NEW PRODUCTS FROM DERMOSIL

BEAUTY
Mä oon vähän aina tuskaillut mulle sopivien ihonhoitotuotteiden kanssa, koska aikoinaan luulin ihoani kuivaksi, mutta vähitellen huomasin sen taipuvan enemmänkin pintakuivaan sekaihoon. Silloin tapahtui aika radikaali muutos tuotehyllyillä, mutta ihossa tapahtui positiviinen muutos alle aikayksikön.    Nyt hetken aikaa oon kärsinyt pahasta ihottumasta, joka ilmenee niin käsissä, käsivarsissa, kyljissä ja naamassa. Tää alkoi noin lukuloman alussa, jonka vuoksi luonnollisesti ajattelin tän vaan johtuvan stressistä. Kokeet olivat ohi, alustavat tulokset tuli, mutta ihottuma paheni entisestään, kutisi ja kuivahti vuorotellen. Äiti vinkkasi formaldehydi-allergiasta, joka hänellä itsellä puhkesi aikoinaan, ja kuulemma mun ihottuma muistutti kyseisestä allergiasta. Pienen suuren tiedonhakuprosessin tuloksena heitin menemään vartalorasvoja, kasvoseerumeja ja saippuoita ja nyt oon lopettanut kokonaan kynsilakkojen käytön (ja ryntäsin samana päivänä ostamaan allergiatestatun saippuan). 
Formaldehydi-allergia voidaan siis yhdistää kosketus- ja kosmetiikka-allergioihin, jotka usein puhkeavat juuri kosmetiikka- ja puhdistustuotteiden kosketuksesta iholla. Huomasin eri allergiasivustojen puhuvan formaldehydin vapauttajista* eli erilaisista kemikaaleista, jotka vapauttavat formaldehydiä hajotessaan. Kyseisiä kemikaaleja käytetään kosmetiikan säilöntä- sekä kovikeaineina (mm. kynsilakat). Yli 0,05% pitoisuus ilmoitetaan tuotteissa., mutta allergeenin omistavilla voi jo pienempi pitoisuus puhkaista allergisen reaktion.    Formaldehydiä ja sen vapauttajia esiintyy muun muassa saippuoissa, meikeissä, rasvoissa, kynsilakoissa ja jopa ripsiliimoissa. Ihottumana purkautuessaan tää voi ilmestyä kosketusalueen ulkopuolelle (esimerkiksi kynsilakasta puhkeava allerginen ihottuma voi esiintyä keskivartalossa tai selässä). Tätä ei voi hoitaa, mutta säilöntäaineita sisältäviä tuotteita suositellaan välttämään kokonaan, jonka vuoksi päätin pistää ihonhoitotuotteet uuteen uskoon. 
Luonnonkosmetiikka ei sisällä säilöntäaineita, ja siitä innostuneena löysin itseni Dermosilin sivuilta lukemassa lisää ja etsimässä mahdollisimman ihoystävällisiä tuotteita. Löysin Nature-sarjaan kuuluvan tuotepaketin (29,90€ alennuksessa tällä hetkellä), joka on vegaaninen eikä tuotteet ärsytä ihoa. Tää tuotepaketti sopii niin normaalille, kuivalle kuin sekaihollekin, koska tuotteet ovat tehokkaasti puhdistavia ja kosteuttavia. Tuotepakettiin kuuluu kasvojen puhdistusgeeli (sisältää mm. mustaherkun ja jojoban siemenöljyä), kasvovesi (appelsiinikukkavesi, mustaherukansiemenöljy), kasvorasva (koivunmahla, ruusunjuuriuute), kasvoseerumi (jojobaöljy, arganöljy) sekä silmänympärysvoide (manteliöljy, sheavoi), jotka kaikki sisältävät luonnollisia ainesosia. Mä oon vasta tän myötä aloittant silmänympärysvoiteen käytön (oonko liian nuori?? vai oonko jo niin vanha, että ennaltaehkäisyn vuoksi tän käyttö kannattaa? :D), mutta silloin tällöin sen unohdan - vaatii siis totuttelua. 
