Nästan alla kvinnor har nog drömt någon gång under sitt liv om att få ett tvillingpar. Matcha med snarlika kläder, ha två bebisar att bara gosa in sig i, alltid få en "men åååh vad söta de små är!". Jag har varit en av dem som haft denna dröm.

Jag har hela fem tvillingpar på min mammas sida. Tyvärr har det hänt att ena tvillingen tragiskt gått bort. Men hela fem par har fått ligga i magen!
Tänk så har jag turen att få sjätte paret?! Jag hade nog blivit ordentligt chockad om jag fick se två bebisar på ultraljudsskärmen. Först sett alla "problem". Det är typiskt mig, jag är den negativa i detta hemmet haha. Ser allt negativt och sen ser jag det positiva efter att P lugnat mig. Sen hade jag sett fram emot det mysiga att få se TVÅ barn växa upp, se om de utvecklas samtidigt, om de är likadana i personligheten eller om det skiljer något. Tex en är krävande precis som Tyra och den andra kanske inte bryr sig lika mycket om närhet utan kan vara nöjd av att ligga i babynestet bara den är i närheten och får vara med.

Jag beundrar verkligen tvillingmammor. Det är säkert ingen dans på rosor. Men jag brukar läsa att det är dubbelt med allt och därmed även kärlek.
Sen kan man aldrig ångra sitt/sina barn. Det finns alltid något positivt med barnen som föds❤️

Jag har fått dille på att baka nu i juletid och när jag går hemma och Tyra har sin vila.
Förra helgen bakade jag lussekatter till Tyra så att hon också kunde smaska på något när vi var på kalas.
I tisdags gjorde jag cheesecake med smak av pepparkaka, när en kompis kom på besök.
Nu gör jag andra satsen med lussekatter för detta året. Dock inte mjölk-, ägg- och sockerfria detta gång.
Med tanke på att P inte gillar saffran så har jag bakat kladdkakemuffins med pollyfluff som han kan mumsa på medan vi är hos hans föräldrar och fikar ikväll ❤️.

Det är ganska rogivande att stå och baka och göra fint. Så länge man inte har Tyra hängandes i benen och är jätteledsen haha, då är det väldigt stressande.

Likes

Comments

Jag vet inte vart jag ska börja!
I morse var jag och Tyra på öppna förskolan med en kompis och hennes dotter. Det var en kaosartad morgon och jag trodde inte det kunde blir värre, men jodå!
Vi sätter oss och leker med barnen när ett annat barn bara leker loss. Alltså nu pratar vi verkligen leker loss! Tar leksaker från de andra barnen, trampar nästan på Tyra, kastar nästan hårda leksaksdjur på kompisens dotter. Satte sig sedan nästan på min kompis dotter som redan är liten i tillväxten och barnet var nog tre gånger så stor som stackars E.
Vi hade ingen som helst koll på vem mamman var tills en mamma som satt framför oss med sin son (som blev trampad på för övrigt) förklarar vem mamman var och vi ser henne sitta i godan ro med sin kaffekopp i handen och bryr sig inte det minsta.
Det är oftast unga mammor som får blickar och andra som viskar att "kan hon inte uppfostra sitt barn eller?!". Denna mamman var inte inom kategorin ung mamma.

Det är sådant som gör att jag har jättesvårt för att gå och leka med Tyra utanför vårt hem.
Hade barnet trotsat och mamman gör allt i sin kamp för att få barnet att lyssna bryr jag mig inte det minsta om, för den mamman försöker. Men denna kolla inte efter sin dotter en enda gång under 2h tid!

När vi har sjungstund så får barnet frispel för att hon inte fick ha alla leksaker och djur som pedagogerna hade lagt ut.
Hade Tyra någonsin betett sig så, så hade jag gått hem med henne och berättat att så beter man inte sig. Alla får använda leksakerna för det är en lekplats för alla.
När man är nära på att skada andra barn så är det inte okej i min mening.
Man borde även ha ett öga på barnet även om man sitter och fikar.
Jag förstår att de äldre barnen inte vill sitta och mysa men alla barn vill ha en närvarande förälder som sitter och leker eller pyssla med, bara föräldern är där.

