Hej!
Idag var jag och min bästavän på mall of scandinavia för att shoppa lite julklappar. Det blev en hel del shoppat och det var en supermysig dag!

Imorgon ska jag till kyrkan med min konfirmation och sedan kanske baka lite. Förresten kommer det recept och bilder på det jag och mamma bakade i tisdags, inte hunnit tidigare så därför inte kommit upp här:(

Hoppas allt är bra med er så hörs vi imorgon igen, lovar!

Kram<33

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

hej igen! Idag är det den 4:e oktober vilket innebär, kanelbullens dag!

Jag gillar att testa nya och ibland lite nyttigare recept så idag blev det ett par nyttigare kanelbullar. Jag tycker att de blev supergoda och de smakar precis som vanliga bullar. Receptet finns nedan.

Vad man ska man säga, jo som jag sa i inlägget tidigare idag så har jag matteprov imorgon. Nu har jag pluggat till det och hoppas att jag klarar det och inte hinner glömma allt tills det är dags. Imorgon har jag även engelskaglosorna, oregelbundna verb, men dom kan jag redan.

Ja det var väll allt för ikväll så hörs vi igen imorgon om jag har tid och kommer ihåg att blogga! För recept på bullarna se nedan :)

Kram

detta behöver du till ca 24 bullar:

25 g jäst

25 g smör

2,5 dl mjölk

125 g naturell kesella

0,75 dl råsocker/rörsocker

1 krm salt

0,5-1 tsk malen/stött kardemumma

Ca 7-8 dl vetemjöl

Fyllning:

Smör

Kanel

Rörsocker/råsocker

Pensling:

0.5 uppvispat ägg

Ev, strösocker

så här ska du göra:

Smula ned jästen i en bunke.

Smält smöret och blanda sedan i mjölk och kesella.

Häll i socker, salt, kardemumma och mestadels av mjölet.

Knåda till en smidig deg om inte är allt för kladdig.

Låt jäsa under bakduk med lite mjöl på i ca 30 min.

Efter degen jäst bakar du ut bullarna och fyller de med smör, socker och kanel.

Rulla sedan ihop till en rulle som du delar i ca 1-1,5 cm breda skivor

Lägg skivorna i formar och sätt ugnen på 225°c. Lår bullarna jäsa i ytterligare 30 min under bakduk. 

När de jäst klart penslar du dem med uppvispat ägg och strör ev, på lite strösocker.

Grädda i ugnen i ca 5-7 min, beroende på storlek 

Njut av dina goda och nybakade bullar!

Likes

Comments

Hej allesammans! Första inlägget får handla om en av de saker jag brinner för, nämligen bakning.

Idag blev det kolasnittar med hallon & lakrits dödskallar i. Jag hade de inne i ugnen lite för länge så de smakade lite bränt men som man säger så lär man sig av sina misstag ;) de blev riktigt goda och om du gillar hallon lakrits döskalle godisarna tycker jag att du ska testa dessa kakor! För recept se nedan.

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

8 st stora hallon lakrits döskallar

Gör så här:

Blanda smör, sirap och socker krämigt, helst med elvisp. Blanda sedan i övriga ingredienser. När du blandat ihop allt till en deg klipper/skär du godisarna till små bitar och blandar i degen. Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut till 2 längder på en plåt som du sedan plattar till. Grädda i mitten av ungen i ca 12-15 min. Skär kakorna i sneda längder ca 1,5-2 cm breda. Njut sedan av dina nybakade kakor!!

Detta är ingredienserna du behöver till kakorna!

Kakorna innan de åkte in i ugnen


Ni får ha det så bra så hörs vi i nästa inlägg, lovar att det inte ska dröja så länge! Kram!

Likes

Comments