine fordomme. Der var bare replica ting, ulækre fisk, og nogle levende dyr fra havet, ugh! Det blev dog til 5 par strømper alligevel, jeg mener kig bare på dem!

Vi mødtes med Mrs. Nam ved 15:30-tiden og gik derefter til den svenske ambassade som lå omkring 5min derfra. Det var dog et af de mere akavet besøg. Vi havde mailet lidt med dem i forvejen og spurgt om det var muligt at vi kunne komme og se bland andet hvordan de arbejder. De havde så svaret at det ikke var så godt idag (torsdag) fordi de havde meget at lave, men fredag var bedre. Men da det som sagt ikke gik fredag, fordi det var vores sidste dag i Seoul, syntes Mrs. Nam at vi alligevel skulle tage derhen og spørge, hvilket vi gjorde. Da vi kom derhen sad alle i møde, så det var ikke muligt at vi kunne ikke hilse på nogen. Vi satte os istedet i sofaen og kiggede i lidt forskellige balde, mens Mrs. Nam snakkede med receptionisten.

Når vi var færdige på ambassaden, gik vi tilbage mod Seoul train station, for at tilbringe resten af tiden der. Lige ved siden af station fandtes der et shoppingcenter, så efter cafébesøget smuttede Fanny og jeg derind hurtigt. Dog fandtes der ikke noget specielt, så vi bestemte os for at gå tilbage til caféet hvor drengene stadig sad. Der var stadig lidt tid der skulle dræbes inden vi skulle mødes med Mrs. Nam,for at købe aftensmad til toget, så vi tog frem et kortspil og spillede lidt.

Kl. 18 mødes vi med Mrs. Nam og købte aftensmad, og derefter til toget. Vi var tilbage på skolen 21:30, og jeg gik direkte til dormet, fordi jeg følte jeg behøvede lidt søvn efter 3 intensive men sjove dage.

Gyeongbokung Palace

​Strumporna 

​Strømperne

Likes

Comments

Onsdag morgon började lika tidligt som en vanlig skoldag, 06:30. Eftersom vi alla skulle vara klara, med allt, inklusivt ätit frukost 08:10, då vi skulle åkta till National Museum of Korea. Vi kom dit vid 9-tiden när det öppnade, och då upptäckte Mrs. Nam att rundvisningen med en engelsktalande guide först började vid 10-tiden. Vi gick lite runt på museet man valde att sätta oss, eftersom det var väldigt likt de andra museer vi varit på innan. Vi svenskar kom därför överens om att vi nog överlevde om vi inte fick rundvisningen.

Efter museet åkte vi till ett ställe var man kunde shoppa, och där fick vi fritid på drygt 2 timmar. Saken var att Fanny skulle köpa en tjocktröja, men det slutade med det var jag som köpt flest grejer.. När vi shoppat klart blev det lunch och därefter Changdukgung Palace och Secret Garden. Inget jättespeciellt när det kommer till byggnaderna, men själva grejen att man kunde gå i ett stort grönt område med frisk luft mitt inne i staden tyckte jag mycket om.

Därefter skulle vi göra lerkruka trodde vi, men det var som Pick-n-Paint i Göteborg. Så vi bestämde oss för att göra gemensamma tröjor istället, var det stod Kimchi (en koreansk side dish, som de bokstavligen äter till allt, och som vi tycker är fruktansvärt - förlåt Korea!) mest för att det var kul, och ett roligt minne att ha.

Till middag åt vi på en italiensk restaurang igen, och denna restaurangen var mer likt en italiensk restaurang som vi känner den hemma. Här kunde man få pasta och köttfärssås, dock valde jag lasagne istället. Tror dock de hade missförstått grejen med den vita såsen och köttfärssåsen, då det sjukt mycket vit sås och väldigt lite köttfärsås.

När vi ätit klart, gick vi till en bokaffär, för jag hade frågat Mrs. Nam om det fanns en engelsk bokaffär i Seoul och det fanns det, eller i alla fall en med engelskavdelning. Så det blev till en bok där - Two by Two av Nicholas Sparks.