Det är aldrig barnet fel att de blivit uppfostrade som de är, det ligger alltid hos föräldrarna. Det blir bara så tråkigt för alla de föräldrarna och barn som blir utsatta för detta och känner sig obekväma med att komma till ett ställe och umgås, där någon beter sig på detta sätt 😔.

Likes

Comments

Idag har jag och pappa kastat en massa kartonger och annat som inte används här hemma. Jag har samlat på mig en massa saker från när jag bodde hemma. Det är snart 2 år sedan jag flyttade hemifrån, 2 år där jag hamstrat på mig en massa och nu var förrådet fullt. Vi har ändå ett relativt stort förråd. Man kunde gå in ett steg, sen kunde du inte gå längre för det var kartonger och påsar överallt och till och med upp till taket haha.

Nu har vi kastat hälften av alla kartonger och påsar. Det är SÅ skönt att ha blivit av med allt!

Som jag skrev sist så har Tyra vägrat att sova om P låg och sov i vårt sovrum med oss. Det har alltså inneburit att jag har tagit Tyra nästintill dygnets alla timmar. Ta det inte fel, jag älskar Tyra över allt annat. Men det är skönt att bli avlastad och få lite andrum när man är så pass trött att det känns som att man går i en dimma av trötthet. Ibland känns det som att man gör saker av ren rutin utan att vara klar i huvudet medan man gör det.
Men det värsta med tröttheten är att man så lätt gnabbar om småsaker. Att skorna står framme, varför man lägger fjärrkontrollen på ett annat ställe än vad den ska vara på osv. Sådant som egentligen är så onödigt men man bara gör det i farten för man är SÅ slut.

Likes

Comments

Visst är det konstigt? Sover man för lite är man trött, får man sen sova flera timmar i sträck så är man trött för det? Haha. Man är minsann aldrig nöjd!

Tyra har börjat fjanta sig med att vägra sova på natten om P sover med oss inne i sovrummet. Bara några minuter efter att han går och lägger sig på soffan så lägger hon sin tillrätta och somnar.
Jag förstår inte alls vart detta kommer ifrån då hon har krupit bort och lagt sig hos P vissa nätter innan.

Ikväll drar vi till tippen med ett stort lass med kartonger och annat skit som ska kastas. Sen har vi en massa kläder till klädinsamlingen. Dels mina gamla kläder som jag inte kan ha längre och även barnkläder. Bättre att det kommer till nytta än att det kastas.

Det ska bli skönt att få undan allt från förrådet och Tyras rum. Vi ska bygga en hussäng till Tyra då vi vägrar att betala de 4000:- som de kostar, så vi behövde röja undan, få undan hennes gamla spjälsäng som hon växt ur. Hon kommer då få en 90x200cm stor säng då vi redan har en madrass, så jag känner att vi lika bra kan bygga en säng i den storleken direkt.

Är det bara jag som fullkomligt älskar denna årstiden? Så länge man slipper allt slask så är det bara mysigt. Tyra sover dessutom bättre när det är så svalt. Sen att gå på julmarknader är ju bara för underbart! Vintern är verkligen min favoritårstid ❤️

Likes

Comments

Jag och P har funderat på husbygge de senaste 2-3 åren. Sparandet till att få bygga vårt drömhus är igång och vi står numera i kö för en tomt att bygga på. Det är så himla svårt här i stan att få en tomt då det inte är så mycket plats kvar för nya tomter. Hade vi varit multimiljonärer så hade vi köpt ett hus, rivit det och sen byggt på tomten. Men det är för dyrt. En tomt går på ca 200.000:- här, så tomterna är inte farligt dyra, men det tar tiiiiiid! Jag är en person som vill ha det gjort med detsamma, så det är jobbigt det här med väntan.

Vi vill ha öppen planlösning. Jag skulle vilja ha ganska öppet även ner till källaren. De hus jag sett med källare så är det nära döden upplevelse ner för trappan. Det är trångt, smal trappa som är galet brant. Är så rädd att Tyra och ev framtida syskon skulle ramla ner för trappan. Så jag vill ha något som inte är så farligt för barn(en) att gå ner för.

