SOMETHING I'VE LEARNED LATELY

LIFESTYLE
• Klisee, mutta totta: tee sitä mistä rakastat, mikä saa sut tuntemaan olosi hyväksi. Epäonnistumista pelkää turhaan, vaikka eihän sellaisista ajatuksista aina pääse eroon - mäkin pelkään asioita. Mutta motivaationa on se onnistumisen tunne, se 'mä tein sen' -fiilis, jota ei ylitä mikään. Esimerkiksi mulle oli tosi jännää joskus muutama vuosi sitten aloittaa bloggaaminen, ja sain kuullakin siitä vaikka mitä. Tää on joskus takkuillut, mutta positiiviset kommentit sekä etenkin ensimmäinen yhteystyö sai mut tajuamaan, etten turhaan ole työskennellut tän kanssa. 
• Edellisestä päästäänkin itsensä arvostamiseen sellaisena kuin on. Me kaikki ollaan ihania, upeita, kiinnostavia ja ainutlaatuisia sellaisina kuin ollaan. Kun tekee sitä, mistä tykkää, susta tulee sellaisia puolia esiin, joista itsekin pidät. Ja vaikka kuinka paljon kohtaakin ihmisiä, jotka eivät susta tykkää tai eivät hyväksyisi sua sellaisena kuin olet, ei se saa olla este sulle itselleen. Oikeat ihmiset tulevat kyllä vastaan eivätkä hevillä sitten lähdekään!
• Oon tajunnut tän vasta nyt kesän ja syksyn aikana, mutta eri kielten opiskelu kannattaa. Ensimmäiseksi, kieliä on niin paljon, ne on nii erilaisia ja mielenkiintoisia, että jos pientäkään kiinnostusta löytyy, kannattaa ottaa siitä kaikki irti. Ei pelkästään tulevaisuuden työhakemusten kannalta vaan muiden ihmisten, kulttuureiden ja kokemuksen kannalta. Meillä olikin tossa brasilialaisia vaihto-oppilaita käymässä meidän koulussa, ja hieman kadun etten missään vaiheessa mennyt juttusille. Nyt, kun mulla sujuu suomi ja englanti, seuraava saavutus olisi ruotsin ja espanjan ainakin-melkein sujuva hallitseminen. 
• Jos oot koulussa, niin peruskoulussa kuin lukiossakin, pieni vinkki. Opiskele - tunnilla, kotona läksyjen muodossa, hypärillä, yksin tai muiden kanssa yhdessä. Mulle iso tekijä on kotona asioiden läpikäyminen sekä hypärillä läksyjen tekeminen. Kun koeviikko yllättää, ei tarvitse ruveta panikoimaan, kun perusjutut on edes jotenkin hallussa. Ja huom, opettajat oikeasti sanovat tunneilla asioita, joita ei välttämättä lue kirjassa - kuuntele!
• Stressi voikin sitten olla eräänlainen hälytys tekemättömistä jutuista. Mulle on tärkeetä saada isot ja tärkeät jutut pois alta mahdollisimman nopeasti, jotta aikaa jää vähän muuhunkin. Etenkin koulutyöt kannattaa palauttaa ajoissa - mutta hätiköimättä (jopa deadlinea aikaisemmin, opettajat kyllä huomaavat vaivan heti). Ja yleisestikin velvollisuudet on hyvä hoitaa, tällein nuorena se on jo omanlaista koulutusta siihen aikuiselämään, kun niitä sitten oikeasti riittää...
• Ole rehellinen itsellesi. Älä tee mitään, mitä et halua. Älä aseta itsellesi tavoitteita, joita et pysty saavuttaa. Jos jokin ei tunnut susta hyvältä, siihen voi varmasti tehdä muutoksen - edes ihan pienen. Elämä on kuitenkin loppujen lopuksi aika ykinkertaista, kun sitä ei rupea ajattelemaan liian vaikeasti.
Tällaisia ajatuksia oon pyöritellyt mun päässäni jo kauemmin, mutta omassa elämässäni ne on todellakin ruvenneet korostua. Kliseisiä elämänvinkkejä, mutta musta ne ei ole turhia - kyllä niillä on jonkinlaisia vaikutuksia.

Ps. sori pieni hiljaisuus, koeviikko on tulossa, ja tässä alkaa olla kiire kaikkien koulutehtävien kanssa... 

Tykkää-merkinnät