NYÅRSAFTON 2019 - psykisk ohälsa

Jag hoppas att alla fick en RIKTIG bra nyårsafton. Jag hade förberedd mig för första gången inför nyår med ny klänning med nya örhängen. Men det slutade med att jag satt hemma i myskläder och låg i soffan och titta på filmer. Jag blev sjuk förra vecka och är fortsatt sjuk så jag orkar inte göra något alls på kvällen. Medan andra festade och fira in det nya året så låg jag stundvis i min säng eller i soffan.

Men hade det spelat någon roll om jag hade varit frisk? Hade min nyårsafton sett annorlunda ut? Svaret på den frågan är förmodligen nej. Jag hade ändå suttit hemma och inte haft något för mig. Många ser nyår som något roligt och positivt medan jag faktiskt tycker att nyår är en jobbig tradition. Jag förknippar inte nyår med glädje utan jag förknippar det med att det kommer komma några tårar någon gång under kväll. Tårar som består av känslan av ensamhet. Medan de vänner som man tror är närmast än ska vara på annat håll än vilja vara med en. Är dessa vännerna då, ens nära vänner?

Jag skrev ett inlägg om detta innan nyår, hur jobbigt det känns att nyår var påväg. Hur ensamheten redan började krypa på. Förvånat fick jag flera meddelande av er läsare att ni är många som tycker att nyår är en jobbig årstid. Att många känner sig ensamma och mår riktig dåligt medan ens vänner är ut med andra vänner. Att ni inte få frågan att vad ska ni göra på nyår, du vill inte hänga på. Det gjorde uppriktig ont i mig att det är fler som känner samma ensamhet som mig. Det har fått mig att förstå att nyår är inte bara en glädjens dag utan för många hamnar nyår om ett utanförskap inklusive mig själv. Jag läste på polisronden efter nyår i området närheten av mig alltså inte hela Sverige. Det hade varit på nyårsafton 12 självmordsförsök, hör ni 12?! Detta är helt sjukt, det är inte bara dessa 12 utan många flertal som förmodligen hade självmordstankar. Vad beror det på? Ensamheten? Utanförskapet?

Tur har Jag iallafall en helt OTROLIG sambo, som ordnande och gjorde en riktig LYX mat till mig. Vi åt potatis och entrecote kött med bea alltså MUMS!! Han gjorde även chokladbollar på kvällen, hur gott är det inte med chokladbollar? MUMS!! Detta var första gången han bakade någonsin om man kan räkna det som bakning.

Medan andra förmodligen drack alkohol, så satt vi och drack te haha. Men senare innan tolvslaget ordnade jag trots allt en drink. Vi skålade in det nya året med en riktig god drink och hörde många smällare dock såg vi ingen. Men det gjorde inte jätte mycket, det var ju bara gå in på Instagram och se alla andra som såg smällare. Så tack alla som filmade så jag fick se lite smällare digitalt iallafall haha.

Gillar