RAUHALLISTA JOULUA

LIFESTYLE
Ihanaa joulua (tai joulupäivää)! Miten teidän aatto sujui? Meidän jouluaatto sujui perinteisesti, mutta tänä vuonna astetta pienemmässä porukassa, kun veli perheineen eivät pääseet tulemaan. Tunnelmaa se ei kuitenkaan latistanut, seurailtiin nimittäin veljentytön pakettien avaamista videoiden kautta - ilo oli kyllä molemmin puolinen, vaikka kilometrejä olikin välissä.   Mä itseasiassa vietin ensimmäisen jouluaattoaamuni töissä, mikä toisaalta vaikutti mun joulutunteen puuttumiseen. Ei sitä oikein tajua, että aatto on nyt ohi - tulihan siihen valmistauduttua jo marraskuusta lähtien. 
Meidän seuraan liittyi sekä mun siskoni että ukki, joten hyvin tiiviis perhejoulu oli kyseessä - siitä mä nautin Syötiin hyvin, katseltiin ukin suosikkisarjaa, josta sattui tulemaan jakso juuri ruokailun jälkeen, raaputeltiin meidän jouluun kuuluvia jouluarpoja, sotkettiin pöytäliinat pariinkin otteeseen (kiitos pyöreille pöydille, jotka eivät ole tukevammasta päästä...). 
Otettiin illalla suunta kohti hautausmaata, jonne lähdetään aina porukalla aattoiltana. Vaikka pakkanen paukkui, niin käytiin toivottamassa hyvät joulut isomummuille ja mummille Tää on yksi tärkeimmistä jouluperinteistä, mikä itseasiassa on muodostunut vasta viime vuosina meidän lasten kasvaessa, ja oon jo kauan sitten päättänyt jatkaa tätä perinnettä vielä vuosienkin päästä. Melun, naurun, turvottavan ruoan ja lahjojen availun jälkeen on hyvä päästä rauhoittumaan hiljaiseen ja tunnelmalliseen paikkaan.
Tottakai meidän jouluaattoporukkaamme kuului myös karvaisempikin kaveri. Zeroa on saanut tarkkailla koko viikon, koska tää vanhus on ollut hyvinkin innokas pakettivaras. Isommat ja pienemmät paketit kiinnostivat kovasti ja muutamaan saatiin tehtyä reikäkin - hyvä poika, vai mites se meni? :D Omien pakettien availussakaan ei kauaan kestänyt, ja sitä paperisilppua ollaan saatu vielä tänäkin aamuna kerätä pois karvamatolta!   Zero on myös aina tiukkaan päivystänyt meidän ruokailua, ja tiskien korjaamisesta on tullut tälle koiruudelle oikea juhlahetki; mikä olisikaan parempaa kuin tiskien nuoleminen kaikesta ruokajämästä :D 
Joulupäivä taitaa olla vuoden ainoa päivä, jolloin sängyssä voi makoilla aamusta iltaan morkkista tuntematta ja näin meillä onkin tänään tehty. Kerkesin siivota jo vaatehuonettakin, mutta muuten tuun viettämään tän illan viimeisiä joululeffoja katsellen. 
Nyt puen päälle ja laitan kuulokkeet korviin ja lähden Zeron kanssa hieman ulos Adios!

Tykkää-merkinnät

Kommentit