Nej till förbud

Goddag!

Jag hör många som säger att de önskar att gå ner i vikt. Då börjar man direkt att sätta förbud för sig själv. Att man inte får äta något godis eller något fika alls för att man vill gå ner i vikt. Man vill alltså börja bli så hälsosam som möjligt för att nå målet fort.

Jag tror inte på några förbud. Jag anser att det bli svårare att nå sitt mål om man sätter förbud för sig själv. Jag tycker att man kan dra ner på godis och fika men inte att man ska ta bort det helt. Man kan börja dra ner det till kanske två dagar i veckan istället.

Jag tycker man ska kunna äta vad man vill. Vi måste kunna äta vad vi vill men det enda som gäller att vi även tränar eller på något sätt rör på oss. För tränar man kan man med ett gott samvete äta något gott.

Jag rekommendera till er som vill gå ner i vikt eller bara vara allmänt hälsosammare. Ger inte er själva förbud. Jag tror ni kommer längre på att minska på sockret och röra på er.

Man har rätt att unna sig saker om man samtidigt rör på sig.

Denna helgen kan jag äta med gott samvete kladdkaka med grädde och jordgubbar. Lyxa till det för er med men har inte bara lyx varje dag.

Trevlig Söndag på er!

Gillar

Kommentarer

Bergs
Bergs,
Jag har dock de problemet att jag unnar mig alldeles för mycket om jag inte har något förbud 😟
nouw.com/bergs
Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag förstår ditt problem. Men jag tror man ska sätta delmål. Att man börjar dra ner smått till att börja med. Man det är person till person vad man tycker funkar bäst 😊 Man jag skulle rekommenera att dra ner en gång mindre i veckan än vad man äter. 😊
nouw.com/emmamehrali
JENNYADESOUZA
JENNYADESOUZA,
Jag tror du har helt rätt - det bästa är ju att hitta disciplin och en bra balans. Jag är dock utkass på det. Lyckades vara godisfri ett år men levde besatt av det ... så att hitta balans är nog det bästa. Tycker även att under de perioder då jag tränar så blir jag inspirerad till att äta bättre oxå.
nouw.com/jennyadesouza
Emmamehrali
Emmamehrali,
Bra jobbat att vara godisfri ett år!!! Jag håller med dig tränar jag då vill man automatiskt äta mer hälsosammare! 😊
nouw.com/emmamehrali