Sjukvården i Sverige

Vart är sjukvården i Sverige påväg? Varför betalar vi skatt egentligen?

Nu har jag haft huvudvärk i 11 dagar. Jag har ringt vårdcentralen tre gånger men det enda jag får är en telefon tid med läkare nästa vecka. En telefon tid ?! Det innebär att jag kommer förmodligen gå med huvudvärk i 16 dagar innan jag får hjälp.

Så jag tog en sista försök och åkte till vårdcentralen att jag inte kan ha det såhär. Svaret jag fick var att det finns ingen som har tid att träffa mig. Så jag åkte till akuten för att få någon hjälp. Men det var samma där att de ville inte hjälpa mig för de hade fullt med patienter.

Jag tycker absolut inte det är konstigt att folk mår psykisk dåligt när man inte får någon hjälp någonstans. Ska det behöva gå till såhär? Ska man behöva vänta såhär länge för att få hjälp? Jag undrar vart detta samhälle är på väg..


Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Fy vad jobbigt, krya på dig 😟
nouw.com/ineees
Emmamehrali
Emmamehrali,
EmelieLinneaPaulsson
EmelieLinneaPaulsson,
Nämen usch! Hoppas verkclicen du får hjälp snart! ❤️
nouw.com/emelielinneapaulsson
Emmamehrali
Emmamehrali,
Tack fina! Dock verkar det dröja.. <3
nouw.com/emmamehrali
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men fly vad tråkigt!! Håller alla tummarna för att du får hjälp snart <33
nouw.com/matildaberlin
Emmamehrali
Emmamehrali,
Taaack fina du! <3 <3
nouw.com/emmamehrali
shakiraarif
shakiraarif,
Jag förstår dig och det är synd att det är så. Jag är på andra siden och detta drabbar oss, läkare negativt också. Det är synd att det är såhär. De drar ner på personal p.g.a ekonomi samtidigt som kraven för sjukvård ökar. Det går inte ihop och det håller inte i längden. Många läkare eller sjuksköterskor säger upp sig eller drabbas av utmattningssyndrom p.g.a. dålig arbetsmiljö. Det blir en stor arbetsbelastning för personalen som är kvar. Tillgängligheten till patienter och kontinuiteten blir sämre. Det är en ond cirkel. Politiken och cheferna borde satsa på bättre arbetsmiljö och villkor så att bemanningen ökar, tillgängligheten ökar och därmed fler läkartider för patienterna. Jag hoppas att du får läkartid snart. Krya på dig. 😉
nouw.com/shakiraarif
Emmamehrali
Emmamehrali,
Tack fina du för din kommentar! Jag arbetar också inom vården och har fått utmattningssyndrom. Men i detta läget är det inte ens läkarnas ´´fel´´. Då läkarna inte ens blir informerade. Jag hamnar enbart hos sjuksköterskor och de säger att det inte finns tid. Detta är naturligtvis p.g.a underbemanning. <3
nouw.com/emmamehrali