Header

jag tänkte bara berätta vad exakt man gör för något när man städar vandrarhemmet från steg 1.

*Jag börjar alltid med att hämtar nycklarna till alla lägenheter och rum.
* Hämtar städ vagnen.
* Låser upp lägenheten och något av de 4 rummen som jag ska in i.

Rutinen av städningen i lägenheten
* Jag kommer in i rummet och alternativ 1 är att det ser bra ut i, gästerna har städat efter sig och det är inga sängkläder kvar. Alternativ 2 är att gästerna har lämnat sängkläderna kvar i sängen samt handdukar om hänger lite var som och det är icke städat på golvet samt toaletten.
* Alternativ 1 (det ser bra ut) jag drar till säng överkastet så det ser slätt ut samt viker täcket snyggt och lägger det vid fotändan, detta gör man på alla sängarna i rummet. Alternativ 2 är att man kommer in tar bort alla sängkläder och lägger dem i en tvättkorg detsamma gäller handdukarna. Sedan drar man till säng överkastet så det ser slätt ut samt viker täcket snyggt och lägger det vid fotändan.
* Jag kolla in på toaletten tar bort pappersskorgens påse och sätter dit en ny. Påsen som är använd lägger jag utanför lägenheten, för den ska man gå bort med och slänga i kontinenten.
* Jag tar handskar och sätter på mig och sedan tar jag en trasa och en flaska med rengöringsmedel och går in till toaletten. Där tvättar jag av handfatet och toaletten samt spolar toaletten 1 gång.
* Sedan kollar jag så gästerna inte har glömt något i garderoben.
* Nu tar jag moppen och torrmoppar hela rummet först inne vid toaletten och sedan inne vid sängarna.
* Allt detta gör jag i alla dessa 4 rum OBS... det kan variera beroende på om de har gäster i något av de 4 rummen, bor det någon i ett av rummen i en lägenhet så går man inte in i just de rummet föräns gästerna har checkat ut.
* När man är klar i alla rummen i lägenheten så tar man och går till köket. Om inga gäster bor i lägenheten så kollar man i kylskåpet och tar bort eventuella glömda matvaror, eventuellt diskar och plockar in disk. Man torkar av bordet och diskhon. Man tar även bort soppåsen som sitter i köket och sätter dit en ny. Påsen som är använd tar man med sig till kontinenten och slänger när man är klar med allt.
* Nu när det i köket är klart går man till duschen och städar bort eventuella glömda dusch produkter. Man torr moppar även där inne försiktigt.
* Sedan tar man torr moppen och moppar runt hela lägenheten som alla dessa 4 rum har tillgång till (dusch och kök samt kapprum).
* Nu låser man alla rummen samt ytterdörren till lägenheten.
* Nu går man vidare till resterande lägenheter.

Detta är alltså vad jag gör när jag ska gå ner till vandrarhemmet och städa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag när jag kom gick jag ut med handdukar till masagerumet och tog bort den fulla papperskorgen påsen och satte dit en ny så det ser fräscht ut. Det fanns en del skräp som skulle ut till kontinenten så jag fixade det med. Vi fick även för oss att byta ut en reklam till en egen gjord reklam. Det var näst intill omöjligt. Jag har även varit ute i vandrarhemmet och dammsugat lister och golv samt mattor vilken är annorlunda eftersom vi vanligt vis bara brukar torr moppa lägenheterna. Sedan hade jag min handledare och min lärare ett betygsmöte. Sedan satt jag i kassan och efter det hjälpte jag till att bära saker som ska packas till medlemsdagen från ett förråd till konferensrummet. Sedan var det lunch. Och efter det hjälpte jag till att packa påsar som man får på medlemsdagen och efter det så tog vi bort att bord och stolar från konferensrummet så att man kan undervisa där när det är medlems dag.  Efter det damsugare vi rummet. Sedan gick några och hade en simundervisning medan jag och en till blåste upp ballonger och därefter knöt vi fast de på ett snöre som sedan ska hängas upp inför medlemsdagen. Sedan gick vi till ett gruppträningsrummet för att sätta dit slingor på golvet så det ska bli fint inför medlemsdagen.

denna bild är som en pricka av lista när man ska städa till ett ungefär.

Likes

Comments

Jag har städat i vandrarhemmet. Jag har även varit hjälpt till på en simundervisning, samt suttit i kassan. Jag var ute i vandrarhemmet och hängde ut galjar i de lägenheterna som hade några galjar samt la ut potatis skalare i alla kök. Jag satt i kassan en stund innan vi åt lunch. Jag packade presenter för folk som stämplar in 16 ggr på två månader. Sist på dan var jag med på ett träningspass.

Likes

Comments

Jag fick sitta i kassan. Sedan kom det 52 barn med sina klasser och skulle träna på o simma. Då blev jag badvakt för alla i simhallen, men det slutade med att jag bara var vid hopptornet. Jag har även gått runt med skuringsmaskinen och tagit upp vattnet som blir på marken när man går upp ur bassängen. Jag har även varit inne på damernas och städat, kollat till toaletterna så de ser bra ut osv. Jag packade även upp nya varor som hade kommit med posten och la in de på rätt plats i ett förråd. Med posten kom oxå märken som skulle räknas och läggas ner i rätt bytta. Jag var även med på simkolan och hjälpte till samt städade träningscyklarna i cykel salen.