Vi hade även fått fritid av Mrs. Nam på kvällen, så efter bokaffären passade på att använda den och gick ut och hade lite trevligt. Det var dock väldigt spännande när vi skulle hem och få tag på en taxi, eftersom ingen ville ha med oss. Så till slut gick vi till polisen som stod en bit bort och frågade om han ville hjälpa oss med att hitta en taxi. Det var även svårt med hjälp ifrån polisen, men det lyckades till slut och vi kom hem levande.

Onsdag morgen begyndte ligeså tideligt som en normal skoledag 06:30. På grund af alle skulle være færdige med alt, inklusive spist morgenmad 08:10 da vi skulle til National Museum of Korea. Vi kom derhen ved en 9-tiden når det åbnede, Mrs. Nam opdagede så at rundvisningen med den engelsktalende guide først begyndte ved en 10-tiden. Vi gik lidt rundt og kiggede men bestemte os for at sætte os, da det mindede meget om nogle af de andre museum vi har været på. Vi svenskere blev derfor enige om at vi nok overlevede hvis vi ikke fik rundvisningen.

Efter museum tog vi hen til et sted hvor man kunne shoppe, og der fik vi fritid i cirka 2 timer. Det hele startede med Fanny skulle købe en sweater, men det sluttede med at det var mig som havde købt flest ting.. Når vi var færdige med shoppe, spiste vi frukost og bagefter tog vi til Changdukgung Palace og Secret Garden. Bygningerne var ikke så specielle, men at man kunne gå i stort grønt område med frisk luft inde i byen kunne jeg virkelig godt lide.

Bagefter skulle vi lave lerkrukker troede vi, men det var ligesom Pick-n-Paint i Göteborg. Så vi bestemte os istedet for at lave fælles trøjer hvor der stod Kimchi på (kimchi er en koreansk side dish, de spiser til alt, og som vi synes smager forfærdeligt - undskyld Korea!) mest fordi det var sjovt, men også fordi sjovt minde at have.

Til aftensmad blev det igen italiensk, og denne restaurant lignede mere en italiensk restaurant som vi kender dem derhjemme fra. Her kunne man få pasta og kødsovs, men jeg valgte lasagne istedet. Tror måske de havde misforstået blandningen med den hvidesovs og kødsovs, fordi der var mere hvidsovs end kødsovs.

Da vi var færdige med at spise, gik vi til boghandel fordi jeg havde spurgt Mrs. Nam om der fandtes en engelsk boghandel i Seoul og det gjorde der, eller ihvertfald en engelskafdeling. Så jeg kunne ikke lade hver med at købe en bog - Two by Two af Nicholas Sparks.

Vi havde også fået fritid af Mrs. Nam om aften, så efter boghandlen tog vi vare på den og gik ud og havde det hyggeligt. Det var dog lidt spændende når vi skulle hjem og have fat i en taxa, da der var ingen der ville have os med. Så til sidst gik vi over og spurgte en politibetjent om han ville hjælpe os med at få fat i en taxa. Det var selv svært med hjælp fra ham at få fat i en, men til sidst lykkedes til og vi kom hele hjem.


National Museum of Korea

Changdukung Palace & Secret Garden

Kimchi tröja på gång

Igang med at lave kimchi trøjerne

Lasagne!!

Likes

Comments

Vi ankom till Seoul vid 11-tiden i tisdags, och tog vi direkt till motellet där vi skulle bo för att lämna vårt bagage. Efter vi lämnat vårt bagage tog vi metron till Deoksugung Palace var vi först hade en timme så vi kunde gå runt och kolla själva. Senare fick vi en rundvisning av palatset av en engelsktalande guide. När vi var klara med rundvisningen tog vi vidare till Seoul Art Museum som låg mindre än 10min bort. Jag var nog inte super taggad på det, till min stora förvåning så var det faktisk intressanta saker som var utställda. Det fanns bland annat en bildserie på en afrikansk kvinna som jag tyckte var väldigt bra.

