OPERAATIO MEIKKIARSENAALIN TYHJENNYS

BEAUTY
Mä olen nyt hetken aikaa katsellut mun sekavaa ja sotkuista säilytysratkaisua meikeille, jota en ole millään saanut järjestettyä loogisesti ja siististi. Monet putilot ja purnukat tarvitsevat oman paikkansa, jolloin järjestyksne ylläpitäminen olisi mahdollisimman vaivatonta - etenkin kiireen keskellä, kun siivoaminen on viimeinen asia mielessä.    Jossain vaiheessa heräsin ajatukseen, että mulla on yksinkertaisesti liikaa meikkejä ja useita samankaltaisia tuotteita - ahdistavaa! Pidän aina säännöllisin väliajoin inventaariota vaategarderobilleni ja krääsälaatikotkin saavat kyytiä aika ajoin; miksen siis yrittäisi pitää meikkikokoelmastanikin hyvää huolta?
Aloitin ihan ensimmäiseksi karsimalla vanhat ja sopimattomat tuotteet pois. Vanhentuneet primerit ja kuivuneet ripsarit saivat kyytiä ja mulle sopimattomat seerumit päätyivät äidin kaappiin. Sen jälkeen perussiivous ja jonkinlainen järjestys, jotta projektin pisin osuus voisi startata.    Projektin tarkoituksena ei ole heittää ylimääräisiä tuotteita roskiin, vaan nimenomaan käyttää kaikki mahdollinen ennen uuden ostamista. Ekologisuushan on nyt pinnalla oleva aihe, ja tää on tavallaan ekoteko; ei tule ostettua mitään ylimääräistä vaan käytettyä tuotteet loppuun. Niin, ja säästäähän siinä rahaakin. 
Siveltimet - Mä oon oikea perso ihanille ja kauniille siveltimille, mutta oon nyt totaalisen kieltäytynyt ostamasta itselleni uusia. Sen sijaan oon yrittänyt hyödyntää jo omistamiani siveltimiä eri tavoin, jotta mitään tarvetta ei edes muodostuisi. Kulmasiveltimiä voi hyödyntää kulmien lisäksi smokey eyelinerin tekoon tai kulmaluun korostamiseen. Myös huulipunaa pystyy korjaamaan siveltimen hyvän asennon vuoksi. Pörröisempiä siveltimiä voi häivyttämisen lisäksi käyttää korostustuotteiden kanssa ja vanhaa ripsivärin harjaa voi puhtaana käyttää kulmakarvojen harjaamiseen.
Meikkivoiteet - Kesällä kuumuuden keskellä ihastuin totaalisesti sävyseerumeihin, jotka ovat ihanan ohuita ja kevyitä normaaliin meikkivoiteeseen verrattuna. En ole sen jälkeen palannut paksuihin meikkivoiteisiin ollenkaan, vaikka mulla on muutama full coverage -yksilökin käyttöään odottamassa. Ohuemman meikkivoiteen tai -seerumin kanssa voi käyttää full coverage -voiteita esimerkiksi peitevoiteen tavoin - näin ei turhia peitevoiteitakaan kerry nurkkiin pölyttymään. Liian tummat cc-voiteet hyödynnän varjostamiseen, ja aina voi pahimmassa tapauksessa turvautua tuollaisiin vaalentaja-tippoihin, joita löytyy nykyään melkein jokaiselta kosmetiikkabrändiltä. 
Luomivärit - Yksi mun pahimmista painajaisista tällä hetkellä. Oon ohittanut mun innostuksen luomiväreihin, jonka vuoksi palettien loppuunkäyttö tulee olemaan pitkääkin pidempi prosessi. Silti mulla on värivalikoimaa niin paljon, että kierrän uudet paletit nykyään kaukaa! Onneksi vaaleat helmiäiset käyvät myös korostusväristä ja huulipuniin sointuvia värejä voi käyttää matan lookin aikaansaamiseksi. Eiköhän jokin rusehtava väri kelpaa contour-väriksikin pahimman puutteessa!
Huulipunat & -rasvat - Mun toinen painajainen heti perään! Myös innostus huulipuniin on lopahtanut, koska mukavuudenhaluisuus ja arjen helppous viehättää nättiä huulipunaa enemmän. Huulirasvoja ja -öljyjä mulla on ihan liikaa, mutta niiden kanssa läträäminen on niin arkipäivää - yksi huulirasva kuluu keskimäärin kuukaudessa loppuun. Sen sijaan ronskin värisiä huulipunia oon vältellyt jo kauan, vaikka niitäkin edelleen löytyy. Onneksi kreiseimmänkin väriset punat soveltuu silmämeikkeihin ja poskipuniksi!
Peitevoiteet - Tästä koko projekti alkoi, kun huomasin, ettei mulla ole enää yhtään oikeansävyistä peitevoidetta. Mä en kuitenkaan luovuttanut, vaan päätin tarttua tuotteisiin ja alkaa tyhjentämään niitä yksitellen. Pahimmat värivirheet pystyy estämään laittamalla peitevoiteen meikkivoiteen alle, mutta näissäkin voi hyvin hyödyntää vaalennustippoja. Näitä myös kuluu kaikkein eniten, joten peitevoiteiden osalta oon mielestäni jo voiton puolella!
Oon laajentanut tän pikkuprojektini kaikkeen kosmetiikkaan, mitä mulla tällä hetkellä käyttämättömänä lojuu: ihorasvat ja itseruskettavat, kuorinta-aineet ja kasvonaamiot, hiusten hoitotuotteet, kynsilakat... Ja tähän tilanteeseen itseasiassa tottuu helposti, eikä kosmetiikkashoppailu enää houkuta mieltä samalla tavalla kuin ennen. 
Vaikka oon alottanut tän nyt about kuukausi takaperin, niin tää lukeutuu yhdeksi mun uudenvuoden lupaukseksi: "käytä kaikki kosmetiikka loppuun ennen roskiin heittoa!". Kuulostaako ihan hassulta projektilta? 
  • BEAUTY

Tykkää-merkinnät

Kommentit