Likes

Comments

Fredag!!
Idag skulle jag ha varit med och badat men jag fick vara badvakt istället för det var så mycket folk som var i simhallen. Sedan satt jag i kassan samtidigt som jag hjälpte min handledare att städa i ett förråd som vi sedan skulle sortera upp alla badkläder i stoleksordning som man kan hyra om man glömt sina egna. Det var några krokar som det satt storlekar på och på vissa saknades det och på vissa var de halvt trasiga/dåliga så vi tog bort alla och kastade de. Sedan fick jag skriva ut nya storlekar och platta in dem. Därefter fick jag klippa ut de snyggt och fint. Sedan hände vi alla de badkläderna i rätt ordning när vi hade satt upp de nya lapparna. Sen hade vi lunch och efter det satt jag i kassan igen. Sen var det dax för ett gympass igen där vi tränar hela kropoen och just denna dag började jag 1 timme senare och därför slutade jag 1 timme senare och då fick jag direkt efter passet byta om till badkläder och vara simlärare på en simundervisning om jag ville, så självklart gjorde jag, sen var det slut.

Likes

Comments

Hejsan!
Jag började med att jag var badvakt en stund. Jag gick sedan ner till vandrarhemmet och som vanligt fick jag städa alla toaletter moppar golvet ta hand om disken osv. Vi fixade iordning allt till frukosten som de ska börja servera till vandrarhemmets gäster. Vi bar allt från en stuga till en lokal. Jag städade även vandrarhemmet.

Likes

Comments

Torsdagar
Jag var badvakt till hopptornet
Jag gick in till damernas omklädningsrum o spola av golvet i duschen och skrapa bort vattnet i omklädningsrummet.
Jag gick ut och städa i vandrarhemmet.
Jag räknade alla märken och så man kan se om det behövs fyllas på.
Vi åt sedan mat.
Efter det så fyllde jag på olika pulver i kaffemaskinen (espresso, choklad och kaffe)
Sedab tvättade och skrapade jag bort vattnet i tränings salen.
Och sist på dagen var det dax för etr tränings pass.

Fredag
Jag började med att vara badvakt.
Sedan hjälpte jag till som simlärare, vi hade Vreta klosters skola på besök och de hade simskola med mig o en kollega så jag va med några barn under den tiden och de fick ta upp en röd docka ur vattnet. Sen gick jag och Kristin ner till vandrarhemmet och städade. Sedan efter det fick jag sätta mig ner och klippa ut ett par lappar om en medlems dag. Efter det va det mat och sedna satt jag i kassan.

Likes

Comments

hej!
Idag är det torsdag,vilket betyder att jag har haft praktik idag. Eftersom jag fick akut åka till praktiken i tisdags så fick jag sovmorgon till 10 idag.
Så när jag kom fick jag lära mig nya saker i kassan som jag inte upptäckt redan. Sedan efter det fick jag ta nycklarna och gå ut själv till vandrarhemmet och städa i tre rum. Det va två rum som var väldigt smutsigt i. Där fick jag städa väldigt mycket (kasta massor av sopor och diska tex). Tillslut var det lunch och under den tiden så skrev vi ut en massor av papper det var nog ca 200 papper som jag skulle skriva vecka, dag, dagens datum samt månad ända fram till december. Det tog en enormt lång tid och eftersom jag satt själv så tog det ännu längre tid. När jag äntligen var klar så var det 1 timme kvar tills jag slutade och då inser jag att jag har gjort fel på vägen. jag har då lyckats att hoppa över ett datum på ungeför 10 onde pappret jag skrev så resterande 190 papperna var fel, så jag fick gå igenom alla papper och ändra vartenda papper så jag blev precis klar i tid tills jag slutade. Hade jag bara gjort allt mycket enklare och kolla så jag låg rätt till mycket mera så hade det aldrig hänt. Men olyckor sker och det blev rätt tillslut.
Imorgon är det en ny dag men säkert nya saker som ska göras.

Likes

Comments

hej!
Idag fick jag ett sms från Kristin runt 09.00 där hon frågade om jag kunde komma till praktiken för att de var väldigt få i personalen. En kollega är utomlands, "bossen" var inte på plats, min handledare hade vattengympa, en annan kollega var hemma och tog hand som sina sjuka barn, Kristin hade ett träningspass och en annan kollega var sjukskriven. Detta betyder att det inte finns någon som kunde jobba i kassan o ha koll på allt inne på medley. Under dagen hade det även varit när på att bli bråk i simhallen, men det är inget jag tänker gå in på.

Just denna dag så hade vi temadag i skolan så vi satt ändå bara och kollade föreläsningar, så efter lunch åkte jag direkt till medley för att hjälpa till.
Jag kom ungefär vid 14.00 och var där i ungefär lite mer än två timmar och det jag gjorde va att ta hand om kassan samt när Emelie min handledare hade simskole kurs så fick jag ha koll på de ungdomarna som skulle göra simtestet. Det betyder att jag räknade hur många längder de kan simma och hur bra de är.
Sen va klockan 16.00 och det var dax för mig att gå hem och åka till mitt jobb.

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag börjat med att städat ännu fler rum i vandrarhemmet. Jag har tagit bort resterna från oljan jag smorde in igår och städat alla fonder med en tvätt trasa efter det så tog jag bort vattnet med en annan skrapa. Jag fixade några påsar till de nya medlemmarna som kommer, man lägger ner en vattenflaska, lite information till medlemmen och två godisar. Jag har slagit in de nya glassarna som kom idag i kassan så man vet hur mycket man har sålt och hur mycket man har kvar i förvaret. Jag har skurat golvet massor av gånger, även tagit in nya snackbars till kassan för de som ville köpa. Jag satt ganska mycket i kassan och pratade med mina kollegor. Det allra sista jag gjorde vara att vara med på ett pass, likt crossfit sista timmen, det är verkligen jätte kul. Det var allt för denna gången.

Likes

Comments