Sen lekrum. Jag vill ha ett relativt stort lekrum med en massa roligt. Sen Tyra är äldre så kan hon ha pyssel osv, om det är något som intresserar henne. Jag vill gärna hålla leksaker osv i ett rum och inte att det står i ett hörn i vardagsrummet, som det gör nu. Hon har sin lilla lekhörna, som vi för övrigt ska fixa till.
Sovrummen ska vara fria från lekskar. En myshörna och bokhylla kommer få finnas där, men annars kommer jag vilja ha väldigt enkelt.

Annars vill jag kunna stå i köket och prata med gäster oavsett om de sitter i vardagsrummet eller i matrummet. Skulle man senare i livet vilja skapa fler rum, då är det bara att sätta upp väggar för att skärma av. Tror det är lättare att bygga upp en vägg än att riva väggar för att få större yta.
Vi har haft stora problem när det gäller kalas och middagar här vi bor nu. Vi har stora familjer båda två, så när vi har kalas så får vi alltid dela upp på två dagar. Det blir då 3 kalas när Tyra är äldre och fyller år. Det tycker jag är alldeles för bökigt. Så det hade varit skönt att kunna få plats med båda familjerna under samma kalas/middag.

Det är otroligt mycket man måste tänka på gällande husbygge också. Regler för olika kommuner, avstånd till grannar osv. Husen får inte se ut hur som helst utvändigt då det ska passa in med övriga hus i området.
Men det ska bli oerhört spännande när vi väl får sätta igång! 😍

Likes

Comments

Idag har det varit en extremt hektisk dag för oss. När jag vaknade så såg jag att Esther var halt och ville inte sätta ner sin vänstra framtass. Esther är en hund som inte visar smärta förrän det är allvarligt. Hon drog av sin klo med kloben när hon var 4 månader utan att säga ett pip. När jag bad henne visa tassen bara av ren slump så blev jag helt blodig i handen. Blodet pulserade ut och hon visade ingen som helst smärta.
Jag vet inte om det bara är så hon är eller om hon var i chock.

Efter 4 samtal till olika djurkliniker så fick vi äntligen åka in till en som kunde ta emot oss.
De tog odling på såret som hon hade på tassen, veterinären skrev ut smärtstillande, vi ska tvätta såret efter varje promenad och lufta efteråt. Esther är väldigt deprimerad nu pga tratten. Vi får svar på odlingen nästa vecka och får veta om hon ska få antibiotika då eller om det räcker med att tvätta ordentligt tills det läkt.

Tyra har haft 3 dagars feber i veckan.
Hennes mage är oerhört lös nu och vi hoppas att det är fler tänder påväg. Det hade förklarat hennes hemska humör just nu!
Det ska bli så oerhört skönt när hon kan prata ordentligt och kan säga vad hon vill och vad som inte passar fröken. Det känns som en gissningslek ibland haha. Jag tror även att det hemska humöret kommer släppa dels när alla tänder kommit och dels när hon kan gå själv.
Hon vill kunna gå, men tycker det är läskigt med gåvagnen. Gå runt soffbordet eller längst med soffan är däremot superroligt!

Likes

Comments

Det känns som att någon bytt ut min hjärna till risgrynsgröt (såhär lagom till jul haha). Tyra har ju fått 7 tänder inom loppet av 2 månader. Behöver jag beskriva sömn och skrikiga dagar under dessa månaderna? 😉 Att man kan bli så slut och sönderstressad av skrik! Jag förstår inte hur man kan ignorera ett barn som bara står och skriker, kastar sig på marken och sparkar och kastar med armar och ben. Jag blir superstressad!

Det är ganska galet att man fungerar trots att vi bara fått sova en hel natt på snart 1 års tid! Första 4 månaderna fick vi bytas av under natten och sov 3h var. Det var vaggande 21h per dag, jag hade en ursinnig Tyra om jag stod still. Åt konstant (tyckte jag då), vi var ute med Esther säkert 6 gånger om dagen. Jag hade nog mörka ringar under ögonen likt en panda, påsarna under ögonen hände nog ner till knäna. Det enda som fick mig att kunna stå upp var kaffe. Gud, det är nog en mirakeldryck för småbarnsföräldrar!

