Hej! Häromdagen blev Clara 14 månader, och nu märker man verkligen att hon inte är en bebis längre, utan ett litet barn!

Det är så knäppt det där, då det känns som igår när hon var så liten och kunde sova på min mage.

Clara är verkligen ett busfrö. När mammamormor var barnvakt medan vi var och besiktade huset fick vi höra att hon var "underbart lurig". Alltid en sekund från lite hyss.

Det går nog inte ens att rabbla upp allt Clara gör nu, då hon lär sig nya saker varje dag. Hon härmar allt man gör. Slängpussar när man säger hejdå, och idag lärde hon sig att hoppa efter bus med pappa.

Även fast hon går helt obehindrat nu. Inomhus, utomhus, oavsett väglag, uppför eller nedför, så har jag fortfarande inte landat i det där att hon själv kan klättra ner från vår säng och går iväg, öppnar dörren och försvinner ut.

Oavsett tid hon lägger sig på kvällen, stök eller icke stök på natten så vaknar hon som en klocka 09. Läggdags efter lunch vid 12-13 och sover mellan 1-2 timmar.

Favoritlekar är fortfarande att få plocka med småsaker, in och ut ur lådor eller väskor. Läsa böcker, bollar, bilar och klossar.

Hon säger "titta" mest av allt nu. Allt ska man titta på, och när man tittat så säger hon "dä?!" Eller "ädä?!" Och då ska man berätta allt man ser. Exakt allt. Allra mest ska man titta på djur, och ofta har man turen att hundägare stannar och låter henne klappa. Även fast hon har hund hemma är det sååå spännande med djur!

Favoritmat (eller ätbara ting) är vattenmelon, apelsin, ananas, ärtor och majs. Av "riktig" mat äter hon bra av allting. Men dessa frukter och grönsaker kan hon äta av tills det står ut genom öronen.

Vi var på BVC på en extrakontroll vid 13,5 månad och då hade hon gått upp så himla bra och hamnat tillbaka på kurvan som hon trillade ifrån sist! 78 cm lång och 9,1 kg lätt. Liiiite över mittkurvan på längd och en under på vikt.

I kläder har hon storlek 74-80, storlek 4 i blöjor och snart på väg från 20 i skor.

Massa tänder är på väg upp nu! Helt framme är 4 uppe och 4 nere. Sedan är två hörntänder uppe på väg (en på varje sida) och jag tror även två hörn är på väg nere med, i alla fall en har jag sett. Clara har alltid, alltid fått samma två tänder på samma gång. Så jag skulle tro att det är lika nu.

Det var nog allt för denna gång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu verkar värmen äntligen kommit hit också. Igår var det examensfirande för Claras faster och Clara åt smörgåstårtan för första gången. Och mängder av ananas. Frukt och grönt är verkligen Claras stora favorit. Få saker som slår det. Möjligen jord.

Idag var vi varit ute nästan hela dagen. Vi har varit och promenerat i Essvik och lekt på förskolegården där, och efter middagen gick vi till Copernicus där vi hittade en fotboll och gungade.

Nu är jag långledig så jag hoppas verkligen att värmen är här för att stanna!​

Likes

Comments

(Klickbara bilder)

Hej! Nu verkar bilderna bli mörkare än original, men det överlever vi. Så småningom ska Clara få ett eget rum. Och här är mina planer.

En hussäng ska snickras ihop. En myshörna, tavellister med böcker, bra förvaring, hushyllor. Och i alla rum vill jag ha gardiner i skenor uppe i taket.

Jag tror verkligen det här kan bli superbra! 

Likes

Comments

Hej! Idag postade jag iväg förskolebeskedet där vi tackade ja! Det blev Copernicus, mitt i kvissle. Hennes avdelning heter Lilla björn. 😭😭😭

Vi hade egentligen sökt i Nolby som förstaval, men nu då vi flyttar till Essvik i september, och Clara börjar i augusti så passar det himla bra.

Jag har bara hört bra om Copernicus som förskola. Däremot har jag känt lite sådär angående område då det ligger mellan lägenhetshus och Icas baksida. Däremot gillar Clara bilar så lastbilsleveranser kan nog vara spännande! Och så brukar vi leka i deras lekpark under helger så hon kommer verkligen känna sig som hemma.

Så förutom att förbereda inför flytt och allt som hör till så måste vi även preppa oss för förskolestart!!! (!!!!!!!!)

Idag äger Clara två par ärvda galonbyxor. Och mängder av jackor. Dock ingen som passar till en heldag på förskola där vädret kan växla. Skaloverallen kommer hon växa ur och jag är så kluven i valet mellan skal och galon. Och overall eller tvådelat. Jag vet ju inte om ungen min kommer sitta i en vattenpöl hela hösten eller om hon har andra intressen.