Vi var på Seoul Art Museum i ungefär en och en halvtimme, sen åkte vi tillbaka till Deoksugung Palace var vi hade en rundvisning med en koreansk guide inne i den västerländska byggnaden. Det som jag tyckte var det mesta intressanta kring det var att vår lärare, Mrs. Nam, inte fick följa med för hon var korean och hade inte bookad tid? 

På kvällen åt vi på en italiensk restaurang, jag hade verkligen set fram emot pasta och köttfärssås, men tydligen hade de inte det.. Så det blev en pasta, tomatsås och kyckling istället. När vi hade ätit klart tog vi metron och bussen till Namsan Tower, vilket var super fint från toppen. Tyvärr var det lite dimmigt så det var inte den mest klara utsikten, men det var fint ändå.

Väl däruppe upptäcker Fanny och jag att det finns en halloween butik som säljer lösgodis, dock tog de drygt 40kr. för 100g, men det blev lite godis ändå, hehe.

När vi kom ner från toppen och skulle möta Mrs. Nam hittade vi en bro liknade sak var det var sjukt många kärlekslås, och man såg att några hade suttit där ett bra tag. Det var otroligt fint, med tanke på hur många som varit och låst fast sin kärlek. 

Efter Namsan Tower tog vi bussen hem, även några av oss tyckte vi kunde gå eftersom det bara var 40min hem, nedförsbacke. Dock ville Mrs. Nam inte det så det fick bli buss istället. Väl hemma på motellet, blev det kortspel på kvällen, otroligt mysigt.

Vi ankom til Seoul ved en 11-tiden i tirsdags, og tog direkte til motellet vi skulle bo på, for at aflevere vores bagage. Når vi havde afleveret vores bagage tog vi metroen til Deoksugung Palace hvor vi første havde en time hvor vi bare kunne gå rundt og kigge, senere fik en vi en rundvisning af en engelsktalende guide. Da vi var færdige med rundvisningen tog vi videre til Seoul Art Museum som lå mindre end 10min væk. Inderst inde havde jeg ikke lyst til det, men til min store overraskning så havde de flere intressante udstillinger, bland andet en fotoserie af en afrikansk kvinde, som jeg virkelig godt kunne lide.

Vi besøgte Seoul Art Museum i cirka en og en halv time, så tog vi tilbage til Deoksugung Palace hvor vi havde en rundvisning med en koreansk guide inde i den vesterlandske bygning. Det jeg synes var mest intressant var at vores koreanske lærer Mrs. Nam ikke måtte komme med ind fordi hun var korean og ikke havde booket tid?

Om aften spiste vi på en italiensk restaurant, og jeg havde virkelig glædet mig til pasta med kødsovs, men det havde de ikke.. Så det blev pasta, tomatsovs og kylling istedet. Når vi var færdige med at spise tog vi metroen og bussen til Namsan Tower, som var rigtigt flot oppe fra toppen. Desværre var det lidt overskyet, så det var ikke den klaraste udsigten, men det var flot alligevel.

Deroppe opdagede Fanny og jeg at der var en halloween butik som solgte ta' selv slik, dog tog de cirka 40kr. for 100g ,  men det blev alligevel til lidt slik, hehe. 

Når vi kom ned fra toppen igen og skulle mødes med Mrs. Nam, fandt en en bro lignede ting hvor der var virkelig mange kærlighedslåse, og man kunne se der var nogle der havde siddet der et godt stykke tid. Det var virkelig fint, med tanke på hvor mange som havde været der og låst fast sin kærlighed. 

Efter Namsan Tower tog vi bussen hjem, selvom nogle af os syntes vi kunne gå når der nu kun var 40min hjem, ned ad bakke. Men det ville Mrs. Nam ikke, så vi tog bussen. Når vi kom tilbage til motellet, blev det kortspil resten af aften, virkelig hyggeligt.

Deoksugung Palace

Seoul Art Museum

Den västerländska byggnaden

Den vesterlandske bygningen

Namsan Tower

Likes

Comments

Hallo, hej!

