UUSI KAMERA HAKUSESSA

Pitäisikö ostaa uusi objektiivi vanhaan runkoon? Vai kokonaan uusi runko? Entä jos harkitsisin myös Olympuksen PEN mini E-PM2 -kameraa? Vai pitäisikö kuitenkin pysyä siinä tutussa ja turvallisessa Canonissa?
Oon jo pitkään harkinnut uutta kameraa ja mähän kerkesin jo tossa yhdessä vaiheessa valittamaankin nykyisestä Canonin EOS 1100D:stä ja sen kuvien rakeisuudesta ja huonolaatuisuudesta ja huonoista väreistä ja plaa plaa plaa... Monilla reissuilla sitä varsinkin tulee huomattua, että ei hemmetti mitä kuvia, nää on huonosti valottuneita, objektiivi ei ylety tarpeeksi pitkälle sun muuta. Toki niitä ongelmia löytyy mussa itsessänikin, en oo koskaan jaksanut perehtyä kunnolla erilaisiin kuvaustekniikoihin ja asetuksien vaihtaminenkin tietyssä tilanteessa on vaivalloista. 
Mä kuitenkin näin bloggaajana ja aktiivisena valokuvaajana haluan laadukkaan kameran, joka on monipuolinen ja helppokäyttöinen. Mua houkuttaisi hirveästi kokeilla just tota Olympuksen kameraa, mutta mulla on esimerkiksi kamerajalusta, joka ei taida sopia kyseiseen kameraan, enkä sitä sen takia haluaisi heittää pois. Oon myös miettinyt pelkän objektiivin hankkimista, olisihan se paljon helpompaa, kun ei turhia kameranrunkoja loju nurkissa. Sitten kuitenkin, tulisikohan koko rungon hankkiminen halvemmaksi kuin pelkän objektiivin? Kaukolaukaisin on ollut jo kauan toivelistalla, tohon mun runkoon ei vaan oo löytynyt sopivaa, kaikki kun on tehty niille laadukkaammille kameroille. Miten tää on niin vaikeaa?
Mikä kamera teillä itsellänne on ja mitä suosittelisitte? :-)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Siinäpä se suurin probleema tulikin sanotuksi sinun suustasi - et ole jaksanut kunnolla perehtyä kamerasi toimintoihin ja asetuksiin. Voisikin jopa sanoa, että kameraa tärkeämpi on itse kuvaaja. Jopa perus digikameralla voi saada hienoja kuvia, jos kuvaaja on hyvä ja omistaa jonkinmoista silmää sommittelulle. Toisaalta taas satoja euroja maksavan kameran omistaja voi saada täysin surkeita kuvia. Eli ei se tie onneen ole aina siinä kamerassa - joskin se auttaa asiassa! 😃

Sinulla nyt kuitenkin on silmää kuville, joten ehkä tässä tilanteessa suosittelen opettelemaan sen nykyisen kamerasi käyttöä. Ei muutenkaan ole mitään järkeä kuvata järjestelmäkameralla täysin automaatilla (en tiedä, teetkö niin, mutta yleisesti). Tällöin järkkäri on vain suuri ja kallis digikamera. Opettele käyttämään kaikkia asetuksia manuaalisesti, ja huomaat esim. tuon mainitsemasi kuvien rakeisuuden ja huonosti valottumisen olevan pian historiaa. Netistä löytyy satoja ja edelleen satoja yksinkertaisia ohjeita kameran asetuksista, myös suomeksi.

En nyt osaa tuohon uuden kameran hankkimiseen osaa sanoa juuta enkä jaata, kun olet ilmeisesti miettinyt canonin ja olympuksen välillä. Jos valitset olympuksen, niin varaudu opettelemaan kaikki asiat uudestaan, kun ne varmaankin on erilailla canonissa. Siinä mielessä parempi vaihtoehto olisi ehkä canon, mutta en sulkisi olympustakaan pois. 😊 Ei tainnut kauheasti olla apua, mutta itse käytän Nikonia ja kokemusta löytyy vain siitä.

Ehkä kannattaisi hankkia joku uusi objektiivi, jolla pääset kuvaamaan myös kaukaisia kohteita kuten toivoit. Kaukolaukaisimista en myöskään osaa sanoa, mutta jos asia todella on noin kuten sanot, ehkä harkitsisin uudemman kameran ostoa. Ehkä sinuna kallistuisin canoniin, jos kerta jalusta toimisi siinä eikä olympuksessa.

Tiivistettynä; mitä ikinä päätätkin tehdä, suosittelen sinun opettelevan käyttämään kameran asetuksia! Se on oikeasti tosi kivaa puuhaa ja ennen kaikkea palkitsev
Emma,
anonyymi: itseasiassa sanoin, etten oo perehtynyt kuvaustekniikoihin 😃 asetuksia on tullut kyllä vaihdettua monet kerrat. enkä koskaan käytä sitä automaattiasetusta, mulla on aina P, TV tai M päällä, joita vaihtelen sitten tietyssä tilanteessa.

oon miettinyt kans, että täytyisi opetella kaikki uudestaan, jos olympuksen hankkisin, siinäkin mielessä canon olisi parempi vaihtoehto. objektiivi olisi ehkä kuitenkin koko runkoa järkevämpi, koska mun on pitänyt jo kauan ostaa pidempi kuin mitä toi mun 18-55mm 😃 molemmissa on kuitenkin niitä huonoja ja hyviä puolia, enkä enää tiedä kuinka punnita niitä! mutta kiitos, tää avas pikkasen mun silmiä, ehkä mä vielä kuitenkin tappelen noiden muidenkin asetusten kanssa 😃
www.blogger.com/profile/019225436961484072
Anonyymi
,
Haha okei, ymmärsin väärin, mutta tulipahan nyt tuokin sanotuksi! 😃

Osta joku uusi objektiivi! Myyjiltä kannattaa kysyä apua (joskin ne aina ehdottelee niitä kalleimpia...). Jo se antaa tosi paljon verrattuna siihen perus kittiin. 😊 Tekis mieli itsekin ostaa jotain uutta kun tälläsia lukee ja puhelee, mutta en viitsi! 😃
Emma,
anonyymi: joo oon miettiny, keneltä niitä vinkkejä voisi kysellä, kun netistä en oo löytänyt mitään järkevää 😃 täytyy perehtyä noihin objektiiveihin paremmin pikkuhiljaa niin eiköhän se suosikki sieltä jostain pompahda!
www.blogger.com/profile/019225436961484072