KROPPSIDEAL 2019

Idag är vårt samhälle uppbyggt på att individer ska känna sig pressad över sina kroppar. Det som diskuteras dagligen är våra kroppsideal. Idag ska vi enligt vårt samhälle samt omgivningen vara smala och inte alls ha ett lager med fett. Men när vi blir smala, får många höra att det inte är bra heller. Utan får kommenterar som men lilla vännen äter du inget? Det är inte alls konstigt att det har blivit vanligt i vårt samhälle att många drabbas av ätstörningar. Kommentar som man kan få är exempelvis, att du måste äta mer, det är inte fint att du ser såhär tunn ut.

Samma press finns hos människor som är överviktiga. De får ständigt höra pikar som att man borde träna och tänka på sin kost. Man ''borde'' satsa på att gå ner i vikt, du skulle vara så fin om du skulle vara smal. Men i flera fall kan detta resultera i att människor börjar hetsäta. På grund av sorgen att man inte är tillräcklig bra eller fin som man är. Min fråga är då hur ska vi egentligen vara, om det varken bra om vi är smala eller kraftiga?

Svaret på denna frågan tycker jag är att vi alla ska bara vara oss själva! Är vi nöjd med hur vi ser ut varken smal eller kraftig, låt oss vara det. Att få kommentarer om det ena och det andra, skapar enbart en psykiskt ohälsa hos oss. Detta är något som vi i samhället alltid kommer diskutera. Jag önska att vi inte diskutera så mycket om människans kroppar på ett negativt sätt. Vi är inne i 2019 är det inte dags att lyfta varandra? Jag är allt från perfekt, men jag är jag.

Jag är långt ifrån den perfekta kroppen, och försöker alltid gömma den under kläderna. Jag köper kläder för att inte visa upp min kropp synligt. Men varför kan jag inte vara stolt över min kropp? Jag väljer att inte lägga ut bilder som visar det ofina som jag anser. Hade det varit för ett tag sen så skulle jag aldrig exempelvis visa upp denna bilden nu ⬆. Men det är väl inte bara utsidan som betyder något? Nu har jag valt att visa upp den mindre fina delen av mig. Jag tycker vi alla ska visa upp våra kroppar utan att skämmas över den. Så gör det du också, för du har inget att skämmas för!

Gillar