Likes

Comments

Hej! Det har varit lite sådär med bloggen då jag upptäckte sen senare inlägget att bilderna blir så himla mörka (???) Och jag har inget mer utrymme för att kunna ladda ner appen. Men nu ignorerar jag detta för att berätta (!!!!)

Att vi äntligen köpt ett hus.

I över ett år har vi varit på jakt efter en större bostad. Och på senare har vi letat hus i just detta område. Typ omöjligt om ni frågar mig. Att leta på ett och samma ställe alltså.

Det slutade med att det blev detta lilla hus! Bara en backe upp från huset där pappa växte upp och farmor och farfar bor. Där jag har varit på jakt efter trollet ludenben, klappat kattungar och kollat på rådjur genom fönstret.

Det känns med andra ord superbra.

Idag var det besiktning och precis som med alla hus finns det en del att göra. Dock såg det ju himla bra ut på nåde fukt och mögelväg. Men vi tänkte ju bygga ut (eller upp) och badrummet lär ju även det fixas. Både jag och Björn såg alla våra besparingar sväva iväg. Men nu känns det så himla bra!

På gården finns det, förutom flaggstång och uthus där jag vill att Isac ska få en hundgård, äppelträd, päronträd, krusbär, jordgubbar, potatis, vindruvor och körsbärsträd. Alltså?!?! Jag lär väl ha hunnit döda allt innan nästa höst dock.

Utsikt över ljungan (? Rätta mig om jag har fel) och nolbybacken. Förutom det har vi även en båtplats nere vid vattnet!

Katter och kaniner ska få flytta in inom ett par år. Kanske höns? En get? En gris? Vi får se vad grannarna säger.

Likes

Comments

Hej! Igår drog vi på oss sommarskorna och gick ut till lekparken för att gunga och samla på kottar.

Sedan klädde vi på oss, mötte upp pappan (som förövrigt jobbade sin sista dag och är numera föräldraledig i 4 månader) för att åka till Claras farmor och farfar för att äta middag och hålla på med bilen. Även idag var vi där ute och fixade det sista.

Och sedan for vi hem och avslutade dagen med dans till de vet du. Clara älskar verkligen deras mellolåt. 💃💃

Likes

Comments

Hej! Nu har Clara blivit hela 13 månader och jag tänkte passa på att slänga in ett inlägg medan hon sover och jag sitter ute på balkongen i solen.

Nu går hon! Hon vet att krypa går fortast än så länge, så när vi är på språng, dvs inte hemma så kryper hon mest. Men hemma, särskilt i vardagsrummet, går hon mellan leksaker och genom rummet.

Hon leker så mycket mer nu också. Hon gör brumljud när hon kör bilar, hon smaskar när hon låtsasäter och matar andra. Hon klappar djuren "fint" och lägger kinden mot. Djur är verkligen en sån stor favorit. Främst katter, men även hundar och hästar. (Då det är djuren hon stött på) hon ropar på dom "ssss" och sträcker ut handen.

Hon säger inte så mycket mer ord nu, men förstår mycket. Frågar man vart nappen är så hämtar hon den, ska man byta blöja sträcker hon ut armarna och säger man kom så tar hon ens hand.

Hon klättrar som bara den, både upp och ner. Häromveckan var vi i ett hus med trapp och det var inga som helst problem att klättra upp för hela trappen själv.

Längden skjuter iväg som bara den, och nu är hon så lång så hon kan skjuta iväg sig själv på en gåbil.

Maten går fortfarande långsamt. Ibland äter hon, ibland inte. Favoriten är ärtor och majs, lite sådär då det är sånt som kroppen inte riktigt tar upp. Annars har hon visat stort intresse av att äta själv med sked. Mycket kladd men stora framsteg!

Favoritlekar är jagis, gömma sig och plocka med alla möjliga saker ur och i lådor. Sina böcker med djur som låter vill hon läsa ofta och krypa upp i famnen.

Nu sover Clara en gång per dag, efter lunch och mellan 1-2 timmar. Och är sedan vaken till 21 innan hon somnar, sover hela natten innan hon äter en flaska vid 07 och somnar om i någon timme till.

Det går så fort nu så jag hänger knappt med. Clara kan så mycket mer än vad jag tror, och många gånger är det hon som visar mig. 

Likes

Comments

Igår ställde sig denna stadigt utan stöd (i mer än ett par sekunder) för första gången. Och idag tog hon sina första små stapplande steg! Nu går det fort i svängarna. 

Hela helgen har varit full rulle. Himlabad, brunch hos morfarn, 20-årskalas och middagar ute.

Idag var vi på stan med Kajsa, lunchade, catchade upp och liiite shopping. Imorgon blir det eventuellt öppna förskolan och sedan får vi se hur resten av veckan rullar på. 

Det här är alltså min alla sista månad som föräldraledig och vi ska maxa den totalt!​

Likes

Comments