VAATEKAAPIN LEMPPARIT

OUTFITS
Multa kyseltiin tossa hetki sitten lempparivaatteista ja mitä teen, kun asukriisi iskee - sisällytetään nämä nyt samaan postaukseen. Lempparivaatteita kootessani tajusin, että näitä vaatteitahan käytän, kun tuntuu ettei mikään muu sovi. Joten here we go!
Vaikka oon innostunut väreistä pukeutumisessa, mun suosikkeihin sisältyy edelleen vaan tosi neutraalit vaatekappaleet, harmaa nyt etunenässä. Koko mustat tai valkoiset asut ei itseäni miellytä, mutta koko harmaat asukokonaisuudet on yhtiä lemppareita klassisuuden ja minimalistisuutensa vuoksi. Lisäksi pehmeät materiaalit, raitakuosi ja rennosti istuvat, mutta särmikkäät vaatteet saavat multa ylöspäin näyttävää peukkua. 
Eniten käytetty takki - ylläripylläri, nahkatakki! Tätä sovittaessa olin jo kirpeän hintansa vuoksi jättämässä kauppaan, mutta jälkeenpäin ajateltuna 70€ ei pitkäaikaisesta, melkein jokapäiväisessä käytössä olevasta takista ole paljoa. Yleensä mulla käy myöskin niin, että kokosin mä minkä asun tahansa, nahkatakki sopii siihen. Paksun materiaalinsa vuoksi tää menee kylminä kesäiltoina, loppusyksystä ja keväällä, kunhan valitsee alle oikeat vaatteet.
Kolme lempparipaitaa tällä hetkellä - Cubuksen harmaa high neck -pitkähihainen, Brandy Melvillen raidallinen t-paita ja saman merkin puuvilla svetari ♥ Brandy Melvillen paidat on uusimpia, mutta valitsin ne tähän kuitenkin, koska musta tuntuu aina kauhealta laittaa nää pesuun - silloin tulee se parin päivän stoppi, kun näitä ei voi käyttää ollenkaan... :D Nää kuitenkin sopii kaikkien mun alaosien kanssa, menee säällä kuin säällä ja istuukin paremmin kuin hyvin. 
Kengissä mulla oli selvät suosikit, Vagabondin mustat sneakersit, Zaran mustat slip onit ja Tamaronin nudet korkokengät. Noi slip onit pitää pintansa vielä tänäkin vuonna, en millään raaski heittää noita pois, vaikka parhaat päivät onkin jo takana! Nää on kuitenkin niin monipuoliset kengät, sopii kaiken kanssa ja voi käyttää sukilla tai ilman eikä hiertymiä tarvitse pelätä.   Vagabondin sneakersit taas on just sellaset kengät, mitä oon aina hakenutkin. Niin hyvät kävellä, sopii kaikkeen ja näiden kanssa mulla on itsestänikin hyvä olo - vähän sama tunne kuin silloin, kun on yllä ne lempparialusvaatteet :D   Tamaronin nudeja korkkareita ehkä tulee käytettyä harvemmin, mutta jos juhlimaan ollaan lähdössä tai on tulossa joku muuten hienompi tilaisuus, on nää ne kengät, jotka kaivan ensimmäiseksi kaapista. Ja jos ei muuta, niin nää on aina varalla, koska mitä vaan valitsin asuksi, nää sopii! Korkkareiden kanssa on mun mielestä hyvä omistaa yhdet luottonudet ainaisten mustien sijasta, koska ne antaa freesin silauksen asuun kuin asuun! 
Harvoin sitä omistaa neuletta, josta saa vähän tapellakin siskon kanssa ja jonka on kaiken lisäksi onnistunut bongaamaan kirpparilta. Tässä se kuitenkin on, Forever21:n harmaa neuletakki, jota en suostu antamaan eteenpäin. Jos tää jonnekin joutuu niin roskiin, vasta sitten, kun tää on reikiä täynnä :D Pitkä malli ja pehmeä, lämmin matsku takaa sen, että tää menee niin kesällä kuin talvellakin, niin shortsien kuin farkkujen kanssa ja vaikka se vähän onkin jo nukkaantunut, saa se aina asut näyttämään kivan ryhdikkäältä. Ja sanon taas, että mielummin sitä omistaa harmaan luottoneuleen kuin mustan, koska harmaa tuntuu olevan lopulta paljon monikäyttöisempi. 
Nämä kaikki kolme paria lempparihousuja seuraa samaa kaavaa - arvaatteko mitä? Ne on kaikki rentoja, korkeavyötäröisiä ja monikäyttöisiä. Mulle on tärkeää, että tunnen oloni mukavaksi, mutta tyylikkääksi mitä ikinä puenkaan, ja oon huomannut korkeavyötäröisten sweatpantsien ajavan tässä tapauksessa asiansa. Etenkin noi Onlyn vaalean harmaat näyttää vähän puvun housuilta, mutta tuntuu päältä kuin joltai pyjamalta. Kirppikseltä löydetyt Bershkan mom jeansit taas on niin monikäyttöiset, että ne on syrjäyttänyt mun muut farkut täysin! Ja Oyshon löysistä housuista vajaamittaiset leikatessani niiden käyttökerrat nousi pilviin, voisin käyttää niitä kokoajan!   Vinkkinä siis, jos jostain tietystä housumallista tykkäät ja tunnet olosi hyväksi, älä vaihda sitä! Esimerkiksi itse en käytä melkein ollenkaan matala- tai normaalivyötäröisiä housuja, kun korkeavyötäröiset sopii mulle paljon paremmin!
Viimeisimpänä laukut: ne ainoat jutut, jotka ostan melkein ainoastaan mustana. DKNY:n musta pikkulaukku sopii juhlaan ja arkeen, sekä on lopulta tilavampi kuin miltä näyttää. Tää on lisäksi tarpeeksi yksinkertainen asuun kuin asuun.    Mangosta tilattu käsilaukku on arkikäytössä vähän vähemmällä, koska mulla ei mahdu tonne koulukirjat, mutta ihan sama minne muualle oon menossa, tää laukku pääsee käyttöön!
Pahimmassa asukriisissä valitsen jonkun näistä vaatteista, jonka ympärille lähden kokoamaan yksinkertaista asua. Suosin sen takia tosi minimalistisia perusvaatteita, joihin on helppo tuoda sitä jotain jollain vähän erikoisemmalla värillä tai leikkauksella. 
Mitkä on teijän vaatekaapin kulmakivet? :)
  • OUTFITS

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Tiia Emilia,
Ihanan näköisiä, oli kiva postaus lukea 😊

tiiaemilia.blogspot.fi
www.blogger.com/profile/132822930320710746
Milla,
Emma,