The First Day

TRAVELLING
Palataas sitten taas näihin reissupostauksiin ja ensimmäiseen kokonaiseen päivään, eli maanantaihin (josta muuten on tasan kolme viikkoa, höh!). Meillä ei ollut sen kummempia suunnnitelmia sen päivän suhteen, haluttiin vain rentoutua rankan edellispäivän jälkeen. 
Oma uima-allas oli kyllä ihan huippu tossa villa-alueessa. Pari edellistä vuotta kun ollaan hotellissa oltu, on aina saanut herätä ennen kahdeksaa varaamaan aurinkotuolit altailta, mutta nyt sitäkään ei tarvinnut tehdä. Tuolla ei myöskään ollut minkäänlaista aamupalaa, vaan kaikki tehtiin itse omassa keittiössä (joka oli muuten iso!), joten meillä kaikilla oli senkin suhteen ihan omat rytmimme - ihan kun kotona, haha!
Kaupungille lähdettäessä vetäsin ensimmäistä kertaa päälle tän Selected Femmen raitamekon, jonka äiti oli ostanut mulle Stockaalta. Toi on aika paksua materiaalia ja kellohelma pysyykin aika hyvin muodossa ja toi jopa korostaa lantiota - mikä on hyvä mulle ja mun leveille hartioille. Päätin vetää konssit ton kaveriksi, koska rakkulat uusista loafereista eivät olleet parantuneet ja noi oli muutenkin paremmat kävellessä.
Villa-alue oli täynnä kaiken maailman kukkaistutuksia, oli vaalenpunaista, keltaista, liilaa, valkoista ja punaista. Osa istutuksista oli nähneet jo parhaimmat päivänsä, mutta ette arvaa mitä äiti keksi. Se jutteli hirveesti ton alueen talonmiehelle ja pääs yhtenä päivänä kuokkimaan (kirjaimellisesti) noita istutuksia - se kun nyt vähän on semmoinen puutarhapeukalo ja saatiin ensimmäiset päivät kuunnella sitä kauhistelua kuihtuneista kukannupuista... :-D
Kun päästiin alas Alanyan keskustaan, lähettiin kävelemään rannalle päin ja sieltä tuli vastaan tällainen tosi kaunis vesipuisto (?), joka sijaitsi ihan Kleopatra Beachin lähettyvillä. Mun mielestä toi oli tosi nätti, vaikkei toi mitenkään käytännöllinen ollu, ihan vaan koriste.
Ranta oli tosi hiljanen, vaikka oli kuuma päivä. Suurinosa ihmisistä tais olla sijoittunut viereiselle rannalle, Kaykubat Beachille, vaikka me tykättiin enemmän Kleopatrasta. Se oli siisti ja tosiaan hiljaisempi ja mun muistaakseni noi tuolitkin oli halvempia. Tuolla myös tuuli enemmän ja pikkuvelihän osoittautui aikamoiseksi vesipedoksi, kun se pääs niihin jättimäisiin aaltoihin, jotka parhaimmillaan nous muakin korkeammalle.
Ja me kun niin väitettiin, ettei mentäis yhteenkään Mäkkäriin, Heseen tai Burger Kingiin. Kappas, täältä me löydettiin ittemme sen jälkeen, kun palattiin rantakadulta keskustaan (ja vielä loman aikana käytiin noissa kolmessa yhteensä 5 kertaa...). Ehkä tän vois pistää suomalaisen ujouden piikkiin, olihan vieraassa paikassa pakko tehdä jotain tuttua ja turvallista. 
Kierreltiin rantakatua ja sen varrella olevia katukauppoja hetken, kunnes tultiin Starbucksin kohdalle. Mun suostuttelusta jäätiin istumaan siihen ulos ja otettiin kahvit ja frapet jälkiruoaksi. Vähän kyllä harmitti, ettei valikoima ollut yhtään erilaisempi kuin Suomessakaan, mutta kokeilin ensimmäistä kertaa Vanilla Cream frappea - ei ihan mun makuun ja pikkuveli saikin vetää juoman loppuun.
Lopuks käytiin vielä rannalla kävelemässä ilta-auringossa ja muu porukka kävi kastelemassa jalkojaan, kun mä jäin kuvailemaan tota auringonlaskua. Sen jälkeen hypättiin taksiin ja lähettiin takaisin kämpille jalat kipeinä.

Tykkää-merkinnät

Kommentit