Det har inte hänt så mycket här på bloggen, och det beror på att jag håller på att komma in i en vardagsrutin. Går upp på morgonen, äter frukost, går till study roomet och pluggar mina svenska kurser och är med på vissa koreanska lektioner. Vid 12 är det lunch och efter lunch tillbaka till study rommet igen och så försätter det även efter middagen. Vi har väldigt långa dagar och det enda vi riktigt gör är att plugga, så det finns inte så mycket intressant att uppdatera om. Dagen börjar 06:20 och håller på till 22-23.

Förra helgen och denna helgen har det inte hänt jättemycket heller, eftersom att förstaårseleverna på skolan snart har midterms test, så min buddy behöver all den tid hon har på att plugga. Dessutom kan min värdmamma ingen engelska heller, så det blir inga trips bara oss, för tror vi båda känner det är ganska svårt att kommunicera med varandra. Annars är allting bra med värdfamiljen, och jag är väldigt nöjd över ha hamnat hos just denna.

På tisdag skall vi svenska elever åka till Seoul och vara i 3 dagar och det ser jag mycket fram emot, fastän vi har ett sjukt packad schema.


Halløjsa! 

Der er ikke sket så meget her på bloggen, og det er fordi jeg er ved at komme ind i en hverdagsrutine. Står op om morgen, spiser morgenmad, går ned til vores study room, laver vores svenske lektier og er med i visse koreanske timer. Omkring kl. 12 er der frukost og efter frukosten tilbage til study roomet, og sådan forsætter det også efter aftensmaden. Vi var rigtigt lange dage og det eneste vi rigtigt gør er at lave lektier, derfor er der ikke noget specielt at skrive om. Dagen begynder 06:20 og sluter omkring 22-23. 

Sidste weekend og denne weekend er der ikke sket specielt meget, fordi førsteårseleverne på skolen har snart midterms test, så min buddy behøver alt den tid hun kan få til at forberede sig. Plus min værtsmor kan ikke engelsk så det bliver ikke nogle turer bare os, jeg tror at vi begge føler det er svært at kommunikere med hinanden. Men ellers er alting godt med min værtsfamilie,og jeg er virkelig glad for den.

På tirsdag skal vi svenske elever til Seoul og være i 3 dage, og det ser jeg virkelig fram imod, selvom vi har et meget tæt program.

Lite bilder ifrån förra lördagen, vart vi var en Department Store - mer likt ett mall. Känns som det är en grej här i Korea att åka tills malls i helgen, haha. Det var iallafall killarna och jag plus våra värdmammor som åkte dit. Efter vi ätit lunch blev det lite stress för nån bro skulle öppna sig, och självklart tyckte värdmammorna att vi skulle ta kort med bron. Efter vi hade sett bron öppna sig, åkte vi upp på takvåning och såg ut över Busan vilket var väldigt fint och mysigt, även om det var lite molnigt den dagen. Jag gillar verkligen hur de utnyttjar platsen här, för på takvåning fanns ett café och en park. Självklart skulle vi ta kort på takvåningen också, det blev bland annat till ett kort med min söta värdmamma. Senare gick vi på bio och kollade på Ben-Hur.

Lidt billeder fra sidste lørdag, hvor vi var i en Department Store - det lignede mere et mall. Det er som om det er en ting her i Korea at tage til malls i weekenden, haha. Det var ihvertfald drengene og jeg plus vores værtsmødre som var der. Efter vi havde spist frukost blev det lidt små stresset fordi der var en bro som åbnede sig, og selvfølgelig syntes vores værtsmødre at vi skulle tage billeder med broen. Når vi havde set broen åbne sig, tog vi op på tagetagen og så ud over Busan, hvilket var virkelig hyggeligt, selvom det var en lidt overskyet dag. Jeg elsker hvordan de udnytter pladsen her, på denne tagetage fandtes et café og en park. Selvfølgelig skulle vi også tage billede på tagetagen, og det blev bland andet til et billede med min søde værtsmor. Senere var vi i biografen og så Ben-Hur.