Jag vill ha ett syskon till Tyra när hon är 2-3 år. Jag vill att hon ska ha en att leka med som är i jämnstor ålder till henne. Se kärleken mellan de två. Men jag är så sjukt rädd att få ett lika krävande barn, om inte mer krävande. Att aldrig få sova under så pass lång tid, gå in i väggen igen, bli utmattad, få förlossningsdepression igen, vilja kasta in handduken.
Jag skulle vilja vara den där pigga mamman som kan leka hur länge som helst med sitt barn, brottas och skratta och bara attackera barnet med pussar och kramar också skrattar man ihop.
Det finns tider då jag också "attackerar" Tyra och kittlar henne, gör pruttljud på magen och Tyra kiknar av skratt. Men det finns även stunder då det känns som att håret står åt alla håll och kanter och jag skulle behöva injicera koffein rakt in i blodet.

Tyra står mot allt som hon kan hitta just nu. Vissa gånger går det inte så bra och hon ramlar baklänges. Sen att gå runt möblerna är superroligt, tills hon inte vill mer och inte vågar sätta sig ner haha.

Likes

Comments

Vardagen går i ett! I veckan har jag och Tyra varit iväg och hjälpt pappa/morfar att hämta mammas/mormors bil. Hon blev "kidnappad" av sina kollegor för att gå ut och äta och dricka gott för att fira att hon blir pensionär i december. Mamma går hem tidigare då hon har en massa injobbade dagar.
Tyra var dock på sitt värsta humör någonsin när vi skulle köra. Jag vet inte om hon tycker det är tråkigt att sitta där bak själv, hon är åksjuk eller om hon vill ha lampan tänd. Hon skriker iallafall något fruktansvärt! Det är så att hon får hosta för att hon skriker så mycket 😔. Jag tål inte skrik efter att hon skrek halsen av sin mellan 5dagars ålder och 3-4månader! Det skär något fruktansvärt i hjärtat och man kan inte göra någonting när man kör ensam.
När vi skulle hem så testade jag att ha lampan tänd där bak och då somnade hon efter 5 minuter och inte något skrik.

I torsdags träffade jag och Tyra en mamma i mammagruppen. Vi skulle egentligen till öppna förskolan och busa, sjunga och träffa andra barn, men det var stängt när vi kom dit. Så vi gick hem till den andra mamman och tog en kaffe medan barnen busade för fullt på dotterns rum.
Det är så roligt att vi träffat en annan familj att träffa så att barnen får leka av sig. Det blir inte samma sak när man leker själv. Barnen får socialisera sig med andra barn, lära sig att man inte kan peta hur man vill på ett annat barn, att de ramlar om man puttar på dem osv. Det andra barnet är världens charmtroll 😍. Ska blåsa på allt som hon kan hitta och sen räcker hon över så att vi också ska blåsa. Världens go'aste leende har hon också! Tyra och hon leker så bra ihop, även om de ska peta den andra i munnen, näsan och puttas ibland.

Tyra har förresten fått 4(!) tänder i överkäken! Inte konstigt att stackarn inte velat äta på 2-3v och varit supergnällig! Men nu har hungern kommit tillbaka och det känns som att hon äter en gång i timmen numera haha.
Det ska bli spännande att se vad hon väger på 10 månaders kontrollen på tisdag!

Likes

Comments

Esther är en underbar hund och en underbar familjehund. Hon älskar Tyra lika mycket som Tyra älskar Esther.
Esther är en amstaff, en underbar ras om de är i rätt händer.
Ändå ser människor hunden som en mördarmaskin som bara ser rött och ute efter att hugga allt som rör sig.
1936 började man avla rasen för att bli familjehund och inte för hundkamper.

Jag blir så ledsen att man inte kan se att de hundar som faktiskt biter andra hundar är människans fel. Att det finns människor som är så korkade att de har hundkamper bakom stängda dörrar. Det är de som förstör för ägare som vill att man ska se de bra egenskaperna i rasen!

Vi har varit väldigt måna om att Esther ska få vara med och vara kring Tyra. Hade Tyra fått välja så hade hon gärna klättrat på Esther, dragit i öronen och klappa lite för hårt. Varför? För hon är ett barn. Varför får hon inte? För vi anser inte att man gör så. Varför ska Esther uppfostras medan Tyra får göra precis som hon vill?

Vi är hårda mot Esther och konsekvent. Ändå kan andra hundägare gå stora omvägar när vi är ute och går. Eller så låter de sina hundar gå väldigt nära bara för att se om hon skulle klippa till deras hund 😔.

Likes

Comments