#yesyoucan

Något som jag ständigt tänker på, som verkar vara väldigt mångas bekymmer är man är expert på att förstora sina problem. Oavsett vad det gäller där vi måste kämpa och slita så är det många som direkt ser problemen istället för lösningarna och möjligheterna. Man lär sig oftast av sina misstag, det är den bästa skolan.

Lika kan det vara när vi står inför nya prövningar i livet. Något jag använder mig utav väldigt ofta är just det som står i rubriken till detta inlägg:

* Vad är det värsta som skulle kunna hända?*

Oavsett om jag vill prova ett nytt jobb, en ny stad, ny frisyr eller vad det må vara så är det lika bra att ta fram den nyfikna personen i sig som snarare tycker att man blir full av lärdomar och full av energi. Det jag menar här är att testar man inte så vet man inte, och om något inte blir bra så kan man alltid ändra tillbaka. Byter du frisyr så vet du att så småningom växer håret ut igen, och tills dess kan du alltid rädda situationen med löshår tills du är nöjd. Det finns alltid smarta trix och idéer för att lösa alla problem, det gäller bara att kunna se möjligheterna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I helgen har jag varit uppe i Gävle hos familjen. Jag och pappa tog bilen ut till Kristinastigen i Hamrånge, och vet ni vad? Det var det mysigaste jag gjort på länge. Tanken slog mig att varför är det så många som inte tar vara på tiden med sina närmsta? Dom är ju faktiskt de närmsta vi har, och är med största sannolikhet de som också skulle stå bakom oss i alla lägen, så varför inte ge mer värme och kärlek i mängder tillbaka?

Denna helg har fått mig att inse vikten i att få kvalitetstid med nära och kära, för man får så himla mycket tillbaka. Gårdagen bjöd på så många härliga skratt, djupa och viktiga samtal och så himla mycket värme. Det krävdes inte mycket för att fylla på förrådet med energi. Det som behövdes var en solig dag, en skog, en termos med kaffe och lite lussebullar, och pappa förstås.

Ta vara på alla som står dig nära, och ta aldrig någon för givet om du inte är beredd på att visa intresse tillbaka.

Likes

Comments