Måndagen därpå testade vi på surfing, och det var så himla kul! Jag trodde faktisk det skulle vara mycket svårare än vad det var, och jag inte alls skulle komma upp och stå. Men believe it or not jag kom faktisk upp och stå flera gånger. Tyvärr finns det dock inga bilder på det.. :(

Om mandagen fik vi lov til at prøve at surfe, og det var virkelig sjovt! Jeg troede faktisk at det ville være meget sværere end hvad det var, og jeg overhovede ikke ville komme op og stå. Men believe it or not jeg kom faktisk op og stå flere gange. Desværre er der ikke nogle billeder af det.. :(

Likes

Comments

Fredag åkte vi till Busan museum, var vi först fick delta i en traditionellt koreansk teceremoni, Malte och jag fick även testa att ha på oss traditionella kungliga kläder. Senare på kvällen åt vi koreansk BBQ tillsammans med våra buddies, därefter träffade vi vårar svenskalärare och gick på en teater/musical. Vi slutade med att gå en promenad längs Haeundae beach, innan vi åkte hem till våra värdfamiljer.

Fredag besøgte vi Busan Museum, der vi først folk lov til at deltage i en traditionel koreansk te ceremoni, Malte og jeg fik også lov til at prøve konglige traditionelle dragter. Om aften spiste vi koreansk BBQ sammen med vores buddies, bagefter mødtes vi med vores svenske lærere og så et teater/musical. Vi sluttede aften med at gå en tur langs Haeundae beach, inden vi tog hjem til vores værtsfamilier.

Lördag träffade jag de andra i världens största Departement Store, var vi tillbringade det mesta av dagen. Vi åkte även skridskor! Trodde aldrig jag skulle göra det i 26 graders värme. Efter vi ätit middag på en restaurang, gick vi upp takvåningen var det fanns en lekplats/park samt väldigt fin utsikt ut över Busan. På kvällen gick vi på karaokebar inte min favorit grej eftersom man skulle sjunga, men det var väldigt kul att se speciellt koreanerna släppa lös. När vi hade fått nog av karaoke, gick vi en promenad längs Haeundae beach som dagen innan - super mysigt!

Lørdag mødtes jeg med de andre i verdens største Department Store, der vi tillbringade det meste af dagen. Vi stod også på skøjter! Troede aldrig jeg skulle stå på skøjter i 26 graders varme. Når vi havde spist aftensmad på en restaurant, gik vi op på tagetagen hvor der var en legeplads/park og en meget flot udsigt ud over Busan. Om aften tog vi på karaokebar ikke min yndlings ting fordi man skulle synge, men det var meget sjovt at se, specielt koreanerne slå sig løs. Da vi havde fået nok at karaoke, gik vi en tur langs Haeundae beach som dagen inden - rigtigt hyggeligt!

Söndag åkte jag och min värdfamiljen till kyrkan, det var väldigt spännande och mycket annorlunda från den svenska kyrkan. Jag skulle nog säga att jag gillar kyrkan här i Korea mer, eftersom de sjunger gospel på deras gudstjänster. Yun-yu min buddy berättade även att det var kring 7000 personer på gudstjänsten i söndags, 7000! Visst hade hon sagt det brukade komma många på söndags gudstjänsten kl. 11, men då tänkte jag kanske 200 personer. Efter kyrkan åkte min värdfamilj, plus en kusin och jag till en restaurang och åt lunch. Vid 14-tiden mötte vi upp Malte och hans buddy på Haeundae Beach. Malte och jag tänkte passa på att bada i Stilla havet innan det blev för kallt. Efter vi badad klart gick vi Starbucks var våra buddies suttit och pluggat, för sen att gå till ett spa.

Søndag tog min værtsfamilie og jeg i kirke, det var virkelig spændende og meget anderledes end den svenske kirke. Hvis jeg skal være ærlig så kan jeg bedre lide kirken her i Korea, bland andet fordi de synger gospel på deres gudstjenester. Yun-yu min buddy fortalte mig at der var omkring 7000 personer til gudstjenesten i søndags, 7000! Hun havde sagde at der normalt kom mange på søndags gudstjenesten kl. 11, men så tænkte jeg måske 200 personer. Efter vi havde været i kirke tog min værtsfamilie, plus en kusine till min buddy og jeg ud og spiste på restaurant. Ved 14-tiden mødtes vi med Malte og hans buddy på Haeundae Beach. Malte og jeg tænkte vi lige så godt kunne bade i Stillehavet inden det blev for koldt. Når vi var færdige, mødtes vi med vores buddies på Starbucks hvor de havde siddet og lavet lektier, og næsten direkte bagefter tog vi til et spa.  