Tän ihonhoitosetin kasvoseerumi on löytänyt tiensä mun yhdeksi lemppariksi, sen keveyden ja kosteuttavan vaikutuksen ansiosta. Tästä ei jää sellaista limaista fiilistä, ja musta tuntuu, että tää rauhoittaa couperosaa etenkin poskien seudulla.    Tän hoitosetin tuotteet eivät sisällä ollenkaan synteettisiä hajusteita, väriaineita tai silikoneja eikä ollenkaan esimerkiksi eläinproteiineja vegaanisuudensa puolesta. Mulla on turvallinen olo näitä käyttäessä, koska tiiän, etten laita kasvoilleni mitään myrkkyjä (tai ainesosia, joista en välttämättä edes tiedä).    Mun kasvoista löytyvä ihottuma on näiden myötä rauhoittunut  ja käsitellessäni esimerkiksi tätä rasvorasvaa ei mun käsistä löytyvä ihottuma ärsyynny lainkaan
Tilasin myös mielenkiinnosta kokeiluun muutamia juttuja, joilla ei toisaalta ole tekemistä formaldehydien kanssa. Osa näistä tuotteista löyty mun toivelistalta jo pidemmän ajan takaa, osa taas löytyi sattumalta sivuston tuotteita selatessani.    En oo löytänyt sitä mun go to -meikinkiinnityssuihketta, jonka vuoksi halusin ehdottomasti ottaa kokeiluun tän Dermosilin oman refreshing makeup fix -sprayn, jota voi käyttää niin kiinnitykseen kuin meikin freesaukseen päivän mittaa. Tässä on ihan sairaan ihana, vähän makeahko tuoksu ja muutaman käytön jälkeen oon tykännyt - enemmän pieneen freesaukseen kuin meikin kiinnitykseen.    Hiuslakan loppuessa olin muutamia viikkoja ilman, ja yllätyksekseni olin jopa hieman hukassa, koska mulla on aina varalla vähän kaikkea, jos nyt tulisi käyttöä. Tilasin siis myös kokeiluun tän Dermosilin hiuslakan pienemmässä koossa, ja vaikken vielä ole päässyt tän kestävyyttä testaamaan niin mulla on jotenkin aika korkeat odotukset.    Mä hylkäsin (eli pistin sivuun, kun en pois raaskinut heittää) kulmakarvasiveltimen ja -pomaden, ja palasin pitkästä aikaa kulmakynien pariin. Mielenkiinnosta tilasin Dermosilin kulmakynän medium-sävyssä, joka osoittautui hieman liian lämpimän sävyiseksi. Tykkään tästä kuitenkin tosi paljon, kynä on pehmeämpi, mitä olin ajatellut ja jälki on todella tasaista ja helposti blendaantuvaa. 
Mun huulet on talven jälkeen alkanut yhtäkkiä kuivumaan, eikä mikään mun huulirasvoista tuntunut auttavan (edes Bepanthen ei saanut mun huulia pysymään kosteutettuna muutamia minuutteja pidempään). Tää iho- ja huulibalsami iski mun silmään välittömästi, koska se ei sisällä vettä ja soveltuu myös erittäin kuiville ihoalueille. Negatiivisen sävyisistä arvosteluista huolimatta halusin tätä kokeilla ja oon kyllä toosi tyytyväinen!
Mä tarvitsen töissä runsaasti käsirasvaa, koska joudun pesemään mun käsiäni jatkuvasti. Kun heitin rasvoja menemään, sanoin myös mun töissä käytettävälle käsirasvalle heipat ja tilasin samantien uuden, ison purkin E-vitamiinia sisältävää käsivoidetta. Tää on kevyt ja nopeasti imeytyvä, joka on plussaa etenkin töissä, jossa ei rasvasilla käsillä pysty oikein tekemään mitään.   Oon käyttänyt Nivea Softia kasvorasvana jo kauan, ja se sisältää E-vitamiinia. Tän innoittamana halusin kokeilla Dermosilin omaa E-vitamiinia sisältävää kasvovoidetta, vaikka samassa paketissa tuli tuo ihonhoitosetin vegaaninen kasvovoide. Nyt oonkin tehnyt sitä, että tota Naturea laitan iltaisin, koska se on todella kosteuttavaa ja tätä E-vitamiinia sisältävää yksilöä käytän päivisin ja etenkin silloin, kun on aikeissa meikata. Tää on ihanan rauhoittava ja jopa viilentävä rasva, joka kosteuttaa ihanasti kuivemmatkin nenänpielet jättämättä sellaista rasvaista tunnetta.    Mä oon todella tarkka mun intiimeistä tuotteista, ja harvoin vaihdan esimerkiksi tamponi- tai sidemerkkiä vaan oon enemmänkin lojaali yhdelle merkille. Käytän intiimialueen karvojenpoistoon ihan sheiveriä ja sheivaukseen käytettävää voidetta, koska se on a) helppoa ja b) nopeaa. Lisäksi mun kipukynnys ei pysty edes ajattelemaan epilointia tai sokerointia! Sheivauksen jälkeinen ärtymys on ollut välillä hieman liiankin tuttu, joten mielenkiinto nousi törmätessäni tähän intiimivoiteeseen, jota käytetään suurimmaksi osaksi ulkoisille limakalvoille. Parin kokeilun kerran jälkeen voi nostaa peukkua, koska ärtymyksestä johtuva punoitus ja sisäänpäin kasvaneet karvat on vähentyneet huimasti.    Mitä mun kasvojen hoitoon vielä tulee, niin rakastan erilaisia naamioita. Mulla on hirveästi puhdistavia ja kuorivia ja epäpuhtauksien poistavia naamioita, mutta kosteuttavia yksilöitä ei taida olla ollenkaan. Päätin siis korjata tän epäkohdan ja tilata Dermosilin oman kosteuttavan naamion. Oon nyt kerennyt kokeilla tätä kerran ja tykkäsin käytön jälkeisestä tunteesta, mutta ehkä pidempiaikainen käyttö näkyy laajemmin ihon hyvinvoinnissa. 
Tämä postaus ei ole toteuttu yhteistyönä, vaan nää kaikki on mun omia mielipiteitä. Myös mun tietotaito formaldehydi-allergiasta on peräisin netistä ja äidiltä, joten mua saa ja pitääkin korjata, jos ilmaisen jonkun asian väärin. En ole ammattilainen, mutta mahdollisiin kysymyksiin pyrin vastaamaan. Itse formaldehydi-allergiaa mulla ei ole kliinisesti todettu, mutta allergiatestit ovat suunnitelmissa lähitulevaisuudessa :) 

Tykkää-merkinnät