PULLAMAANANTAI

LIFESTYLE

Viikon loistava aloitus: itsetehdyt laskiaispullat. Vaikka laskiaiseen on tosiaan vielä kuukausi, niin mä en millään malttanut olla leipomatta jo nyt. ♥︎ Lapsena oltiin aina pulkkamäessä ja nykyään taas laskiaista vietetään keittiössä - täytyy ehdottomasti tehdä uusiksi ehkä pienellä twistillä. Haluaisin kokeilla esimerkiksi normaalin kermavaahdon sijaan jotain kauravaahtoa tai mitä näitä korvikkeita nyt on. Ja mansikkahillon sijaan täytyy kokeilla vadelmahilloa tai vaikka sulatettuja marjoja.

Reseptinä toimi ihan perinteinen Valion pullataikina , jota pystyy soveltamaan monenlaisiin leivonnaisiin. Ohje kopioitu Valion sivuilta.

5 dl maitoa
50g hiivaa tai 1 ½ pussia kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl juoksevaa margariinia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi

Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.

Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Lopuksi vaan kermavaahto vatkaten, jotta pullat voi pistää puoliksi täytteitä varten. Parastahan tässä on, että täytteeksi voi laittaa melkeimpä mitä vain, joten pikku pullan-täyttö-kestit voisi vieraiden kesken pitää - kuka keksii parhaimman yhdistelmän?

Mites muuten teidän makunystyrät: laskiaispulla mansikkahillolla vai mantelimassalla?

Sorry guys, no English today!

Tykkää-merkinnät

Kommentit