Likes

Comments

Vi ankom till Busan måndagkväll och tog emot den enorma välkomsten, och träffade våra buddies. Tisdag, träffade vi skolans rektor och tog senare en bus intill ett shoppingcenter, eftersom Fanny behövde att köpa lite småsaker då hennes resväska var kvar i Beijing. Bilderna kommer bli uppdelat i två delar, annars skulle inlägget bli alldeles för långt.

Vi kom fram til Busan mandagaften og vi fik en enorm velkomst, og mødte vores buddies. Tirsdag mødes vi med rektorn og bagefter tog vi en bus til et shoppingcenter, fordi Fanny var nød til at købe nogle småting på grund af hendes kuffert ikke var kommet med fra Beijing. Billederna bliver lagt op i to omgange ellers ville indlægget blive alt for langt.

Frukost
Morgenmad

Lunch
Frukost

Middag
Aftensmad

Onsdag vaknade jag och mådde illa, så jag stannade hemma ett tag medan de andra åkte och besökte lite olika ställen. Jag mådde bättre vid lunch och blev körd till dem och hängde med på resten av dagen. VI åt lunch och efter det åkte vi till en marinskola.

Onsdag når jag vågnede havde jeg det ikke så godt, så jeg blev hjemme mens de andre besøgte nogle forskellige steder. Jeg havde fået det bedre ved frukost og blev kørt hen til de andre. Vi spiste frukost og bagefter besøge vi en marineskole.

Torsdag åkte vi till en historisk stad i Sydkorea, jag minns tyvärr inte vad den hette. Vi åt på en väldigt fin resturang var man skulle sitta på golvet.. Maten var väldigt exklusiv enligt vår guide, det gick ju att äta lite av det som kom på alla tallrikar, men det var inte vidare gott. Efter vi ätit åkte vi till ett museum, och efter det till ett tempel. För senare att åka till massa kullar var kungar låg begravda, och därefter till en annan resturang som skulle vara jättegod också. Jag personligt tyckte då det var värre, så när vi kom hem hjälpte vår buddies os att beställa McDonalds.
Torsdag skulle vi til en historisk by i Sydkorea, jeg kan desværre ikke huske hvad den hedder. Vi spiste på en meget fin restaurant hvor man også skulle side på gulvet.. Maden var meget fin sagde vores guide, det var okay at spise lidt af alt det som kom på de mange tallerkner, men det var ikke specielt godt. Efter vi havde spist tog vi til et museum, og bagefter et tempel. Senere så vi en masse små bakker, hvor konger lå begravede under, og direkt efter til en anden restaurant som også skulle være god. Men personligt syntes jeg den var værre end den første, så når vi kom hjem, hjalp vores buddies os med at bestille mad fra McDonalds.


Likes

Comments

Som rubriken säger, är det bara en vecka kvar tills jag åker till Korea. Jag skulle ljuga om jag sade jag inte var nervös för hjälp var jag har blivit det, de senaste dagarna. Det kanske först gått upp för mig jag snart åker eftersom jag har varit hos pappa i helgen, och vi varit runt och träffa släktingar som alla önskar mig lycka till. Trotsat det ''bara'' är 3 månader jag är borta känns det ändå skönt att få säga hejdå till alla.

Igår fick vi en lista på mail med svenska kursböcker som redan finns på plats, på skolan i Busan. Ärligt trodde jag att fler av de vanliga kursböcker skulle finnas där så som; matte bok, svenska bok, och engelska bok men icke. Som det ser ut nu får jag släpa med mig alla mina böcker vilket är ett stort minus då de väger ganska så mycket. Och jag antagligen få ta med mig lite mindre kläder, men det lär ju säkert lösa sig!

