UPDATE OF MY FRUSTRATING SKIN CONDITION

BEAUTY
Kuka muistaa keväällä julkaisemani postauksen oudosta ihottumasta, joka pakotti mut vaihtamaan kosmetiikkatuotteet kokonaan uusiksi? Ja mä kun luulin, että se auttaisi, että kyseessä olisi oikeasti vain äidin mainitsema formaldehydi allergia. Voi, kun meni metsään se ajatus...
Taustatietoa sen verran, että oon viime helmikuusta kärsinyt kutiavasta ja punoittavasta ihottumasta, joka alkoi pienistä näppylöistä sormien välissä, leviten käsiin. Näitä näppylöitä mulla on ollut ennenkin, mutta ne on aina hävinnyt, jos oon vaan malttanut jättää ne rauhaan. Vaihdoin kosmetiikkatuotteet alkukeväästä vegaanisiin, mutta se tuntui ärsyttävän lopulta ihoa entisestään ja palatessani takaisin vanhoihin tuotteisiin ihon kunto helpottui hieman, ihottuman kuitenkaan häviämättä.
   Tällä hetkellä tilanne on seuraavanlainen: ihottuma levisi käsistä kaulaan, olkapäille, selkään, rinnalle ja käsivarsille. Koko kesän se kutisi ja punoitti hulluna, vaikka terveydenhoitaja oli varma, että kyseessä oli vain tietyt vaatteet, jotka olin tilannut ulkomailta (ja jotka pistin samantien pannaan). Sain siitä kutinasta tarpeekseni ja marssinkin päättäväisenä lääkärin puheille tarkoituksena saada tää rauhoittumaan tavalla tai toisella.    Miljoonan googlauksen ja omien diagnoosien kanssa jouduinkin turhauttavaan tilanteeseen, kun lääkäri ei sanonut mitään. Diagnoosista viis, mutta kortisonikuuri ja rasvaus kuulemma auttaisi - ja niinhän se auttoikin sen seitsemän päivää; ihottuma hävisi kortisonin ansiosta kuin tuhka tuuleen, mutta kuurin loppuessa tuli salamannopeasti takaisin, vielä pahempana kuin aikaisemmin. 
Googlatessa eteen tuli niin atooppinen ihottuma, psoriasis, allergeenien aiheuttamat ihottumat ja vaikka mitä. Kuulemma joidenkin lasten salaperäiset ihottumat olivat lähteneet ulkomaan lämmössä ja merivedessä, jonka vuoksi odotin Karpathoksen matkaa enemmän kuin mitään muuta - siellä se vihdoin paranisi ja lähtisi pois! Joo ei, ei lähtenyt. Karpathoksen ansiosta ollaan kuitenkin voiton puolella, koska punoitus rauhottui ja ihottuma kuivahti merivedessä lilluessa. Aurinko ei kuitekaan tarttunut ja nyt mun yläkroppaa ja käsiä koristaa vaaleat läikät, jotka näissäkin kuvissa näkee. Ja ihottuma kutisi edelleen...
Mä oon aina ollut tosi skeptinen lääkärikäynteihin, yritän sitkeästi parantaa itseni ennen kuin suostun edes harkitsemaan päivystystä tai lääkärille soittamista. Ihotautilääkäri oli kuitenkin mun viimeinen vaihtoehto ja lähetteen sainkin samantien. Mutta kuten olin pelännytkin en saanut edes ihotautilääkäriltä vastauksia mun kysymyksiin (itseasiassa tää nimenomainen lääkäri ei meinannut puhua eikä pukahtaa koko vastaanoton aikana...). Hirveä määrä reseptejä ja uusi kortisonikuuri odottikin mua, eikä varmaan tule teillekään yllätyksenä, että itkin turhautumistani koko matkan kotiin.    Koko mun elämän aikana mulla ei ole todettu mitään allergiaa, eikä mikään ruoka-aine tai kasvi ole aiheuttanut mulle minkäänlaisia oireita. Pääsin kuitenkin allergiatesteihin, ja tulosten tullessa olin aika yllättynyt; olisin kuulemma allerginen pölylle sekä timoteille. 
Elämäntavat on siis vielä vähän muutoksen pyörteessä ja tuun saamaan selvyyttä asioihin vielä jatkossa, mutta tällä hetkellä näillä tiedoilla jatketaan. Tuun tekemään pienen ihonhoitopostauksen, jossa käyn läpi enemmän vartalon ja kasvojen ihonhoitoon liittyviä tuotteita, mutta muuta en osaakaan vielä kertoa. Tilanne on mulle iso, turhauttava mysteeri, mutta itsenäisen googlettamisen ja tutkimisen tuloksena tää viittaisi vaan atooppiseen ihoon. Nyt siis kaikki mahdolliset vinkit kommenttiboksiin, jos teiltä löytyy atooppista ihottumaa, pöly- tai timoteiallergiaa! 
  • BEAUTY

Tykkää-merkinnät

Kommentit