På tal om vad jag ska ha med mig, har jag verkligen inte någon koll. Just nu vet jag bara vilka kursböcker jag ska ha med mig, har även lagt lite kläder som jag använder åt sidan, men jag har inte gjort någon packlista än.. Jag har verkligen ingen aning om hur många tröjor jag ska ta med mig, eller hur många strumpor osv. Det finns ju tvättmaskin på skolan, och antar även min värdfamilj har en, så det är ju inte för jag ska packa kläder för varje dag i 3 månader. Men jag ska packa för två olika väder, eller grader snarare. För när vi anländer nästa måndag, kommer temperaturen vara drygt 30 grader, men när vi ska hem igen i december kommer temperaturen vara kring 5-0 grader. Vilket då betyder jag måste packa både sommarkläder och vinterkläder..

Jag har även lite andra grejer att fixa, jag har fortfarande inte hittat några presenter till lärarna på skolan, så om någon har en bra idé får de väldigt gärna dela med sig! Jag har även lite skoluppgifter att göra innan jag åker. För jag vet jag kommer vara sjukt trött när vi kommer till Busan och med stor sannolikhet också vara jetlaggad eftersom det finns en tidsskillnad på 8 timmar. Så den första vecka därnere lär jag ju inte vara så pigg på skoluppgifter och jag tänker då jag gör lite i förväg redan nu.

I förra inlägget upptäckte jag även, att den översätts sak som finns ute i vänster sida, verkligen översätter kast! Så jag tänkte att eftersom jag har familj i Danmark också skriva på danska. Det kommer dock vara längre nere i inlägget. Så först på svenska, sen på danska. Hoppas det är lugnt :)

Detta blev ett lite tråkigt inlägg med massa text och inga bilder, men jag lovar det kommer mycket bilder så snart resan börjar, vilket är om en vecka!! :D Alltså wow, jag förstår det fortfarande inte, jag plus 3 andra åker till Sydkorea, om en vecka. Och om en exakt en vecka sitter vi på planet mot Beijing var vi ska mellanlanda. Kan bara få fram ett ord, och det är wow.


​​​Som overskriften lyder, er der bare en uge tilbage inden jeg rejser til Korea. Jeg ville lyve hvis jeg sagde jeg ikke er nervøs, fordi de seneste dage er jeg bare blivet mere og mere nervøs. Det er måske gået op for mig jeg snart begiver mig afsted, fordi jeg har været hos min far i weekenden, og vi har været rundt hos lidt familie hvor de alle sammen har ønsket mig held og lykke. Selvom det ''bare'' er 3 månder jeg skal være væk, er det dejligt lige at få sagt ordenligt farvel til alle. Eller ja, på gensyn. 

Igår fik vi en liste sendt på mail om hvilke svenske skolebøger der allerede er nede på skolen i Busan. Hvis jeg skal være ærlig troede jeg der skulle være flere af de normale skolebøger som en, matematikbog, svenskbog, og engelskbog, men desværre. Som det ser ud nu skal jeg slæbe alle mine skolebøger med, hvilket er et stort minus fordi de vejer bestemt ikke lidt. Så jeg bliver nok nød til at tage lidt mindre tøj med, men det skal nok løse sig! 

Når vi nu snakker om hvad jeg skal have med mig, så har jeg virkelig ingen idé. Lige nu ved jeg bare jeg skal have min skolebøger med mig, har faktisk også lagt lidt tøj til siden som jeg bruger og skal have med, men jeg har ikke lavet en pakkeliste endnu..  Jeg aner virkelig ikke hvor mange trøjer jeg skal tage med mig, eller hvor mange strømper osv. Der er en vaskemaskine på skolen, og antager også at min værtsfamilie har en, så det er ikke fordi jeg skal pakke tøj for hver dag i 3 måneder. Men jeg skal pakke for to forskellige slags vejr, eller snarere to forskellige grader. Fordi når vi lander på mandag næste uge vil temperaturen ligge på omkring de 30 grader, og når vi skal hjem i december vil temperaturen ligge på 5-0 grader. Hvilket betyder jeg skal pakke både sommertøj og vintertøj.. 

Jeg har også lidt andre ting jeg skal nå, jeg har stadig ikke fundet gaver til lærerne på skolen, så hvis der er nogen der har en god idé må de meget gerne dele den! Jeg har også lidt skoleopgaver at lave inden jeg rejser. Fordi jeg ved jeg kommer til at være mega træt når vi kommer til Busan og højsandsynligt også have jetlag, på grund af tidsforskellen er 8 timer. Så den første uge priotere jeg nok lidt andre ting end skolen. Derfor tænker jeg at jeg laver lidt i forvejen allerede nu. 

I sidste indlæg opdagede jeg at den ting som skulle oversætte indlægget virkelig var dårlig! Så derfor tænkte jeg at skrive på dansk også, fordi jeg har familie i Danmark som jeg ved gerne vil følge med i hvad jeg laver. Det danske indlæg kommer indeholde det samme som det svenske, men findes længere ned i indlægget. Så først på svensk, og så på dansk. :) 

Det her indlæg blev ret kedeligt med så meget tekst og slet ingen billeder, men jeg lover at der kommer mange billeder så snart jer rejser, hvilket er om en uge!! :D Altså wow, jeg forstår der stadig ikke, at jeg plus 3 andre rejser til Sydkorea, om en uge. Og om præcis en uge sidder vi i flyveren på vej mod Beijing hvor vi skal mellemlande. Det eneste ord jeg kan få frem er; wow. 

Kunne mærke, det er lang tid siden jeg har skrevet så meget på dansk, og det kan nok også godt ses men det håber jeg i kan leve med. :) 

Likes

Comments

Hej och välkommen!

Detta inlägget kommer antaligen bli lite förvirrande, dels för jag är rätt ny på det här med att blogga, men även för jag har ingen aning om vad jag ska skriva.

Jag heter iallfall Emma Mortensen. Är 17 år och ska snart åka till Sydkorea i 3 månader. Grundtanken med varför jag ville starta en blogg, var jag skulle blogga medan jag är i Korea, så dem som har lust att följa mina resa kan det. Men även jag har något att kolla tillbaka på när jag kommer hem.

Anledningen till jag åker till Sydkorea i 3 månader är, jag sökte ett stipendium på skolan som innebar åka 3 månader till Sydkorea, bo och gå i skola på en internationell internat skola i vardagarna, och bo hos en familj på helgerna. Om jag ska vara ärlig hade jag inte de stora tanker kring detta först, utan jag bara sökte, vad kunde hända liksom? Antingen ett ja, eller ett nej. Kände ingen skada skedd om jag inte fick åka, men det blev dock inte fallet. Utan nu åker jag i september tillsammans med tre andra från skolan, och kommer inte tillbaka förra mitten av december. Så min december kommer se annorlunda ut i år, hela höstterminen kommer se annorlunda ut. Men jag är så taggad på åka få i väg, få lite variation, och släppa den svenska hösten!

Lite snabbt kring mitt inte så jättespännande liv. Nu när skolan snart börjar igen (tyvärr), startar jag på mitt andra år på Hvitfeldtska Gymnasiet, en skola jag faktisk är nöjd med (förutom alla dessa trappor!!). Jag går ekonomi linjen med inriktningen affär, vilket betyder att vi ska i praktik i både 2:an och 3:an. Men tyvärr missar jag praktien i 2:an då den ligger på höstterminen. :( Förutom skolan och det som hör till, så som att plugga, brukar jag att träna. Well jag har inte tränat på drygt en och en halv månad nu, men det beror dels på jag har varit i Danmark, varit sjuk och jobbat - inte jättebra anledningar men men. På tal om Danmark, flyttade jag till Sverige ifrån Danmark när jag var 12 år och skulle börja 6:an. Det var ganska så svårt i början eftersom jag inte pratade svenska och hade även problemer med att förstå svenska. Men som tur löste det sig. Förutom allt nyssnämnda är jag även med kompisar.

Detta var lite kring mig, och varför jag startede en blogg, så jag hoppas ni vill läsa med och följa min resa. Om ni har några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet :)


Bilderna är ifrån Busan, staden jag ska bo i under min resa till Sydkorea.

Likes

Comments